Moet ik dit nu doen?

Een simpele en toch krachtige vraag die je helpt bij het indelen van jouw leven op jouw voorwaarden: Moet ik dit nu doen?

Waarom is deze vraag zo krachtig? Omdat de betekenis van de vraag (en daarmee het antwoord) verandert als je de nadruk op een ander woord legt.

MOET ik dit nu doen?
Oftewel is het een moetje of een magje? Voelt het als een verplichting of is het iets dat je graag wilt doen?

Moet IK dit nu doen?
Ben jij degene die dit moet doen? Kun je dit ook overlaten aan iemand anders? Soms is het beter om een taak te delegeren. Zeker als je weet dat jij er niet goed in bent, weinig tijd hebt of simpelweg als je er geen plezier aan beleeft. Probeer zoveel dingen te doen je leuk vind en afscheid te nemen van dingen waar je een hekel aan hebt.

Moet ik DIT nu doen?
Is dit werkelijk hetgeen dat nu gedaan moet worden? Of zou je eigenlijk liever iets anders willen doen?

Moet ik dit NU doen?
Kan dit nog even wachten? Zijn er andere zaken die nu je aandacht verdienen? Kom je met wat je nu aan het doen bent een stapje dichter bij je droomleven?

Moet ik dit nu DOEN?
Of moet je dit juist laten? Een lastige afweging maar een belangrijke?

Pas deze verschillende vragen eens toe op je dagelijkse bezigheden en kijk eens wat het met je doet:) Het heeft ons erg geholpen bewuster om te gaan met onze tijd, energie en aandacht:)

DIGITAL NOMAD LIFESTYLE & BUSINESS

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze programma's en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Wij zijn momenteel in Mexico en runnen onze bedrijven 'on the road'. Daar krijg je dus ook wat van mee. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.

Download de gratis explainer ‘Hoe kom je aan een Nomad bedrijfsidee?‘

Wil je ook de eerste stap zetten op het pad van locatie onafhankelijk werk? In de gratis 'explainer' vind je vijf vragen die helpen om je eigen manier van locatie onafhankelijk werken vorm te geven. Ook lees je verhalen van mensen die bij Wonderlijk Werken een training volgden en via één van de vijf vormen van locatie onafhankelijk werken aan de slag gingen. 

X