Een authentiekere versie van jezelf

Weekenden zoals ons afgelopen Wonderlijk Werken Weekend brengen je de radertjes op gang, je zit boordevol energie en plannen om een paar veranderingen in je leven te gaan maken. Of het compleet over een andere boeg te gaan gooien.

En dan kom je maandagochtend op kantoor en zit je weer in je oude vertrouwde patroon, aan datzelfde bureau, naar buiten te kijken, naar de plek waar je eigenlijk wilt zijn. Dinsdagochtend ook. Je radertjes gaan nog steeds. En woensdagochtend vind je het al moeilijker om die ideeën vast te houden, je kijkt nog eens naar je experimenten die je had voorgenomen om te gaan doen. Dat geeft weer moed en energie.

Je had bedacht: ik ga terug naar vier dagen werken in de week, of naar drie! Of je werkt helemaal niet voor een tijdje. Ik ga tijd maken om te ontdekken wat ik leuk vind, ik ga lezen, sporten, tijd voor mezelf. Dat klonk tijdens het weekend, toen je in die energie zat en je passie volgen lonkte, nog heel logisch. Maar nu, zo halverwege de week, stel je je voor dat je het moet gaan vertellen aan de mensen om je heen. “Wat zullen ze zeggen…?“, gaat er door je heen. “Terug naar vier of drie dagen werken? En je hebt niet eens kinderen? Tssss..

Ik sprak erover met een mooie, inspirerende dame die aanwezig was bij ons gastcollege op de Saxion hogeschool in Enschede. “Ik durf dan niet meer zo goed. Ik weet heus wel dat ik me niks moet aantrekken van wat mensen zeggen, maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Maar weet je, zei ze, als ik terug ga van vijf dagen werken naar vier of zelfs drie, doe ik dat omdat ik een authentiekere versie van mezelf wil worden. Niet omdat ik lui ben, of geen zin heb om te werken. Ik vind mijn werk leuk, ik haal er voldoening uit, maar ik BEN mijn werk niet. Als mensen me vragen wie ik ben, begin ik automatisch te vertellen over mijn werk. Wie ik ben, dat ga ik in die ‘vrije’ dagen verder ontwikkelen.

Door die stap te nemen word ik eigenlijk een authentiekere versie van mezelf.

Wow! Wat een prachtig inzicht! Een hele dikke inspiratie om toch dat stapje te zetten naar een andere indeling van je leven, naar een authentiekere versie van jezelf. Om contact te maken met jezelf, met wat er aan de binnenkant leeft en dat te voeden. Wedden dat je omgeving niet meer denkt aan terug naar vier of drie dagen werken?

Dankjewel mooie dame van het Saxion voor dit inzicht!

Diana Vermeij
diana.vermeij@gmail.com

Diana realiseerde zich tijdens haar corporate baan dat ze wel heel veel tijd en energie inruilde voor (veel) geld en dat dat haar niet echt gelukkiger maakte. Ze nam ontslag en begon voor zichzelf. Samen met Steven vertrok ze in 2011 uit Nederland en ze werkt nu vanuit Centraal Amerika als lifestyle coach en website ontwikkelaar.