F*ck iedereen!

Of het nou om je werk gaat, je schoonmoeder, een klant of je baas. Soms is het gewoon gezond om even een paar uur te nemen waarin alles en iedereen even op een lager pitje staat. Even gezonde lak aan alles. Fuck iedereen, het is tijd voor mij! Of je het nou meditatie wilt noemen, me-time, papa-dag of wat dan ook. Even een pas op de plaats met alleen tijd voor jezelf is cruciaal.

Sowieso is het lekker om, als je eenmaal in deze fuck-you staat bent, te kijken waar je je eigenlijk precies allemaal zo druk om maakt. Er zijn nou eenmaal teveel zaken op de wereld op je druk om te maken dus moet je kritisch zijn met het verdelen van de zaken waar je een fuck om geeft. En vaak zijn de ‘fuck iedereen’ momenten erg lekker om te kijken hoe de balans bij jou uitslaat. Maak je je druk om randzaken of de zaken die er echt toe doen. Trump president? Fuck that, ga je toch niks aan veranderen. En de kans dat het jou ooit raakt in je leven is niet zo heel groot. En als het dat wel doet dan deal je er tegen die tijd wel mee.  Is het rotweer? Fuck it. Ligt buiten je zone van invloed. Of een regenjas aan of nat worden. Welke ‘fucks’ zijn voor jou echt belangrijk? En welke lijken misschien belangrijk maar horen eigenlijk op de ‘I don’t give a fuck’ lijst?

Misschien ben je dit soort taalgebruik niet van ons gewend, maar sinds wij het boek ‘The Subtle Art Of Not Giving A Fuck’ van Mark Manson gelezen hebben kunnen we af en toe niet meer anders. Dit boek sloeg voor ons de spijker op zijn kop wat betreft basale woordkeuze voor iets heel cruciaals: waar geef jij je twee meest belangrijke valuta (tijd en energie) aan uit? Hoe kritisch durf jij te zijn in je keuzes voor jezelf? Welke fucks heb jij te geven? En om welke zaken?

Wij geloven dat voordat je een ander goed kunt helpen, je eerst jezelf goed moet kunnen helpen. Zie het maar als het voorbeeld met het zuurstofmasker in het vliegtuig: eerst je eigen masker op doen voordat je een ander helpt. Als jouw leven gevuld is met zaken die je van zuurstof ontnemen, hoe kun je dan ooit succesvol een ander (je baas, een klant, je partner, je kind, je buurman) succesvol helpen? Laat staan jezelf! Door af en toe even bewust voor deze ‘Fuck it’ mindset te kiezen worden een heleboel zaken ineens kraakhelder, probeer het maar eens:)

Wil je graag het hele boek ‘The Subtle Art Of Not Giving A Fuck’ lezen? Mail ons even dan kun je het bij ons lenen (zowel digitaal als op papier)

 

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.