WAT IS HET DIGITAL NOMAD BUSINESS PROGRAMMA?

Een locatie-onafhankelijk bedrijf starten. Op jouw voorwaarden.

digital-nomad-programma-wonderlijk-werken-icon

Tijdens een gaaf, inspirerend en intensief traject van 6 maanden helpen we je met het opzetten van een locatie-onafhankelijk bedrijf. In je ideale dag, zie je jezelf al zitten op een exotische locatie in de schaduw met je computer, sippend aan een goede koffie of lekker cocktailtje terwijl je je mail checkt. Of juist vanuit Nederland maar dan ergens lekker in een cafeetje of op het terras van je favoriete strandtent. Je zoekt naar een manier om geld te verdienen terwijl je onderweg bent, of naar een manier om te reizen met je bestaande bedrijf.

 

Wellicht heb je al een bedrijf en wil je je levensstijl mobiel maken: een paar maanden reizen, een paar maanden werken. Of misschien heb je wel helemaal geen idee wat je eigenlijk wilt doen en ben je nieuwsgierig naar dat cadeau wat in jou zit en hoe je dat onafhankelijk van locatie tot een bedrijf kunt maken.

 

Het Digital Nomad Business Programma stoomt je klaar voor een leven als digitale nomade. Na dit programma weet je waarom je dit wilt gaan doen, hoe je het gaat doen, wat je wilt gaan aanbieden, hoe je daar geld mee verdient, welke klanten bij jou passen en hoe je die werft op afstand. Ook is je website live en begrijp je hoe je je verhaal inspirerend kan vertellen op internet.

HOE WERKT HET PROGRAMMA? 

Dit programma is modulair opgebouwd en bestaat uit drie modules. Alle drie de modules zijn online te volgen. Het is mogelijk om module twee te volgen tijdens een fysieke 7-daagse training op locatie.

MODULE 1: BASIS VOOR LOCATIE-ONAFHANKELIJK ONDERNEMEN

Een online module van drie maanden met een wekelijkse email waarin kennis, inspiratie, verhalen uit eigen koker samenkomen tot een opdracht. In deze module leg je het fundament voor een locatie-onafhankelijk bestaan.

WELKE VRAGEN KOMEN AAN BOD?

– Waarom doe je wat je nu doet?;

– Waarom wil je ondernemer worden?;

– Welke rol spelen concepten als tijd, geld, werk en bezit straks in je onderneming?;

– Welke waarden bepalen jouw pad en jouw succes?

– Welk cadeau heb je de wereld te geven? Wat wil je achterlaten als mens?;

– Hoe ziet jouw ideale dag er eigenlijk uit? En hoe groot is het gat met wat je nu hebt?;

– Welke talenten en skills zitten er in jouw rugzak?

MODULE 2: BUSINESS STARTUP

Deze module kun je zowel online als op locatie volgen (in Nederland, Spanje of in Mexico). Deze module bestaat uit presentaties, creatieve opdrachten, veel inspiratie en stoomt je klaar voor het echte ondernemen

DE VOLGENDE ONDERWERPEN KOMEN (ONDER ANDERE) AAN BOD:

– Wat zijn je eerste bedrijfsideeën in je ‘ondernemersboom’?;

– Experimenteren met je eerste ideeën: waar krijg je energie van en wat valt af?

– Vanuit je persoonlijke ‘why’ kies je een bedrijfsidee waar je verder mee wilt;

– Wat voor probleem denk je op te lossen met jouw product/dienst?;

– Wat wordt jouw identiteit, hoe heet jouw bedrijf?

– Je ontwerpt verschillende business modellen bedenken rondom één specifiek idee

– Wie zijn je klanten, welke klanten passen bij jouw profiel en hoe vind je ze?;

– Je ontwerpt je eerste 0.1 versie van je product of dienst;

– Je gaat naar de KVK om je in te schrijven (als je dat nog niet had gedaan)

–We delen al onze kennis over praktische zaken: bankieren, belastingen, off shore ondernemen, offertes maken, etc;

MODULE 3: BUSINESS BUILDER

Een online module van drie maanden in aansluiting op het werk dat je gedaan hebt in module 2. In deze module een wekelijkse email waarin kennis, inspiratie, verhalen uit eigen koker samenkomen tot een opdracht. Wij supporten je online met allerlei praktische hulp aan je website, online campagnes en instructie van software en tools (4 uur per maand). In deze module bouw je je eigen bedrijf op.

DE VOLGENDE ONDERWERPEN KOMEN (ONDER ANDERE) AAN BOD:

– Onderzoeken wat jouw klanten vinden van je ‘versie 0.1’ oplossingen en feedback verwerken;

– Je leert over digitale marketing, maakt een eigen strategie en eerste campagne;

– Opbouwen van een klantennetwerk, crossselling en upselling verkennen;

– Handige software tools voor ondernemers;

HOE WIL JE HET PROGRAMMA VOLGEN?

