En… Actie!

Als je op zoek bent naar een verandering in je levensstijl is er niks lekkerders dan op internet speuren naar mensen die je voor zijn gegaan. Er zijn duizenden blogs, video’s en boeken over mensen die hun hart gevolgd hebben en de reis die ze doorgemaakt hebben. Je kunt zo dus makkelijk leren van de risico’s die zij genomen hebben. De fouten die ze gemaakt hebben. En je weet meteen wat het effect is geweest van de veranderingen die zij hebben doorgevoerd in hun leven. Het probleem met al deze bronnen is dat ze tegelijkertijd vaak afleiden van het eigenlijke doel: je eigen levenssituatie verbeteren.

Er is niks mis met zoeken naar inspirerende voorbeelden waar je energie, ideeën en daadkracht uit haalt. Echter, voor velen is dit de reden om te blijven zoeken en te blijven hangen in wat wij noemen ‘de inspiratie fase’. De truc om hier uit te stappen is actie ondernemen. Actie ondernemen met het zojuist door jou gevonden materiaal. Wat ga jij doen met hetgeen je zojuist gevonden hebt? Het heeft je geïnspireerd voor een reden, dus doe er wat mee!

Voordat wij begonnen aan ons leven als Digitale Nomaden hebben we heel veel op internet gezocht. Van boeken als de 4-hour workweek tot films als de toespraak van Steve Jobs. Veel van dergelijke bronnen hebben ons geraakt en we dachten dat we op de goede weg waren. Totdat we ons realiseerden dat we meer aan het kijken en lezen waren dan aan het doen. Vanaf dat moment zijn we direct actie gaan ondernemen na het lezen en kijken van inspirerend materiaal. En dus sindsdien:

– reizen we deze prachtige wereld over
werken we nog maar max 4 uur per dag
blijven we hunkeren naar meer en doen we veel gekke dingen (Stay Hungry, Stay Foolish)
passen onze spullen in Nederland in een kartonnen doos
geven we meer dan we nemen
– werken we alleen nog aan projecten waar we ‘HELL YEAH’ tegen zeggen
beginnen we altijd bij ons eigen geloof
sporten we iedere dag
proberen we zo min mogelijk geld te verdienen

Ons advies is dan ook: onderneem actie! Blijven zitten en genieten van hoe andere mensen hun leven leiden is de meest makkelijke optie. Je leven in eigen hand nemen en daar acties voor ondernemen is de meest uitdagende. Wij hoeven je niet te vertellen welke van die twee je het gelukkigst gaat maken. Kortom: wat ga jij doen na het lezen van dit blog? Welke acties ga jij ondernemen om dichterbij het leven te komen dat je voor jezelf ziet? Laat je het ons weten??

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.