WAT IS HET FIRESTARTER PROGRAMMA?

Firestarter Outplacement Programma

Firestarten‘ is wat we in dit programma samen gaan doen. We gaan samen jouw vuur terugvinden en daarvandaan iets nieuws starten. Ook al is dat rete-eng want je hebt nog nooit een eigen bedrijf gerund. Dat geeft niet want in het Firestarter programma heb je twee ervaren ondernemers aan je zijde tijdens een intensief traject van 6 maanden. Je gaat van een baan, ontslag, ww of zw naar een eigen bedrijf. Het is één van de weinige programma’s (het enige?) in Nederland die zo’n unieke mix biedt van online en offline content en inspirerende 1-op-1 begeleiding!

 

Het eindresultaat? Een eigen bedrijf op jouw eigen voorwaarden, met een eerste echte versie van je aanbod en dito website, plus een klein netwerk van eerste klanten en potentiële klanten, waarvan tenminste één betalende klant. Daarnaast heb je een online marketing strategie opgezet, weet je aan welke knoppen je moet draaien om potentiële klanten te bereiken en heb je je eerste campagne uitgezet. Klaar om verder te gaan bouwen!

 

Voor wie is dit programma? Voor hen die het contact zijn kwijtgeraakt met het vuur dat in henzelf brandt. Voor hen die te lang werk hebben gedaan waar ze van uitgeblust zijn geraakt. Voor hen die in de WW zitten en voor zichzelf willen beginnen. Voor hen die voelen dat het héél nodig tijd is voor wat anders en die bereid zijn om zelf in de actie te stappen en het initiatief naar zich toe te trekken. Je krijgt het bij ons niet op een presenteerblaadje aangereikt, je gaat het zelf doen. Uiteraard wel met de nodige inspiratie, ondersteuning en concrete uitvoerende hulp van onze kant. Want als we Pandora’s box opentrekken, zorgen we er ook voor dat je goed beslagen ten ijs komt en niet meer hoeft te solliciteren op een baan puur om geld te verdienen.

HOE WERKT HET PROGRAMMA? 

Dit programma is een combinatie van online en offline. Online leggen we het fundament en face to face werken we je bedrijfsidee verder uit, waarna je zelf weer online aan de slag gaat om het bedrijf verder op te bouwen.

MODULE 1: BASIS VOOR LOCATIE-ONAFHANKELIJK ONDERNEMEN

Een online module van drie maanden met een wekelijkse email waarin kennis, inspiratie, verhalen uit eigen koker samenkomen tot een opdracht. In deze module leg je het fundament voor een locatie-onafhankelijk bestaan.

WELKE VRAGEN KOMEN AAN BOD?

– Waarom doe je wat je nu doet?;

– Waarom wil je ondernemer worden?;

– Welke rol spelen concepten als tijd, geld, werk en bezit straks in je onderneming?;

– Welke waarden bepalen jouw pad en jouw succes?

– Welke talenten en skills zitten er in jouw rugzak?

MODULE 2: BUSINESS STARTUP BOOTCAMP

Een 7 daagse training op lokatie waarin je aan de slag gaat met Steven en Diana, gezamenlijk met maximaal 3 andere deelnemers. In Nederland of in Mexico. Er zijn dagelijkse presentatie sessies, workshops, opdrachten en ‘huiswerk‘. Zit het bijwonen van een training op lokatie er om een of andere reden gewoon niet in voor jou? Dan kun je deze module ook online volgen.

DE VOLGENDE ONDERWERPEN KOMEN (ONDER ANDERE) AAN BOD:

– Hoe ziet jouw ideale dag er eigenlijk uit? En hoe groot is het gat met wat je nu hebt?;

– Welk cadeau heb je de wereld te geven? Wat wil je achterlaten als mens?;

– Wat zijn je eerste bedrijfsideeën in je ‘ondernemersboom’?;

– Experimenteren met je eerste ideeën: waar krijg je energie van en wat valt af?

