Hoe kan ik gaan reizen en ondernemen?

Of je nu wilt reizen of niet, gaat ondernemen of voor een baas werkt, het vinden van hetgeen je vervulling geeft, waar je voor uit je bed springt ‘s ochtends, is toch wel belangrijk in het creëren van een reizende levensstijl. Een levensstijl die je in staat stelt te reizen en te werken aan een project dat uit je hart komt. Een prachtig voorbeeld in het volgende korte interview dat we hadden met Spanjaard David Montoya.

David Montoya ontmoetten we op Isla Holbox in de zomer van 2013 waar hij op vakantie was. We leerden David kennen als een relaxte vent die een vaste baan had in Barcelona. Hij hoorde ons verhaal aan over Wonderlijk Werken en reizend ondernemen. Hij kreeg twinkels in zijn ogen en zei: “Ik weet wel wat mijn ‘bliss‘ is. En het is niet wat ik nu doe. Het stopt niet met roepen en ik wéét gewoon dat ik er vol in zou moeten springen. Weet je wat het altijd al geweest is? Fotografie. Ik vind mezelf niet echt een goede fotograaf maar achter die camera ben ik in mijn element!” Wij luisteren in fascinatie toe en hij gaat door: “Het probleem is alleen, dat mijn hart er vol voor wil gaan, maar dat mijn verstand niet mee wil doen. Hoe vind ik in hemelsnaam het geld voor een reizend fotografie bedrijf? En waar ga ik dan geld mee verdienen. Ik zal moeten investeren in een betere camera uitrusting, betere lenzen, en ik heb ook geen bedrijfsidee. Hoe kom ik aan dat geld?

Hij raakte niet uitgepraat over zijn passie en liet meerdere keren vallen dat hij ook wel reizend wilde ondernemen en dat hij daar over na zou gaan denken. Hij had een korte vakantie op Holbox en keerde weer terug naar Spanje. In de maanden die verstreken kwam hij tot de conclusie via zijn hart dat hij zijn verstand niets hoefde te verantwoorden. Als het de bedoeling was dat hij reizend zou gaan ondernemen, dan zou het linksom of rechtsom wel goed komen met dat geld. Hij nam ontslag, bereidde zijn vertrek voor en keerde weer terug naar Isla Holbox met de camera uitrusting die hij al bezat. Niet fantastisch maar het kon ermee door als begin van een nieuw avontuur. In de eerste week van zijn tijd op Holbox struinde hij over het eiland en zag de tours die werden aangeboden. Zwemmen met walvishaaien, snorkelen met schildpadden, jungle avonturen op een buggy, het hield niet op. Een heel fotogeniek eiland dat Holbox. Als je er geweest bent, weet je wat ik bedoel. Dat zette de gedachtenstroom aan bij David. Hij realiseerde dat hij geen on-tour fotograaf wilde zijn die kiekjes maakte van de toeristen op hun uitstapje en hen die foto’s verkocht. Hoe gaaf het ook zou zijn om met al die tours mee te gaan. En toen viel het kwartje. Iedereen wil mooie foto’s maken. Veel toeristen en reizigers reizen met krachtige digitale camera’s. Niet iedereen weet hoe die camera de mooiste foto’s maakt. Wat als ik die twee nu eens combineer? Tour plus leren fotograferen. En een idee was geboren.

Een half jaar later keerden wij terug naar Isla Holbox in Mexico na ons bezoek aan India, Thailand en de zomer in Nederland doorgebracht te hebben. Al slenterend over het dorpsplein van Holbox, zien we een bekend gezicht. David! “Ben je weer terug??” vroegen wij hem direct. “Ja en dit keer langere tijd“. Wat? Vertel! “Ik heb mijn baan opgezegd en ben een reizend fotografie bedrijf begonnen.” Je hebt wát? Wij konden het bijna niet geloven. “Ik bied fotografie tours aan op het eiland waarin ik mensen leer fotograferen“, legt hij uit. “Het populairst is de nachtfotografie tour waarin je eerst de zonsondergang fotografeert en vervolgens leert hoe je de sterren moet fotograferen en hoe je krokodillen fotografeert met weinig licht.” gaat hij door. “Ik kan er makkelijk van rondkomen, sterker nog, ik verdien helemaal niet onaardig.” Wij zijn verbijsterd. Die heeft er geen gras over laten groeien. Goed idee ook!

Het verhaal van David raakte ons erg en we realiseerden ons dat als iemand de moed heeft zijn innerlijke stem te volgen en datgeen achterna te gaan waar ze 100% gepassioneerd over zijn, dat er dingen op hun pad gaan komen, en ze creatieve mogelijkheden aangereikt krijgen die in al hun behoeftes voorziet op dat moment.

Hoe zorg je er nu voor dat je acties in overeenstemming zijn met de wijsheid die je hart je ingeeft? Hoe volg je je ‘bliss‘ als je weet wat dat is?

1) Luister
Wees opmerkzaam als je hart een sprongetje maakt van enthousiasme als je iets onderneemt, zoals in Davids geval fotograferen. Of als er een nieuw idee of kans op je pad komt waar je hart een sprongetje voor maakt. Luister goed en laat het niet wegslippen. Vertrouw op wat je hoort en voelt van binnen.

2) Handel ernaar
Neem tenminste één stap in de richting van wat je hart je zegt en creëer een intentie. Neem jezelf voor dat je ernaar gaat handelen, ook al zie je nog geen mogelijkheid omdat je bijvoorbeeld geen geld hebt, geen vrije dagen, geen tijd, geen uitrusting, geen skills. Al deze dingen zullen zichzelf oplossen zodra jij je voorneemt dat je gaat handelen naar wat je hart het liefst wil.

3) Deel je wens
Deel je wens met de mensen die je vertrouwt en die in staat zijn je te bekrachtigen in jouw wens. Vraag om steun en ideeën voor je wens. Wees niet bang om je wildste, gekste en grootste dromen te delen.

Wij zijn ervan overtuigd dat als je luistert naar wat je gevoel je ingeeft, ernaar handelt (ook al is het maar een klein beetje in het begin) en je wens kenbaar maakt aan anderen, dat je dan “JA” zegt tegen een leven dat dynamisch is en beschikt over een enorme kracht om jou een andere kant op te laten gaan. Vertrouw op je hart door je intuïtie te erkennen en te volgen. Hou van wie je bent, respecteer je eigen persoon en ga staan achter wat jouw unieke persoonlijkheid de wereld te bieden heeft. Je zult zien dat als je gaat handelen naar wat je hart zegt en als je gaat delen wat je wens is met mensen om je heen, dat dingen gaan bewegen. Deuren gaan open waar er eerst alleen maar een muur was, zoals Joseph Campbell eens zei. Vertrouw op jezelf en begin met stapjes zetten.

Hoe dat voor David uitpakte? Binnenkort op deze pagina een uitgebreider interview met David over zijn ‘bliss‘ en hoe hij die stapjes is gaan zetten. Hij praat over hoe zijn dagen er nu uitzien, wat het reizende ondernemen hem heeft gebracht en wat hij mist in een reizend bestaan en nog veel meer.

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Diana Vermeij
[email protected]

Diana realiseerde zich tijdens haar corporate baan dat ze wel heel veel tijd en energie inruilde voor (veel) geld en dat dat haar niet echt gelukkiger maakte. Ze nam ontslag en begon voor zichzelf. Samen met Steven vertrok ze in 2011 uit Nederland en ze werkt nu vanuit Centraal Amerika als lifestyle coach en website ontwikkelaar.

Geen reactie's

Geef een reactie

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

X