Gelukskunde, je kunt het studeren

Onlangs zijn we in contact gekomen met een prachtig voorbeeld van leren leven en werken op je eigen voorwaarden in Nederland: Mirjam Spitholt. Mirjam is docente Gelukskunde aan de Saxion Hogeschool in Enschede en ze heeft deze baan voor zichzelf gecreëerd. Zij heeft zich gespecialiseerd in ‘The art of happiness’ en inspireert zowel studenten als het bedrijfsleven met haar visie op geluk. Als wij nog op school zouden zitten was dit het vak dat we zeker zouden volgen! Laat je inspireren door wat ze er zelf over schrijft op haar website:

‘Bij bijna alle opleidingen worden we getraind in het gebruik van onze linkerhersenhelft. Ook in het dagelijks leven doen we beroep op de processen in de linkerhersenhelft. Die kant van je brein is bezig met taal, structuur, organiseren, cijfers. De praktische zaken. Heel erg belangrijk maar we vergeten op deze manier onze rechterhersenhelft te ontwikkelen. Die kant is grotendeels verantwoordelijk voor verbeelding, kleur, creativiteit, intuïtie, zelfkennis, spiritualiteit. In het basisonderwijs zijn we nog wel bezig met tekenen, kleuren, zelfkennis maar als volwassene ondernemen we nog nauwelijks activiteiten die de rechterhersenhelft stimuleert. Laat staan dat we durven te luisteren naar wat de intuïtie zegt.

Zo ontstaat er een disbalans die je kunt vergelijken met dat wat er gebeurt als iemand een dwarslaesie heeft. Alleen de bovenkant van het lijf (onze linkerhersenhelft) wordt getraind. Het resultaat dat je dan krijgt is een enorm ontwikkeld bovenlijf en zeer dunne beentjes (linkerhersenhelft veel ontwikkelder dan de rechterhersenhelft) Dit is verre van ideaal. De cursus gelukskunde richt zich vooral op het trainen van je rechterhersenhelft. Door een beroep te doen op je creativiteit, verbeelding, zelfkennis en intuïtie.

De volgende facetten komen onder andere aan bod: Wie ben jij? Je gedachten, je ego, je pijnlichaam, je lichaam, je bezittingen, je emoties…Het NU, het belang ervan en hoe kom je daar. Welke richting wil je jouw leven geven? Welke unieke talenten heb jij die een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld? Als klein kind wisten we dit allemaal. Met het groeien der jaren is men dit veelal vergeten.

De wet van aantrekkingskracht. Alles wat er is, wat je bezit, bereikt, wie je bent, is eerst ontstaan in je hoofd en werd daarna realiteit. Werkt dit echt zo? Hoe is het gesteld met ons vertrouwen in het leven? Door middel van het invullen van een vragenlijst kun je erachter komen hoe vertrouwensvol je in het leven staan.

Life big questions. Grote levensvragen mag je op een creatieve wijze beantwoorden. Hoe ziet je ziel eruit? Wat mis je het meest aan 5 jarige zijn? Als er een God is wat zou je hem vragen? Welke geheime wetten werken er in dit universum?

Dit alles mondt uit in jouw dromenboek/ book of life. Het is de bedoeling dat jij dit boek echt gaat maken. Hierin kun je al je creativiteit en verbeelding kwijt. Het is als het ware het instellen van je innerlijke tomtom. Het enige dat er van je gevraagd wordt is: BE OPEN MINDED.

Kijk voor meer informatie over Mirjam Spitholt en haar gelukskunde sessies op haar website.

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Diana Vermeij
diana.vermeij@gmail.com

Diana realiseerde zich tijdens haar corporate baan dat ze wel heel veel tijd en energie inruilde voor (veel) geld en dat dat haar niet echt gelukkiger maakte. Ze nam ontslag en begon voor zichzelf. Samen met Steven vertrok ze in 2011 uit Nederland en ze werkt nu vanuit Centraal Amerika als lifestyle coach en website ontwikkelaar.