– Vanuit je persoonlijke ‘why’ kies je een bedrijfsidee waar je verder mee wilt;

– Wat voor probleem denk je op te lossen met jouw product/dienst?;

– Wat wordt jouw identiteit, hoe heet jouw bedrijf?

– Je ontwerpt verschillende business modellen bedenken rondom één specifiek idee

– Wie zijn je klanten, welke klanten passen bij jouw profiel en hoe vind je ze?;

– Je ontwerpt je eerste 0.1 versie van je product of dienst;

Bezoek de speciale Firestarter Business Bootcamp Mexico pagina.

MODULE 3: BUSINESS BUILDER

Een online module van drie maanden in aansluiting op het werk dat je gedaan hebt in module 2. In deze module een wekelijkse email waarin kennis, inspiratie, verhalen uit eigen koker samenkomen tot een opdracht. Wij supporten je online met allerlei praktische hulp aan je website, online campagnes en instructie van software en tools (4 uur per maand). In deze module bouw je je eigen bedrijf op.

DE VOLGENDE ONDERWERPEN KOMEN (ONDER ANDERE) AAN BOD:

– Onderzoeken wat jouw klanten vinden van je ‘versie 0.1’ oplossingen en feedback verwerken;

– Je leert over digitale marketing, maakt een eigen strategie en eerste campagne;

– Opbouwen van een klantennetwerk, crossselling en upselling verkennen;

– Kennis over praktische zaken: KvK, bankzaken, belastingaangifte, offertes maken;

– Handige software tools voor ondernemers;

HOE WIL JE HET PROGRAMMA VOLGEN?

Eerst als kennismaking (momenteel nog twee plekken beschikbaar), daarna volledig online of online in combinatie met een bootcamp in Mexico of Nederland of als VIP programma.

FIRESTARTER KENNISMAKEN

4 weken online (Start: 15 januari 2018)
Nog plekken vrij
Prijs: eenmalig 38,50 EUR (particulier) 

– Kennismaking via Skype met Steven en Diana;

– 4 trainingsemails met ieder een persoonlijke opdracht;

– Ondersteuning en feedback via email;

– Na afloop van de vier weken kun je direct doorstromen in het vijf maanden online programma of kiezen voor een combinatie met de bootcamp. Dit is geheel vrijblijvend.

Nu meedoen!

FIRESTARTER VOLLEDIG ONLINE (VOL)

5 maanden online
Prijs: 97,50 EUR per maand (particulier)

– Module 1: basis leggen voor je eigen bedrijf;
– Module 2: bedrijfsidee bedenken en eerste versie neerzetten;
– Module 3: bedrijf verder opbouwen met onze online hulp (4 uur p/mnd);

Ik wil kennismaken!

FIRESTARTER VIP PROGRAMMA (OP AANVRAAG)

Intensief 1-op-1 programma. Maximaal 1 deelnemer.
Volledig maatwerk pakket naar ondernemerschap. 

749,00 EUR (particulier) p/mnd gedurende 6 maanden.

Een mogelijke invulling zou kunnen zijn:

– Kennismaking via Skype met Steven en Diana;
– Intensieve twee-wekelijkse 1-op-1 begeleiding via Skype;
– Online: 12 weken persoonlijke opdrachten -> fundament leggen;
– 7 daags startup bootcamp in Mexico of Nederland (april 2018 of juni 2018);
– 3 maanden persoonlijke begeleiding na het bootcamp -> bedrijf uitbouwen;
– Skype met een topic expert uit ons netwerk (2x een half uur);
– Bedrijfsbezoek aan mede-ondernemer in jouw werkveld;
– Deelname en eventueel je verhaal delen op jaarlijkse Wonderlijk Werken borrel;
– Afrondend face-to-face gesprek in Nederland (sept 2018).

Ik wil graag meer informatie

==== Niet van toepassing op het kennismakingsprogramma en VIP programma  ====
Zit je nog op school? Krijg je een WW of WAJONG uitkering? Zit je in de ziektewet? Leef je op of onder het bestaansminimum (in de bijstand)? Dan zijn er altijd mogelijkheden. Je krijgt bij Wonderlijk Werken, afhankelijk van je financiële situatie, tenminste 15% korting op de deelname prijs. Het is mogelijk om in (kleinere) delen gespreid te betalen. 

