Locatie-onafhankelijk leven en werken op je eigen voorwaarden

De zevende(!) editie alweer van de gaafste training die Wonderlijk Werken te bieden heeft, wederom met een business startup focus. 

Is het tijd voor iets anders? Zoek je naar een levensstijl waarin het weer om jou draait, om jouw talenten en het moois dat jij de wereld te bieden hebt? We helpen je scherp te stellen waar voor jou de essentie ligt, we helpen je keuzes maken en vorm geven aan het werk dat je wel wilt doen. Op je eigen voorwaarden. Meestal leidt dit tot een leven als ondernemer, maar dat hóéft niet persé. Binnen bestaande banen is vaak verrassend veel ruimte als je weet wat je wilt en wat je een bedrijf komt brengen. Deze editie staat in het teken van beginnen met locatie-onafhankelijk ondernemen. Ideeën vormen wat je wilt gaan doen met je tijd, je skills en talenten en daar stap voor stap een bedrijf uit opbouwen. Met een waardepropositie, een verdienmodel en eerste geïnteresseerden in wat je te bieden hebt, verlaat je het eiland. In zeven dagen zetten we je op scherp, dagen we je uit en zet je stappen die je nooit had gedacht ooit te zetten.

Wat ga je leren & doen?

Met hulp van onze eigen ervaring als zelfstandig ondernemers, full-time reizigers en als, inmiddels ervaren coaches, geef je tijdens dit programma invulling aan die diepe wens die al zo lang in je hart leeft. Tijdens deze trainingsdagen denk je na over en geef je antwoord op vragen als:

 

– Waar sta ik nu in het leven en hoe ben ik daar gekomen?;
– Met welke aannames ben ik gekomen tot waar ik nu ben?;
– Waarom doe ik wat ik doe (qua werk)?;
– Wat voor soort levensstijl zoek ik eigenlijk echt, wat past bij mij en waarom?:
– Wanneer is mijn levensstijl een succes?;
– Hoe ziet een ideale dag in mijn ideale leven eruit?;
– Wat zijn eigenlijk mijn grote dromen als ik nergens rekening mee hoef te houden?;
– Welke rol speelt geld, tijd en werk bij het realiseren van mijn dromen?;
– Welke rol spelen ‘de anderen‘ bij het realiseren van mijn dromen en waarom?;
– Welke mindset heb ik nodig om (reizend) te ondernemen?:
– Welke passies en skills heb ik en hoe kan ik daarmee (reizend) ondernemen?;
– Hoe maak ik slimme combinaties tussen bestaande en nieuwe skills?;
– Hoe vind ik een manier om onafhankelijk van locatie te werken?;
– Hoe vind ik een verdienmodel voor mijn ideeën?;
– Hoe ga ik dan (succesvoller) ondernemen, hoe zet ik de eerste stappen?;
– Wat en wie heb ik nodig om deze verandering uit te voeren?:
– Hoe blijf ik stappen zetten als ik weer thuis ben?;
– Hoe leg ik uit wat ik ga doen aan ‘de anderen‘?;
– Hoe zet ik mezelf en mijn nieuwe plan neer op internet?;
– Hoe en waar vind ik klanten voor mijn nieuwe plan?

 

Deze lijst met vragen is natuurlijk geheel afhankelijk van jou en wat je wilt bereiken. We geven je uitgebreid de tijd om dit met ons te delen en daar zullen we het programma op aanpassen. Met deze lijst heb je een goed idee van de vragen waar we ons meestal mee bezig houden tijdens de training op Isla Holbox. Dat is ook meteen een heel belangrijk element van deze training: het is geheel op jou persoonlijk gericht. Van tevoren kun je dus ook niet met zekerheid zeggen wat je exact gaat leren, maar de ervaring leert dat de gevolgde aanpak werkt. Alle eerdere deelnemers aan dit programma hebben, na korte of langere tijd, veranderingen in hun levensstijl gemaakt en zijn meer gaan doen van hetgeen ze energie krijgen. Sommigen hebben ontslag genomen, zijn door hun eigen onderneming te starten op eigen kracht uit de WW gekropen, sommigen hebben hun eigen droombaan vormgegeven en aan hun werkgever gepresenteerd en de baan vervolgens ook gekregen. Meer leven en werken op je eigen voorwaarden dus, in allerlei vormen. En dat staat voor ons als belangrijkste doel bovenaan.

JA IK WIL MEER INFO!

Video impressie van de 7 daagse training

OVERZICHT VAN DE TRAININGSDAGEN IN MEXICO

Hieronder vind je een overzicht van de inhoud van de trainingsdagen, een beschrijving van de leerdoelen en de output van het programma. Zo krijg je hopelijk een goed beeld van de training en wat je te wachten staat. Heb je vragen over het programma? Mail ons dan gerust!

