Advies bij moeilijke beslissingen

Stel dat je het plan hebt om ontslag te nemen en je eigen bedrijf te beginnen? Of je wilt een wereldreis gaan maken zonder einddatum? Of je wilt schilderen, ontwerpen, creëren in plaats van opdrachten van je baas uitvoeren? Bij wie kun je terecht voor advies? Wie helpt je om je droom te realiseren? Waar vind je iemand die je laat zien dat er deuren open kunnen waar jij alleen muren zag? Iemand die niet zegt: dit is onmogelijk, maar juist iemand die zegt: natuurlijk is dit MOGELIJK!

Vaak strand een idee, een droom of een kans omdat we om advies vragen aan de verkeerde personen. Als je iets wilt gaan doen wat nog niemand in jouw omgeving heeft gedaan, dan heb je hulp nodig van iemand buiten je standaard cirkel. Je hebt behoefte aan mensen die je plannen versterken en je laten zien dat je ze waar kunt maken. Beren op de weg zie je zelf snel genoeg. Je zoekt juist iemand die de beren onschadelijk maakt. Maar waar en hoe vind je zo iemand? Het antwoord is simpel: zoek en gij zult vinden!

Zoek op facebook, zoek op twitter, zoek naar websites, zoek congressen, zoek presentaties, zoek op werkelijk alles wat ook maar een beetje verband houdt met jouw eigen plan. Benader mensen die (soms maar voor een deel) doen wat jij wilt doen. Mensen die je inspireren om hun acties, woorden en daden. Maak een afspraak en drink een kop koffie met ze, deel je plan en kijk waar ze jou kunnen helpen uit jouw weg. Leer van de uitdagingen die zij op hun weg tegenkwamen. Laat je inspireren en vul je rugzak met de tips en trucs die zij je geven. Keer vervolgens terug naar jouw plan of droom en pas dat wat je geleerd hebt toe op je eigen stappen.

Wij hebben in voorbereiding op onze reisplannen als Digitale Nomaden ook met verschillende mensen afgesproken die soortgelijke droomlevens (voor ons althans) leefden. We hebben ze het hemd van het lijf gevraagd (en in ruil uiteraard de koffie betaald:)). Vervolgens hebben we uit alle verschillende tips en verhalen de bruikbare zaken gehaald en op ons eigen plan toegepast. Zo stonden we een stuk steviger in onze schoenen toen we eenmaal klaar waren om te gaan en het uit te leggen aan onze omgeving.

Tegelijkertijd hebben we geleerd dat je niet alleen buiten jezelf moet zoeken. Zoek ook van binnen. Stiekem weet je het antwoord op alle vragen. Als dat kriebeltje in je onderbuik je vertelt dat dit je weg is dan is dat vaak meer dan genoeg. Je hart geeft je altijd het beste advies, mocht je echter behoefte hebben aan meer, dan weet je nu wat te doen! En weet dat je ons natuurlijk altijd kunt mailen op tijdvoor@wonderlijkwerken.nl voor een dosis inspiratie en levenslessen, en meld je even aan voor het inspiratie bommetje onderaan deze pagina in de footer!:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Wel reist hij samen met Diana full-time de wereld rond en denkt en schrijft hij veel over thema's als geld, tijd, werk, bezit en ondernemerschap. Dat doet hij op wonderlijkwerken.nl en thewideopenroad.com