Als kennismaking, volledig online of als bootcamp.

DIGITAL NOMAD KENNISMAKEN

4 weken online -> januari 2018 = vol (voorinschrijving februari geopend)
Prijs: eenmalig 49,50 EUR (particulier) 

– Kennismaking via Skype (30 minuten);

– 4 trainingsemails met ieder een persoonlijke opdracht;

– 2 inspiratieemails met veranderverhalen van eerdere deelnemers die niet op de site staan;

– Ondersteuning en feedback via email;

– Evaluatie gesprek via Skype (30 minuten);

Na afloop van de vier weken kun je direct doorstromen in het volledig online programma of kiezen voor de bootcamp. Dit is geheel vrijblijvend.

VOORINSCHRIJVEN

DIGITAL NOMAD VOLLEDIG ONLINE 

6 maanden online -> direct beginnen!
Prijs: 97,50 EUR per maand (particulier), 117,97 EUR per maand (zakelijk)

– Kennismaking via Skype (30 minuten);
– Iedere maand 2x overleg via Skype (30 minuten);
– Wekelijks een trainingsemail met een opdracht;
– Module 1: basis leggen voor je eigen bedrijf (12 opdrachten);
– Module 2: bedrijfsidee bedenken en eerste versie neerzetten (8 opdrachten);
– Module 3: bedrijf verder opbouwen (8 opdrachten) met online business development support Steven/ Diana (4 uur p/mnd) binnen module 3.

Direct beginnen!
Nicole en Marloes | Lifestyle Design bij Wonderlijk Werken | Isla Holbox Mexico

DIGITAL NOMAD BOOTCAMP

Start: 15 december 2017
Prijs: 2550 EUR (particulier), 3085 EUR (zakelijk)

– Kennismaking via Skype (30 minuten);
– Iedere maand 2x overleg via Skype (30 minuten);
– Wekelijks een trainingsemail met een opdracht;
– Module 1: basis leggen voor je eigen bedrijf (12 opdrachten);
– Module 2: bedrijfsidee bedenken en eerste versie neerzetten (8 opdrachten);
– Module 3: bedrijf verder opbouwen (8 opdrachten) met online business development support Steven/ Diana (4 uur p/mnd) binnen module 3.
– Uniek Digital Nomad Business Retreat op Tenerife van 9-16 juni

Voorinschrijven

Wil je een van de genoemde programma’s zakelijk volgen? Tel dan 21% BTW op bij de prijzen. Je ontvangt van ons een factuur. Wil je met je partner deelnemen aan het Digital Nomad Business Programma? Dat kan en met 50% korting op de deelname prijs voor de tweede persoon (uitgezonderd de bootcamp in Mexico). Vermeld dat bij je aanmelding. Studeer je? Zit je op school? Krijg je een WW, WAJONG of bijstands uitkering? Zit je in de ziektewet? Geef dit ook aan bij je inschrijving. Je krijgt bij Wonderlijk Werken, afhankelijk van je persoonlijke situatie, tenminste 10% korting als je besluit het gehele programma te volgen. 

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER HET PROGRAMMA?

Karin – deelneemster Digital Nomad Programma volledig online 2017

digital-nomad-programma-wonderlijk-werken-icon

“Afgelopen maand heb ik Diana en Steven leren kennen tijdens de kennismakingsmaand van het Digital Nomad Programma. Het was te gek! Opdrachten om meer inzichten te krijgen, veel inspiratie opgedaan met de inspiratiemails en de energie die ik er van krijg!

 

De afgelopen maand was zo tof en elke keer weer kreeg ik zoveel energie van de opdrachten dat het regelmatig middernacht was en ik vol energie nog met de opdracht bezig was.

 

Ik ben een nomade en de aankomende maanden ga ik verder met het Digital Nomad Programma om die stappen te zetten om als Digital Nomad te gaan leven. Ik heb daar ontzettend veel zin in!

 

Tijdens het jaarprogramma van 365 dagen succesvol en ook bij Michael Pilarczyk heb ik geleerd om A-spelers te hebben en als je ze niet hebt om ze op te zoeken. Diana en Steven zijn voor mij die A-spelers. Ze zijn een voorbeeld voor mij. Dankbaar dat zij op mijn pad zijn gekomen!

 

Mocht je ook locatie-onafhankelijk willen ondernemen dan zou ik zeggen: ga kennis maken met Diana en Steven! Echt een aanrader!”

 

Karin B.

WIE ZIJN DE TRAINERS?

