De reis door onszelf..

De afgelopen jaren hebben wij, zonder dat we het in eerste instantie echt door hadden, een reis door onszelf gemaakt. Mede door onze fysieke reizen naar verschillende uithoeken van de wereld hebben we kanten aan onszelf en aan de wereld ontdekt waarvan we vooraf het bestaan niet eens kenden. Doordat we geconfronteerd werden met nieuwe culturen, andere talen, spirituele zienswijzen, afwijkende inzichten en vooral ook veel tijd om na te denken werd ons realiteitsbeeld flink door elkaar geschud. De grond onder onze voeten verdween soms en daar waar we altijd dachten de antwoorden te hebben ontstonden alleen maar meer vraagtekens. Deze vraagtekens inspireerden ons om op een nieuwe zoektocht te gaan, een reis door onze eigen gedachten. En deze zoektocht naar antwoorden heeft een nieuwe vorm van bewustzijn bij ons teweeg gebracht.

Uitlaatklep
We zagen ineens zoveel nieuwe manieren waarop de, in ons hoofd normaalste zaken zoals werk, tijd en geld, ook konden functioneren dat we op zoek zijn gegaan naar mogelijkheden om deze ontdekkingen te verenigen met de ‘oude’ beelden in ons hoofd. En dat bleek bijna niet mogelijk. We werden ons bewust van krachten in ons hoofd die we nog nooit eerder hadden ervaren. Gevoelens van extreme weerstand maar ook enorme creativiteit en passie. Mede hierdoor zijn we onder andere begonnen zijn met dit blog: Wonderlijk Werken. We wilden meer mensen laten zien wat wij tijdens deze reizen door ons hoofd verzameld hadden en wat we ontdekt hadden. Maar ook zochten we een uitlaatklep voor onze eigen gevoelens met als doel anderen te helpen.

Van afstand jaar jezelf kijken
We ontdekten namelijk dat er letterlijk een wereld voor je open gaat als je van een afstandje eerst naar de wereld kijkt en vervolgens ook naar jezelf. Je ‘oude’ wereld schudt op zijn grondvesten. Je ziet ineens dat de wereld niet op slechts één manier functioneert. Dat Nederland geen afspiegeling is van hoe de wereld werkt en eruit ziet (sterker nog, bijna de hele wereld werkt compleet tegenovergesteld aan ons wereldbeeld). Dat het niet normaal is dat je iedere ochtend twee uur stilstaat in je auto op weg naar een baan die je eigenlijk niks aan vindt. Dat het raar is dat je een hekel hebt aan maandag en toe bent aan vrijdag. Dat televisie of Facebook geen echte weergave is van hoe mensen zich voelen of wat ze bezig houdt. Dat school juist iets moet zijn waar je naar toe zou moeten rennen in plaats van er vandaan. Dat geld mensen dwingt om dingen te doen die helemaal niks toevoegen aan de kwaliteit van (hun) leven op aarde. Dat iedereen zo graag gelukkig wil zijn en dat velen denken dat in spullen te kunnen vinden.

Niet alleen
Op afstand voelden we al deze zaken heel sterk. Zo sterk dat we af en toe weleens doorsloegen in onze manier van schrijven en communiceren hierover (misschien ook wel weer in de berichtje;)) Zo graag wilden we delen wat we hadden ervaren. Nu, een paar jaar later, weten we dat je mensen niet tegen hun zin in gelukkig kunt maken. Iemand moet ervoor open staan om dingen anders te willen zien. Als dit niet zo is creëer je juist alleen maar meer afstand. Gelukkig is Wonderlijk Werken voor ons een warm bad waarin we mogen werken en sparren met mensen die ook op reis zijn gegaan door zichzelf. Mensen die deze reis ook hebben gebruikt om die energie om te buigen naar passie en er gave levens voor zichzelf mee gecreëerd hebben. Soms zijn het mensen die letterlijk op reis zijn gegaan maar vaker nog zijn ze juist in hun eigen omgeving met andere ogen naar de wereld gaan kijken. Naar hun baan, naar hun vrienden, naar geld of naar wat tijd precies voor ze betekent. Ze geven dan aan dingen ineens zo helder of zo anders te zien dat ze niet meer met hun oude ogen naar de wereld kunnen kijken. Sommigen omschrijven dit proces als wakker worden, anderen juist weer als bewust worden. Maar allemaal geven ze aan dat deze momenten bijdragen in jun persoonlijke zoektocht naar geluk.

En nu jij
Wij moedigen je dan ook van harte aan om op reis te gaan door jezelf. Ontdek iedere dag iets nieuws aan jezelf. Een talent waarvan je niet wist dat je het had. Een gevoel waarvan je niet wist dat je het kon voelen. Een pad dat nooit eerder begaanbaar leek. Prikkel jezelf door nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe dingen te proberen en jezelf vooral bij alles wat je doet af te vragen: brengt dit mij dichterbij of juist verder weg van het leven dat ik voor mezelf wil creëren? Het is die reis door jezelf waarin jouw echte kracht naar boven komt en waarin jouw persoonlijke geluk verscholen ligt.

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.