DEEL1: STILSTAAN EN BEWUSTWORDEN
Tijdens deze eerste twee trainingsdagen leer je ons en andere deelnemers beter kennen. We staan stil bij je levenssituatie nu, waarom je dat leven niet meer wilt en welke keuzes je gebracht hebben waar je nu bent. In die context hebben we het over geld, tijd en werk. Je kijkt eens naar een huidige dag in je leven, je denkt na over de ideale dag in je leven en hoe je dat voor jezelf dichterbij gaat brengen. Je denkt na over wat je wilt achterlaten, waar je voor gekend wilt zijn in je leven. Een goede basis leg je hier voor de grote veranderingen die je wilt gaan maken na deze training.

 

De eerste dagen in het programma duiken we er meteen vol in. We beginnen, in verband met het warme klimaat, s’ ochtends rond half negen met het programma. Er is dan een sessie tot elf uur en ga je in de middag aan de slag met een vervolg opdracht. Aan het einde van de middag, zo rond vier uur, komen we weer bij elkaar om de opdracht van de dag te bespreken. Soms eten we samen, soms eet je alleen. Dit ook allemaal in overleg en hangt het af waar je je prettig bij voelt. Aan het einde van deze intensieve eerste dagen is er lekker een lange middag vrij om alles te laten bezinken.

Rob en Ineke | Lifestyle Design bij Wonderlijk Werken | Isla Holbox Mexico

Deel 2: DROMEN & BEDENKEN

De wereld ligt aan je voeten, alles kan! Wat zou je gaan doen als je nog maar een jaar te leven had? Als geld er niet toe deed? Als je je leven over mocht doen? Dit zijn de vragen die tijdens deze stap van dromen en bedenken de leidraad vormen. Wij stellen je de vragen die niemand je meer stelt in deze tijd.

Er is niks lekkerders dan je verliezen in dromen. Dromen over wat je gaat doen als je eenmaal weg bent. Wat zijn dingen die je altijd al hebt willen zien of meemaken? Dingen die jouw land van bestemming uniek maken. Wat wil je nog leren? Wat wil je teruggeven aan de plek(ken) waar je naartoe reist? We laten je groots dromen alsof je weer kind bent en je bedenken wat je eigenlijk echt wilt. De tijd gaat snel, toch?

Deel 3: ONTDEKKEN & EXPERIMENTEREN

Onderschat niet de kracht van experimenteren. Je ontdekt waar je hart sneller van gaat kloppen en waarvan niet. Je gaat uit je comfort zone en wij helpen je de kracht te vinden, de talenten te ontdekken en de skills te ontwikkelen om jouw nieuwe levensstijl vorm te geven. In dit deel van het programma doen we dingen die je waarschijnlijk nog nooit eerder deed en daar verklappen we nog lekker niks over :-). We maken in deze dagen tevens de stap naar ondernemen en behandelen vragen als: hoe maak ik slimme combinaties tussen bestaande skills die ik heb en nieuwe skills die ik ga leren? Hoe verdien ik daar geld mee? In die context behandelen we een eigen model: de ondernemersboom. Je leert in je levensonderhoud voorzien door meerdere projecten, oftewel ‘appels‘ in je boom te hangen en die te laten groeien. Hier ga je mee experimenteren en je vindt je eerste betalende klant. 

Deel 4: KIEZEN & DOEN

Kiezen en doen! Daar draait het om in de laatste fase van een leven ontwerpen op jouw eigen voorwaarden. In de laatste dagen gaan we samen het (bedrijfs)plan voor je nieuwe levensstijl vormgeven en alvast in kleine stapjes uitvoeren. Je zet de eerste stappen zodat je bij terugkomst in Nederland, als je al terug gaat, direct verder kunt met jouw nieuwe plannen. Een business model, een website, een merknaam, een crowdfundcampagne…. in deze fase kan alles en als we genoeg tijd hebben maken we het concreet en realiseren we het samen. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Deze 7-daagse training is onderdeel van het 6 maanden durende Digital Nomad Business Programma dat je bij Wonderlijk Werken kunt volgen.


Datum:

26 augustus t/m 1 september 2017

 

Locatie:
Isla Holbox, Quintana Roo, Mexico

 

Deelnemers:
Maximaal 4

 

Na afloop:
Digitale exemplaren van het volledige trainingsmateriaal, 1-op-1 followup via Skype, lidmaatschap van besloten Facebook groep en toegang tot gespecialiseerde mentoren.

PRIJS

Particulier €1650,-
Zakelijk / ZZP €1950 (exc. btw)
Via je werkgever  €2850,- (exc. btw)

– Deze prijs is exclusief vliegtickets, accommodatie en eten & drinken (ongeveer €1500 en door deelnemers zelf te boeken).
– Wil je met je partner deelnemen? Dat kan en met een mooie korting! Vermeld dat bij je aanmelding
Studeer je nog? Zit je nog op school? Zit je in de WW? Je krijgt bij Wonderlijk Werken altijd 15% korting op de deelname prijs.
– Het is mogelijk om in delen te betalen.

