Over Wonderlijk Werken

van corporate carrière tijgers naar full-time wereldreizigers

Wij zijn Diana Vermeij (1980) en Steven Zwerink (1982). We ruilden onze corporate carrière in voor ondernemerschap. Reizend ondernemerschap. We richtten Wonderlijk Werken in oktober 2012 op terwijl we door Mexico reisden in onze antieke Volkswagen bus. Het idee voor Wonderlijk Werken kwam voort uit steeds meer vragen die we kregen over onze levensstijl: “hoe verdienen jullie geld onderweg?“, “ik zou ook wel willen doen wat ik diep in mijn hart wil” en “denken jullie dat ik ook reizend geld zou kunnen verdienen met mijn skills?

 

Naar aanleiding van deze vragen zijn wij gaan nadenken over hoe we dat zelf hebben gedaan: een levensstijl ontwerpen die bij ons paste en kwamen al snel op het idee om het leven en werken op jouw voorwaarden en de zoektocht daarnaar “Wonderlijk Werken” te noemen. Wij wilden graag antwoord geven op de vragen die we telkens weer kregen, we wilden onze kennis delen en meer mensen inspireren te gaan doen waar ze echt gelukkig van worden. Op de website WonderlijkWerken.nl zijn we blogs gaan schrijven en videos gaan posten over de zaken die wij op ons pad tegenkwamen terwijl we overschakelden van een corporate carriere naar zelfstandig ondernemerschap, naar digitale nomaden met een minimalistische levensstijl. Je kunt je voorstellen dat dat nogal wat leermomenten, inzichten en moeilijke beslissingen met zich meebracht! Ons blog werd goed gelezen en steeds meer mensen wilden meer leren en zelfs bij ons langskomen in Mexico.

 

Wij vinden het fantastisch om anderen te helpen met het verwezenlijken van dromen. We doen dat door onze eigen ervaringen te delen. Want door te delen, groeien we samen. We leren van elkaar en krijgen inspiratie door elkaar. Wij zijn dus ervaringscoaches en geen psychologen. En we hebben meer dan drie jaar ervaring in het succesvol coachen van mensen naar het leven waarin ze leven en werken op hun voorwaarden.

 

Naarmate de tijd verstreek, kregen we voor het eerst het verzoek ‘kan ik niet langskomen om met jullie te werken aan mijn eigen nieuwe levensstijl‘? Geweldig vonden wij dat! Voor hen die langs wilden komen om samen met ons hun nieuwe levensstijl te ontwerpen, hebben we in 2013 een trainingsprogramma op locatie in Mexico ontwikkelt dat heet “Reis je dromen achterna“. Tijdens dit 12-daagse programma gaan we in op het ontwerpen van een nieuwe levensstijl, net zoals wij dat zelf gedaan hebben, op basis van je dromen, je talenten, je passies, je interesses en natuurlijk op basis van wat je terug wilt geven aan de wereld.

Nu eind 2015, na inmiddels vier succesvolle edities, hebben we onze eigen kennis en de opgedane inzichten van intensief werken met mensen aan hun grootste en meest inspirerende dromen, gestopt in twee verschillende online trainingen. Boordevol eigen ervaringen, inspirerende videos en boeken en een wekelijkse opdracht. Tijdens drie verschillende Skype momenten gedurende de training bespreken we de opdrachten en is er gelegenheid voor vragen. Sinds 2012 bieden wij ook intensievere 1-op-1 coachingstrajecten aan en organiseren we events in Nederland.

 

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt of gewoon informeel kennis wilt maken! Vinden we erg leuk!