Gastbijdrage: nog maar anderhalf uur

Een anonieme gastbijdrage van iemand uit onze training ‘Digital Nomad Worden’, zo mooi dat we besloten het te delen als gastbijdrage:

Nog maar anderhalf uur

Ik zit op kantoor en kijk naar de klok. Half vier. Nog anderhalf uur voordat ik naar huis mag.
Terwijl ik zo naar de klok staar bedenk ik me dat ik mijn werk voor vandaag al lang af heb.
De seconden tikken langzaam weg. Ik vraag me af waarom ik nog moet blijven.
Wie heeft bedacht dat werk het beste plaats vindt tussen negen en vijf? En op één plek?
Dat zoek ik meteen maar eens op op google. Ik verzand in veel negen tot vijf humor maar een echt antwoord vind ik niet.

Nog maar een uur en een kwartier.
Tijd om nog een bakkie te halen. Gek eigenlijk dat ik niet weg ‘mag’. Ik ben hier toch ooit vrijwillig naar binnen gelopen. Waarschijnlijk mag ik wel eerder weg. Maar dan hoef ik ook niet meer terug te komen.
Ik wil ook niet terug komen maar ik krijg best goed betaald. En het is best een mooi pand.
Een mooi pand. Maar wel een mooi pand waarvan de muren steeds meer op me af komen.

Nog vijfenveertig minuten.
Dan mag ik de frisse buitenlucht in. Ik ben zo graag buiten. Buiten stroomt mijn energie en mijn creativiteit.
Tussen de middag gaan we met collega’s een stukje wandelen door het business park.
Maar dat is voor mij nog steeds niet buiten. Buiten is op de fiets of wandelend door de natuur.
Stilte om je heen. Frisse lucht in je longen en geen knetterende TL buizen of printers of de geur van oude koffie.

Eenendertig minuten nog.
Ik staar naar mijn computerscherm. Microsoft Excel staat open en de cijfers en blokjes worden langzaam wazig voor mijn ogen. Dit was de tiende keer dat ik deze cijfers aan moest passen. Morgenmiddag kijken we er weer naar. Tot die tijd wacht ik af. Mijn manager is een druk bezette vrouw en zij heeft vandaag geen tijd.
Ik google nog even wat verder maar dan over mijn passie: reizen. Plaatsen in de wereld die ik graag wil bezoeken.

Wow nog maar 2 minuten!
De tijd vliegt als ik over reizen lees. Ik zou zo graag meer op reis gaan. Echt op reis in plaats van twee keer per jaar op vakantie. Voor onbepaalde tijd op reis, zou dat kunnen? Ik google het eens.
Hé ik vind een site van twee mensen die dit al lange tijd doen. En het heeft een naam.
Digitale nomaden die wonderlijk werken. Leven en werken op hun voorwaarden!

Vijf over vijf! Ik mag naar huis maar nu kan ik niet meer stoppen met lezen.
‘Als jij niet bepaald hoe je leven eruit moet zien, doet iemand anders het wel voor je’
Blijkbaar zijn er al meer mensen die zich hetzelfde voelden als ik. En zij hebben er iets aan gedaan.
Volgens mij is het tijd dat ik dat ook doen. Stappen zetten. Ze geven een online training. Daar ga ik me vanavond voor inschrijven.

En zo geschiedde..
—–

Zo, hopelijk ben je nu ook weer een stukje dichterbij die klok van vijf uur gekomen en kun je eens nadenken over die drie simpele maar oh zo belangrijke vragen die hier bovenaan staan. Ben je benieuwd watt deze vraag allemaal teweeg heeft gebracht bij mensen? Hier staan een aantal voorbeelden van mensen met wie we gewerkt hebben:) En laat ons zeker even weten wat je van deze vragen en dit stukje vond, vinden we leuk!

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.