Diana Vermeij en Steven Zwerink

Het programma staat onder leiding van ervaren ondernemers Diana Vermeij (MSc Bedrijfskundige Economie) en Steven Zwerink (MSc Marketing). Samen hebben wij meer dan twaalf jaar bedrijfservaring als (reizende) ondernemers. Sinds 2011 runnen wij twee remote bedrijven terwijl we de wereld over reizen. Alle ervaringen, inzichten en geleerde lessen van de afgelopen jaren verwerken wij in de trainingen.

 

Wat ons kenmerkt is een aanstekelijke interesse in anderen, altijd willen meedenken met (bedrijfs)ideeën in de ‘niks is te gek‘ kijk op de wereld. Bij ons geen ‘ja, maar‘. We weten als geen ander hoe moeilijk het soms is om de verwachtingen van anderen naast je neer te leggen en toch je eigen weg te gaan. Wij zijn probleemoplossers, doorzetters, niet-bij-de-pakken-neerzitten types. Wij kunnen goed luisteren en je als het nodig is op scherp zetten. Wij zijn optimisten, opportunisten en idealisten. Wij zijn doeners.

 

Diana is een ideeën-machine en helpt je bij het bedenken van haalbare online bedrijfsconcepten. Ze bedenkt samen met jou  online en offline manieren om geld te verdienen die passen bij je talenten en skills. Ze weet veel over online marketing, interactie en conversie op websites en helpt je met het bouwen ervan.

 

Steven is een business (startup) coach pur sang en houdt van lol maken en problemen oplossen. Hij weet veel van de mindset verandering die nodig is om te gaan (reizend) ondernemen en laat je gegarandeerd anders kijken naar concepten als tijd, geld, werk en bezit. Steven is bovendien een kei in het technische aspect van websites bouwen, online marketing en sociale media.

EXPERTS

Tijdens het programma staan ze tot je beschikking!

Het is gewoon fijn als je kunt sparren met mensen die al een tijdje als digitale nomaden de wereld rond reizen en geld verdienen met hetgeen ze leuk vinden.

 

De coaches die hieronder staan, helpen je graag tijdens het Digital Nomad Business Programma en beantwoorden specifieke vragen die je hebt of geven feedback op je idee. Ook kan het zijn dat hun netwerk voor jou nieuwe deuren opent in het land van de reizende ondernemers. Maak er dus lekker gebruik van!

RELEVANTE BLOGS

Een aantal blogs van onze hand over het thema locatie-onafhankelijk reizen en ondernemen.

 • Hoe kun je reizend ondernemen vanuit je ‘bliss’?

  Maak kennis met Nando van Beek, IT ondernemer en deelnemer aan de allereerste editie van het Digital Nomad Programma van Wonderlijk Werken in Mexico in 2013. Op de foto hierboven zie je hem met zijn Business Model Canvas. Een tool die voor velen het vehikel......

 • Drie geheimen van ondernemen op internet

  Je zit op een feestje en je hoort iemand verderop zeggen: ‘nee, joh ik hoef helemaal niet meer naar kantoor, ik heb een webshop‘. Je zult niet de eerste zijn bij wie de ogen op stokjes gaan. Een WEBSHOP?! ‘Wat verkóóp je dan in ’s......

 • Zorgverzekering voor digitale nomaden

  Een ons veel gestelde digitale nomaden vraag is: ‘ik ga langer dan acht maanden op reis, ik schrijf me uit bij de gemeente en ik mag daardoor de Nederlandse zorgverzekering NIET aanhouden, hoe moet ik me dan verzekeren?’ Een goede vraag! Een standaard reisverzekering is niet......

 • Digital Nomad Borrel - Wonderlijk Werken
  Spaghetti & Ketchup: Wat als je eens… je eigen droomleven gaat vormgeven?

  Dit is een gastblog geschreven door Inge van Give Me Wings over de Digital Nomad borrel in Nijmegen die Wonderlijk Werken organiseerde op 29 juni 2016. Dank voor het schrijven Inge en fijn dat je er was! We zijn benieuwd naar je experimenten! Nijmegen, woensdagavond......

 • Leven als digitale nomade in Ubud, Bali? Aniek vertelt

  Dit blog is geschreven door Aniek, deelneemster aan onze online training Reizen & Ondernemen. Ze is een kunstenares met talent voor schilderen en een communicatiespecialiste. Ze schrijft over haar zoektocht naar een levensstijl als digitale nomade en geeft slimme tips voor het leven op Bali. Op......

 • Digitale nomade is geen beroep

  In dit blog willen we graag een veelgestelde vraag bespreken die mensen ons stellen via de email en tijdens onze trainingen: wat is een digitale nomade precies? Is het een beroep? Kun je ervoor studeren? En dus een diploma in behalen? Kan iedereen het worden?......