Ons verhaal

van corporate carrière tijgers naar full-time wereldreizigers én ouders

Precies die vraag die niemand je ooit stelde, was voor ons het beginpunt van een leven op onze eigen voorwaarden: hoe ziet onze ideale dag er eigenlijk uit? Geen van ons beiden had in 2009 kunnen bedenken, toen we allebei een mooie baan hadden bij een grote multinational, dat we ooit als reizende ondernemers door het leven zouden gaan. En toch is dat gebeurd! Onder andere door onszelf de vraag te stellen: hoe ziet een ideale dag er eigenlijk uit voor ons? 

 

Reizende ondernemers
Sinds eind 2011 reizen wij, Diana en Steven, als ondernemers rond. We hebben twee locatie-onafhankelijke bedrijven: met het ene bedrijf leveren we WordPress websites, adviseren we over website conversie (effectief maken van websites), herschrijven we teksten voor het web, maken we online marketing campagnes en video producties en met het andere bedrijf helpen we mensen zoals jij met het opbouwen van een manier van leven en werken op je eigen voorwaarden. Dat is Wonderlijk Werken! We reizen met name door de landen in Centraal Amerika, die ons hart hebben gestolen, maar ook zijn we in de VS geweest, in India en Thailand. Ons favoriete land is Mexico, hier is ook ons eerste kindje geboren. Het feit dat we kunnen werken en leven waar we maar willen, geeft een enorme boost aan ons gevoel van vrijheid en een belangrijke factor in ons leven geworden. We zouden niet meer zonder kunnen!

 

 

Hoe dan?
Naast bedenken hoe je ideale dag eruit ziet is het natuurlijk essentieel dat je in je levensonderhoud kunt voorzien met iets dat je gaaf vindt om te doen én dat locatie-onafhankelijk uit te voeren is. In de afgelopen tien jaar hebben wij ons geld verdiend als ondernemers waarvan de laatste zes jaar locatie onafhankelijk. In die jaren experimenteerden we wat af en hebben we inmiddels een manier van locatie-onafhankelijk werken en leven gevonden die bij ons past. Dat is wat je bij ons onder andere in de trainingen leert. Wij delen onze ervaringen, inzichten, geleerde lessen en kennis op het gebied van (locatie-onafhankelijk) ondernemen. Vaak leiden onze trainingen tot het opzetten van een eigen bedrijf. Wij helpen je bij het bedenken van het bedrijfsidee, het neerzetten van de waardepropositie naar de klant toe, het bedenken van een verdienmodel, het maken van je eerste website, bedenken met welke klanten je wilt werken en hen benaderen. Net zolang totdat je je eerste geld verdient met je bedrijf. Wij zijn ervaringsdeskundigen die op je op die basis zullen begeleiden. Wij zijn geen psychologen of therapeuten en bieden deze invalshoek ook niet in onze trainingen. Wij zijn echte doeners die het initiatief naar onszelf toetrekken als er zich een kans voordoet in ons leven. Op die manier zijn onze trainingen ook ingericht. Mensen die zich aangetrokken voelen tot onze programma’s hebben de bereidheid tot zelf initiatief nemen en zelf bepalen. Wat ons betreft dé basis voor succesvol ondernemerschap. Wij zijn geen institutioneel gecertificeerd trainings- of coachingsbedrijf. Wij geloven dat onze belangrijkste kwaliteitsmeter de tevredenheid van en het (vaak langdurige) contact met onze klanten is. Kwaliteit en betrokkenheid komt voort uit onze intentie, uit de reden waarom we dit werk doen. Wij geloven niet dat dat gestuurd moet of kan worden door een extern instituut.

 

 

Digital Nomad Family
Sinds de komst van onze dochter Isa (2015) en zoon Vesper (2017) reizen wij als gezin rond. We verblijven gemiddeld vier maanden per jaar in Nederland tijdens de zomer en reizen de rest van het jaar rond, meestal in Midden Amerika in onze Volkswagen camper. Tijdens deze reizen leren, zien, doen en geven kinderen ongelofelijk veel en wij geloven dat we door te reizen en zoveel mogelijk tijd met ze door te brengen, we hen een heel fijne, waardevolle kindertijd en jeugd kunnen geven. Net zo fijn als we zelf zijn opgegroeid maar dan op onze eigen manier: al reizend, door in de praktijk te leren, te ervaren en te ontwikkelen en misschien wat minder uit schoolboeken, vanuit schoolbanken. Niet dat daar persé iets mis mee hoeft te zijn, maar wij kiezen er bewust voor een ontwikkelings- en onderwijsplan te maken voor onze kinderen en dat te verweven in onze levens. We hebben de vrijheid (gecreëerd) om te werken en te leven waar we maar willen, waarom dan niet ook je kinderen onderwijzen los van een locatie? Zelf, met hulp van familieleden en specialisten, online, offline. Er is van alles mogelijk! Wij zitten volop in deze ontdekkingsfase!

 

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt of gewoon informeel kennis wilt maken en wilt sparren over jouw ideale dag, bedrijfsidee of gedachten over persoonlijke onderwijsplannen! Vinden we erg leuk!

Met ondernemende groet,

 

Diana en Steven
oprichters van Wonderlijk Werken en Digital Nomadz

BEKIJK ONZE PROGRAMMA’S

Werken als digitale nomade, voor jezelf beginnen of op jóúw voorwaarden terugkeren op de arbeidsmarkt

DIGITAL NOMAD PROGRAMMA

in zes maanden locatie-onafhankelijk

wonderlijk werken - digital nomad programma

Dé training als je locatie-onafhankelijk wilt gaan ondernemen. In zes maanden tijd bedenk je een idee dat bij je past en bouw je er een bedrijf omheen. Je gaat in je levensonderhoud voorzien door slimme combinaties te maken van je talenten en skills. Je leert alles wat je moet weten over leven en werken als digitale nomade. We helpen je met de voorbereiding op je vertrek: want vertrekken ga je!

Prijs: vanaf €49,50 per maand

Duur: nee niet echt (geintje: zes maanden)

Start: 15 januari 2018

Plekken: vol (voorinschrijving februari geopend)

Meer informatie & inschrijven

STEP FORWARD PROGRAMMA

succesvol voor jezelf beginnen

wonderlijk werken - step forward

Dit unieke programma begeleidt je in zes maanden naar een eigen bedrijf dat bij je past. Je leert alle ins en outs van ondernemen en hoe je jezelf succesvol staande houdt als ondernemer. Een website, online marketing, een klantenkring. Het komt allemaal aan bod. We wijken tijdens dit programma niet van je zijde en stoppen niet voordat je geld verdient met je bedrijf.

Prijs: vanaf €38,50 per maand

Duur: 6 maanden

Plekken: VOL

FIRESTARTER PROGRAMMA

reïntegratie & outplacement

Dit persoonlijke en zeer intensieve programma begeleidt je in 8 tot 12 maanden na een ontslag of vanuit de ziektewet naar een eigen bedrijf op jóúw voorwaarden en binnen jouw mogelijkheden. En je staat er niet alleen voor! Samen beginnen we helemaal bij het begin en heb je twee goede luisteraars en ervaren ondernemers aan je zijde.

Prijs: op aanvraag

Duur: 6-12 maanden

Plekken: 1/3 bezet

Dit wil ik!