Bewust je leven vorm geven, juist ook met een baby

Sinds twee maanden hebben wij (Diana & Steven) een dochtertje. We hebben er bewust voor gekozen om haar in Mexico te ontvangen, het land waar we nu al vier jaar praktisch wonen, ondanks dat we op verschillende plekken verblijven. Dit is een beslissing die best moeilijk te begrijpen is voor mensen die ons (of Mexico;))) niet zo goed kennen. Dit blog is niet bedoeld om die beslissing uit te leggen maar juist om te laten zien dat het fijn is om heel bewust voor jezelf te kiezen en je leven samen vorm te geven zoals jij, en je eventuele partner, dat wilt / willen.

Zelf het pad kiezen
Onze droom was om de eerste maanden met ons kindje in relatieve rust door te brengen. We wilden graag samen naar het moment van de bevalling toeleven. Lekker de computers uit, ondanks dat ze voor ons als digitale nomaden o zo belangrijk zijn. En lekker nog even samen leuke dingen doen. Lekker uit eten, naar de bios, een meditatie bij volle maan of gewoon over het strand wandelen. Na de bevalling wilden we heel graag rust. Niet teveel bezoek, lekker samen wennen aan het nieuwe leven met zijn drietjes en ons kindje te leren kennen. We hebben een levensstijl die wellicht wat afwijkt van het ‘normaal‘ en dit zorgt ervoor dat we continue bezig zijn om het pad dat voor ons ligt zelf vorm te geven en te ontdekken. Om dit pad ineens vorm te geven voor drie kost aandacht en tijd. En dit is dan ook de belangrijkste reden dat we lekker hier (in Mexico) zijn gebleven voor de bevalling en de weken erna. Tijd hebben. Maar hoe doen jullie dit dan, een levensstijl ontwerpen? vragen veel mensen ons.

Lifestyle design for three
Zoals we in het vorige blog over ‘Samen nog gekker dromen‘ hebben beschreven, maken wij altijd een lifestyle canvas. Een grote poster waarop wij beiden onze dromen, plannen en wensen plotten en dan kijken waar ze samen komen of waar de een ruimte moet maken voor dromen en wensen van de ander. Ook dit keer was dat niet anders. Volgende week vrijdag vliegen we naar Nederland met ons kleintje en dan is het handig om een plan te hebben over hoe we ons leven vorm wilt geven gedurende de vijf tot zes maanden die we in Nederland zijn. Zoals je kunt zien in de poster hierboven, hebben we letterlijk onze dochter op het canvas gelegd om haar stem ook te laten gelden. Ze is nu onderdeel van dit (wereld)reizende team en haar dromen en wensen zijn ook belangrijk. Op dit moment gaan die nog niet veel verder dan liefde, melk een schone luier en een plek om te slapen maar de komende jaren zal dat gaan veranderen. Op die manier gaan we tegen die tijd antwoord geven op de belangrijkere vragen zoals: Wat doen we met onderwijs? Hoe gaat dat met vriendjes en vriendinnetjes? Waar willen we wonen? Wat willen we haar leren? Wat is het beste voor haar?

Op deze manier geven we heel bewust richting en vorm aan onze levensstijl ook als het pad wat vaag en onzeker is. Eenieder van ons leert en heeft geleerd om echt naar zijn of haar hart te luisteren en dit uit te spreken. Hierdoor kunnen we, door vervolgens goed naar elkaar luisteren, de manier waarop wij willen leven en werken vorm geven. Dit doen we op onze voorwaarden en ieder van ons doet zinvol werk (vinden wij zelf;)), hebben onze eigen hobbies en passies om na te jagen en uiteindelijk hebben we daardoor heel veel kwalitijd (geen spelfout) met elkaar. Dit is absoluut een dynamisch proces, het canvas ziet er over een half jaar weer anders uit. In de tussentijd zetten we actief stappen in de richting van onze dromen en wensen.

Onze dromen en wensen
Om het voorbeeld heel concreet te maken, zo ziet onze top tien eruit voor het komende halfjaar in Nederland in willekeurige volgorde:

  • Een eigen plek om te wonen, even niet meer constant verhuizen
  • Lekker kunnen trainen (fietsen, hardlopen en zwemmen)
  • Gave trainingen geven voor Wonderlijk Werken
  • Veel ‘kwalitijd’ met familie (en dan vooral de opa’s en oma’s) doorbrengen
  • Yoga weer opnemen in de dagelijkse routine (Diana)
  • Tijd en aandacht voor de voorbereiding van de IronMan triathlon in Frankrijk (Steven)
  • Veel leuke dingen doen met Isa
  • Samen lekker chillen op leuke plekken (natuur of stad)
  • Leuke borrels en feestjes met goede vrienden
  • Gezond en zoveel mogelijk biologisch eten

We zijn nu druk bezig met het realiseren van deze dromen en wensen. Door samen de schouders eronder te zetten voelen we ons gesterkt en zeker dat wij ons leven vormen naar onze eigen voorwaarden.

Aan de slag
Deze drie woorden, aan de slag, zijn zo’n beetje de boodschap die je tegenkomt op onze site en in onze berichten. Je kunt heel veel dromen hebben maar als je niet begint met ze uit te spreken en actie te ondernemen om dichterbij jouw droomleven te komen, wat dat voor jou ook is, dan kom je er nooit.

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Wel reist hij samen met Diana full-time de wereld rond en denkt en schrijft hij veel over thema's als geld, tijd, werk, bezit en ondernemerschap. Dat doet hij op wonderlijkwerken.nl en thewideopenroad.com.