Omarm jouw obstakels

Het leven is niets anders dan een reeks momenten en obstakels.
Momenten die je geluk brengen.
Obstakels die in de weg lijken te staan.
Elk obstakel is een uitnodiging in vermomming.
Een uitnodiging om jouw manier van denken en kijken te evalueren.

Jouw manier van denken en kijken geeft jouw obstakels nieuwe betekenis.
Verander je perceptie. Controleer je emoties. Ontdek je kracht.
Haal diep adem en werp een frisse blik op je obstakel.
Ontdek dat je obstakel is veranderd in iets nieuws.
Veranderd in iets beters. Iets zachters. Een kans.

Een kans om te leren. Een kans om te groeien.
Interpreteer zorgvuldig. Kies bewust. En handel met daadkracht.
Plotseling staan ze niet meer in de weg. Ze zijn de weg.
Het omarmen van jouw obstakel is de enige manier.
Het obstakel verandert in een geluksmoment.

Bovenstaand gedichtje kwam tot stand naar aanleiding van het boek ‘The Obstacle is the way‘ en de talloze obstakels op ons pad de afgelopen jaren. Van volkswagen busjes die het niet meer deden (zie video), onze stroomkabel die vast zat onder het wiel van een auto (video), twee kinderen die je van je slaap beroven terwijl je een bedrijf moet runnen, zonder geld zitten terwijl je een documentaire wilt maken, tot aangereden worden tijdens een training op de racefiets. Allemaal obstakels die op je pad komen en waar je niet om heen kunt.

Voor ons was het genoemde boek (geen affiliate link overigens) een perfecte samenvatting van hoe wij dit soort obstakels aanvliegen: namelijk omarmen. En het geluksgevoel na het succesvol omarmen van het obstakel is mogelijk groter dan de ‘standaard’ geluksmomenten in ons leven. Wil je dit (digitale) boek eens bij ons lenen? Mail ons dan even.

Inspirerende voorbeelden
Wil je graag meer voorbeelden zien van mensen die hun obstakels overwonnen of aan het overwinnen zijn? Kijk dan eens op onze vernieuwde ‘We werkten met’ pagina. Hier staan veel voorbeelden van mensen die hun obstakels hebben omarmd en hun eigen levensstijl creëren ondanks (of juist door) de obstakels op hun weg, velen met link naar hun website. Bekijk vooral ook eens het videodagboek van Nancy en Maarten, Huisje Boompje Feestje. Zij vertrokken onlangs met hun hele gezin naar Zimbabwe om daar lokale projecten projecten te ondersteunen. Ze vloggen over homeschooling, hun reis en de projecten aldaar!

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.

Download de gratis explainer ‘Hoe kom je aan een Nomad bedrijfsidee?‘

Wil je ook de eerste stap zetten op het pad van locatie onafhankelijk werk? In de gratis 'explainer' vind je vijf vragen die helpen om je eigen manier van locatie onafhankelijk werken vorm te geven. Ook lees je verhalen van mensen die bij Wonderlijk Werken een training volgden en via één van de vijf vormen van locatie onafhankelijk werken aan de slag gingen. 

X