De luxe en noodzaak van lol als drijfveer

Wij zijn misschien wel de eerste generatie, zij geboren na 1980, die de luxe kennen van lol hebben als drijfveer. Wij laten ons drijven door het hebben van lol, hoe banaal dat je ook in de oren klinkt. Geldt dat ook niet voor jou? Dat je ervoor probeert te zorgen dat je het zo leuk mogelijk hebt? Je zoekt lol op in de weekenden, maar ook zoveel mogelijk in je werk, dat moet ook leuk zijn. Je probeert te zorgen voor het tot bloei komen van alle talenten die je in je hebt, maar wel via dingen die we leuk vinden om te doen, waarvan we in een ‘flow’ raken en waardoor we onszelf kunnen uiten? Wat een luxe. Ik noem het de luxe van lol.

Voor de generatie van onze grootouders, zij die de oorlog meemaakten, was het belangrijk om op te bouwen, om het nooit meer zo slecht te hebben als tijdens de oorlog. Onze ouders is altijd verteld: vind een goede baan, zorg voor zekerheid, zorg ervoor dat je kinderen het nog beter hebben. Voor de generatie van onze ouders bijvoorbeeld, die de revoluties van de jaren zestig meemaakten, was het belangrijk dat hun kinderen alles konden worden, het minstens net zo goed zouden hebben als zijzelf, misschien wel beter. Ons is dus altijd verteld: je kan alles worden: de wereld ligt aan je voeten! Laat je niet zeggen dat je iets niet kunt! Dat hebben wij meegekregen van onze ouders. Wees er dankbaar voor want het zet een nieuwe revolutie in gang: de revolutie van lol, van werk kiezen of creëren dat primair leuk is om te doen, dat vervulling geeft, dat betekenis heeft voor een ander. Wij kunnen worden wat we willen en doen wat we leuk vinden!

Wees je bewust van de luxe van lol en bedankt je ouders dat ze je dat hebben gegeven. Een inspirerend filmpje dat uitlegt waarom de drijfveer lol hebben perfect past bij onze generatie en bij de transformatie van werk. Helpt ons iedere keer weer te realiseren dat je eigenlijk gewoon zou moeten beginnen met je meest creatieve, authentieke zelf zijn en die rollen en omgeving opzoeken.

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Diana Vermeij
diana.vermeij@gmail.com

Diana realiseerde zich tijdens haar corporate baan dat ze wel heel veel tijd en energie inruilde voor (veel) geld en dat dat haar niet echt gelukkiger maakte. Ze nam ontslag en begon voor zichzelf. Samen met Steven vertrok ze in 2011 uit Nederland en ze werkt nu vanuit Centraal Amerika als lifestyle coach en website ontwikkelaar.