Omarm jouw obstakels

Het leven is niets anders dan een reeks momenten en obstakels.
Momenten die je geluk brengen.
Obstakels die in de weg lijken te staan.
Elk obstakel is een uitnodiging in vermomming.
Een uitnodiging om jouw manier van denken en kijken te evalueren.

Jouw manier van denken en kijken geeft jouw obstakels nieuwe betekenis.
Verander je perceptie. Controleer je emoties. Ontdek je kracht.
Haal diep adem en werp een frisse blik op je obstakel.
Ontdek dat je obstakel is veranderd in iets nieuws.
Veranderd in iets beters. Iets zachters. Een kans.

Een kans om te leren. Een kans om te groeien.
Interpreteer zorgvuldig. Kies bewust. En handel met daadkracht.
Plotseling staan ze niet meer in de weg. Ze zijn de weg.
Het omarmen van jouw obstakel is de enige manier.
Het obstakel verandert in een geluksmoment.

Bovenstaand gedichtje kwam tot stand naar aanleiding van het boek ‘The Obstacle is the way‘ en de talloze obstakels op ons pad de afgelopen jaren. Van volkswagen busjes die het niet meer deden (zie video), onze stroomkabel die vast zat onder het wiel van een auto (video), twee kinderen die je van je slaap beroven terwijl je een bedrijf moet runnen, zonder geld zitten terwijl je een documentaire wilt maken, tot aangereden worden tijdens een training op de racefiets. Allemaal obstakels die op je pad komen en waar je niet om heen kunt.

Voor ons was het genoemde boek (geen affiliate link overigens) een perfecte samenvatting van hoe wij dit soort obstakels aanvliegen: namelijk omarmen. En het geluksgevoel na het succesvol omarmen van het obstakel is mogelijk groter dan de ‘standaard’ geluksmomenten in ons leven. Wil je dit (digitale) boek eens bij ons lenen? Mail ons dan even.

Inspirerende voorbeelden
Wil je graag meer voorbeelden zien van mensen die hun obstakels overwonnen of aan het overwinnen zijn? Kijk dan eens op onze vernieuwde ‘We werkten met’ pagina. Hier staan veel voorbeelden van mensen die hun obstakels hebben omarmd en hun eigen levensstijl creëren ondanks (of juist door) de obstakels op hun weg, velen met link naar hun website. Bekijk vooral ook eens het videodagboek van Nancy en Maarten, Huisje Boompje Feestje. Zij vertrokken onlangs met hun hele gezin naar Zimbabwe om daar lokale projecten projecten te ondersteunen. Ze vloggen over homeschooling, hun reis en de projecten aldaar!

Meer lezen over de digital nomad lifestyle?? Schrijf je dan in:) We geven gave boeken- en filmtips en ook nog af en toe een leuke korting op onze trainingen:)

Wij, Diana en Steven, leven al sinds 2011 als digitale nomaden. Onafhankelijk van locatie doen we ons werk, verdienen we ons geld en leven we op onze voorwaarden. Is dit altijd makkelijk? Zeker niet. Is het de moeite waard? Helemaal! Leef met ons mee en leer van onze reis en geef jouw leven vorm op jouw voorwaarden. 

Steven Zwerink
[email protected]

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Wel reist hij samen met zijn vrouw Diana en twee kinderen full-time de wereld rond en denkt en schrijft hij veel over thema's als gezondheid, ademhalen, ondernemerschap en lifestyle design. Dat doet hij op wonderlijkwerken.nl en thewideopenroad.com

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Wil je onze avonturen blijven volgen?Laat dan even je email achter (we gebruiken geen facebook of instagram)

Goede content, met tijd een aandacht geschreven. Verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Het is ons belangrijkste kanaal om met je te communiceren want je kunt ons niet meer vinden op FB of Insta. Daar zijn we mee gestopt. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

X