Moet ik dit nu doen?

Een simpele en toch krachtige vraag die je helpt bij het indelen van jouw leven op jouw voorwaarden: Moet ik dit nu doen?

Waarom is deze vraag zo krachtig? Omdat de betekenis van de vraag (en daarmee het antwoord) verandert als je de nadruk op een ander woord legt.

MOET ik dit nu doen?
Oftewel is het een moetje of een magje? Voelt het als een verplichting of is het iets dat je graag wilt doen?

Moet IK dit nu doen?
Ben jij degene die dit moet doen? Kun je dit ook overlaten aan iemand anders? Soms is het beter om een taak te delegeren. Zeker als je weet dat jij er niet goed in bent, weinig tijd hebt of simpelweg als je er geen plezier aan beleeft. Probeer zoveel dingen te doen je leuk vind en afscheid te nemen van dingen waar je een hekel aan hebt.

Moet ik DIT nu doen?
Is dit werkelijk hetgeen dat nu gedaan moet worden? Of zou je eigenlijk liever iets anders willen doen?

Moet ik dit NU doen?
Kan dit nog even wachten? Zijn er andere zaken die nu je aandacht verdienen? Kom je met wat je nu aan het doen bent een stapje dichter bij je droomleven?

Moet ik dit nu DOEN?
Of moet je dit juist laten? Een lastige afweging maar een belangrijke?

Pas deze verschillende vragen eens toe op je dagelijkse bezigheden en kijk eens wat het met je doet:) Het heeft ons erg geholpen bewuster om te gaan met onze tijd, energie en aandacht:)

Steven Zwerink
[email protected]

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Wel reist hij samen met zijn vrouw Diana en twee kinderen full-time de wereld rond en denkt en schrijft hij veel over thema's als gezondheid, ademhalen, ondernemerschap en lifestyle design. Dat doet hij op wonderlijkwerken.nl en thewideopenroad.com

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Wil je onze avonturen blijven volgen?Laat dan even je email achter (we gebruiken geen facebook of instagram)

Goede content, met tijd een aandacht geschreven. Verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Het is ons belangrijkste kanaal om met je te communiceren want je kunt ons niet meer vinden op FB of Insta. Daar zijn we mee gestopt. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

X