7 DAAGSE FIRESTARTER BUSINESS BOOTCAMP IN MEXICO

Het Firestarter Programma is geheel modulair. Het is mogelijk het middenstuk van de training, waar je je bedrijfsidee bedenkt en opzet, op locatie bij ons in Mexico te volgen.

13 april tot 21 april 2018
Isla Holbox, Quintana R00, Mexico

Let's go!

EXPERTS

Tijdens het programma staan ze tot je beschikking!

Sorry, geen berichten gevonden voor opgegeven criteria

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Ineens ga je van een vast inkomen naar een flexibel inkomen waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Van vaste werkdagen naar zelf bepalen wanneer je werkt. Van wel of geen ‘ja’ zeggen tegen een nieuw project. Het is dan fijn om af en toe eens een verhaal te horen van iemand die die stappen ook heeft gezet. 

 

De coaches die hieronder staan, helpen je graag tijdens het Firestarter Programma en beantwoorden specifieke vragen die je hebt of geven feedback op je idee. Ook kan het zijn dat hun netwerk voor jou nieuwe deuren opent in het land van de (beginnende) ondernemers. Maak er dus lekker gebruik van!

WIE ZIJN DE TRAINERS?

Diana Vermeij en Steven Zwerink

Het programma staat onder leiding van ervaren ondernemers Diana Vermeij (MSc Bedrijfskundige Economie, VU Amsterdam) en Steven Zwerink (MSc Marketing, Universiteit van Tilburg). Samen hebben wij meer dan twaalf jaar bedrijfservaring als (reizende) ondernemers. Sinds 2011 runnen wij twee remote bedrijven terwijl we de wereld over reizen. Alle ervaringen van de afgelopen jaren verwerken wij in de trainingen en stemmen wij af op jouw behoeften en vraag. Onze programma’s volgen een proces waarin jouw stem en bereidheid tot zelf actie ondernemen essentieel is.

 

Wat ons kenmerkt is een aanstekelijke interesse in anderen, altijd willen meedenken met (bedrijfs)ideeën in de ‘niks is te gek‘ kijk op de wereld. Bij ons geen ‘ja, maar‘. We weten als geen ander hoe moeilijk het soms is om de verwachtingen van anderen naast je neer te leggen en toch je eigen weg te gaan. Wij zijn probleemoplossers, doorzetters, niet-bij-de-pakken-neerzitten types. Wij kunnen goed luisteren en je als het nodig is op scherp zetten. Wij zijn optimisten, opportunisten en idealisten. Wij zijn doeners.

 

Diana is een ideeën-machine en helpt je bij het bedenken van haalbare online bedrijfsconcepten. Ze bedenkt samen met jou  online en offline manieren om geld te verdienen die passen bij je talenten en skills. Ze weet veel over online marketing, interactie en conversie op websites en helpt je met het bouwen ervan.

 

Steven is een business (startup) coach pur sang en houdt van lol maken en problemen oplossen. Hij weet veel van de mindset verandering die nodig is om te gaan (reizend) ondernemen en laat je gegarandeerd anders kijken naar concepten als tijd, geld, werk en bezit. Steven is bovendien een kei in het technische aspect van websites bouwen, online marketing en sociale media.

INSCHRIJVEN

Kennismaken via Skype en beginnen.

Helaas zit het volledig online programma momenteel vol, je kunt je daarvoor voorinschrijven en van start gaan op 15 september 2017. Het is mogelijk je in te schrijven voor het kennismakingsprogramma (start 15 september), voor het bootcamp programma Mexico (start 15 januari 2018) of voor het bootcamp programma Nederland (start 15 april 2018). 

Als je dit formulier invult, ontvang je automatisch een bevestigingsemail van ons met aanvullende informatie.

Firestarter Voor Jezelf Beginnen