JA STUUR ME MEER INFO!

LOCATIE

Isla Holbox, Quintana Roo, Mexico
Een paradijselijk blote-voeten-eiland met straatjes van zand en zonder auto’s. Hier kom je compleet los van je eigen wereld(beeld). Je kunt er snorkelen met walvishaaien (mei tot sept), diepzeevissen en kitesurfen (nov tot feb).

OUTPLACEMENT/ REÏNTEGRATIE VIA WERKGEVER

Het Digital Nomad Business Programma (en dus het 7 daagse event in Mexico) kan gevolgd worden als outplacement of reïntegratie traject vanuit je werkgever. Het doel hiervan is je in 6 tot 12 maanden te begeleiden van een baan naar een eigen bedrijf met klanten. We hebben hier een speciale brochure voor. Wil je deze brochure samen met een prijsindicatie ontvangen? Klik dan op onderstaande button.

Aanvragen

Leer van twee ervaren digitale nomaden

In 2009 zijn wij, Steven en Diana van Wonderlijk Werken, een compleet andere richting ingeslagen. Van corporate carriere-tijgers, naar startende ondernemers om uiteindelijk eind 2011 als digitale nomaden de wijde wereld in te trekken op zoek naar avontuur en een ander levenspad. Tijdens dit veranderproces liepen wij tegen honderd-en-één vragen aan die we stap voor stap hebben beantwoord. Van het hebben van een droom, zijn we echt gaan doen en juist die ervaring delen we tijdens onze trainingen. Wij geloven in een persoonlijke aanpak op basis van intensief persoonlijk contact tijdens onze trainingen. Wij geloven in authentiek zijn, eerlijk en kwetsbaar zijn soms. En dat kun je ook van ons verwachten tijdens dit programma op Isla Holbox!

Wil je meer over ons lezen of horen? Kijk dan eens naar onderstaande linkjes. Bezoek ons eigen reisblog Digital Nomadz, kijk naar een item bij de NOS op 3 of luister naar een radio item op BNR.

STEVEN & DIANA BIJ NOSOP3

ONS REISBLOG

steven-zwerink-diana-vermeij-digitale-nomaden-reizen-ondernemen-wonderlijk-werken

WONDERLIJK WERKEN BIJ BNR

ZIJ GINGEN JE VOOR

Marloes | Lifestyle Design bij Wonderlijk Werken

“Na een toffe Wonderlijk Werken training in 2014 in Mexico besloot ik dat ik meer wilde doen met coachen. Steven en Diana hebben me erg geholpen om mijn ideeën vorm te geven en praktisch uitvoerbaar te maken”
Marloes, 2014 Mexico

Na een heel intensief programma op Isla Holbox, heb ik mijn bedrijf locatie onafhankelijk weten te maken en ben ik vertrokken naar Vietnam. Bij Diana en Steven legde ik de basis en leerde ik alles over digitale nomade zijn.
Nando, 2013 Mexico

“Op Isla Holbox leerde ik kiezen voor mijn diepste droom: een Volkswagen busje. Met de hulp van Diana en Steven zette ik dat om in een bedrijf. Ik bezit nu zelf zo’n droombus en hij is te huur in de zomermaanden voor roadtrips door Frankrijk. Ik ben heel trots te kunnen zeggen dat ik uit de WW gekomen ben!
Nicole, 2014 Mexico

Ineke en Rob | Lifestyle Design bij Wonderlijk Werken

“Twaalf dagen Wonderlijk Werken op Isla Holbox heeft ons veel inzichten gegeven in onszelf, onze dromen en hoe we die kunnen realiseren. Steven en Diana zijn daarbij inspirator en aanjager geweest. Hun verfrissende manier van naar dingen kijken en kritische vragen stellen prikkelde ons om ook anders naar zaken als werk, geld en tijd te kijken.”
Ineke en Rob, 2015 Mexico

JA IK WIL MEER INFORMATIE OVER HET 7-DAAGSE DIGITAL NOMAD BUSINESS EVENT IN MEXICO

[contact-form-7 id=”17989″ html_class=”default”]

KUN OF WIL JE NIET HELEMAAL NAAR MEXICO REIZEN OM AAN DE SLAG TE GAAN? JE KUNT HET DIGITAL NOMAD BUSINESS PROGRAMMA OOK VOLLEDIG ONLINE VOLGEN. 

DIGITAL NOMAD BUSINESS PROGRAMMA VOLLEDIG ONLINE

DIGITAL NOMAD BUSINESS PROGRAMMA VOLLEDIG ONLINE

VORIGE EDITIES

Nog stééds aan het scrollen? 🙂 Neem eens contact op met ons!