Step Forward | In sneltreinvaart je idee valideren en starten als ondernemer

Acht simpele reminders als je bang bent om de volgende stap te zetten

Omgaan met angst: in dit artikel delen we acht krachtige reminders die je inspireren om misschien wel de volgende stap te zetten in een andere richting.

1. Angst is niet altijd een teken dat je op het punt staat de verkeerde beslissing te maken. Elke keer dat je je leven verandert, zul je enige aarzeling en weerstand ervaren. Je staat tenslotte op het punt je routine te veranderen. Je staat op het punt een nieuwe invulling van je waarden te ontdekken. Je staat op het punt om het leven voor jezelf, en wellicht ook anderen, op sommige manieren moeilijker te maken – maar tegelijkertijd ga je jezelf op zoveel nieuwe manieren gelukkiger maken.

2. Uitstel is geen goede vriend. Er is een verschil tussen geduldig zijn en uitstelgedrag. De eerste is gezond. De andere is gevaarlijk. Je kunt iets niet uit angst blijven uitstellen dat de kans voorbij zal gaan. Je moet iets doen. Je moet achtervolgen wat je wilt. Je moet je angst opzij duwen en dat risico nemen.

3. Je kunt niet te veel tijd besteden aan zorgen maken over dingen waar je misschien spijt van krijgt. Je bent misschien doodsbang om een ​​verandering in je wereld aan te brengen, omdat je je zorgen maakt dat je er uiteindelijk spijt van zult krijgen. Maar als je binnen je comfortzone blijft, zul je daar ook spijt van krijgen. Hoe dan ook, er is een kans dat je je uiteindelijk een rotzooi voelt, dus je kunt net zo goed de beweging maken die je hart je ingeeft.

4. Je kunt niet voor altijd op dezelfde plek blijven zitten. Kijk terug op de afgelopen jaren. Ben je dezelfde persoon als destijds? Nee. Je hebt ontwikkeld. Je bent geëvolueerd. Hoewel verandering eng is, is het een noodzakelijk onderdeel van je groei. Je kunt het net zo goed omarmen. Je kunt net zo goed leren genieten van de reis.

5. Je moet je niet schamen voor je angst. Houd je gevoelens niet binnen. Als je met iemand over je zorgen wilt praten, pak dan een vertrouwde vriend of mentor of therapeut. Laat ze weten wat er door je heen gaat. De kans is groot dat ze eerder op een vergelijkbare plek zijn geweest. Ze zullen het begrijpen – of ze zullen op zijn minst ondersteunend zijn.

6. Je hebt je angsten eerder overwonnen. Dit is niet de eerste keer dat je nerveus of bang bent. Er zijn nog tal van andere momenten geweest waarop je je angst het beste uit jezelf had kunnen laten halen – maar je hebt het overwonnen. Als je het eerder hebt gedaan, zelfs op kleine schaal, dan kun je het opnieuw.

7. De timing zal nooit perfect zijn. Als je excuses wilt vinden om nog een week of maand of jaar uit te stellen, ga je ze wel vinden. Er zal altijd een reden zijn waarom je zou moeten wachten om de volgende stap vooruit te zetten. Maar als je iets heel graag wilt, is nu het moment om te beslissen dat je het toch gaat doen. Geen excuses meer.

8. Je wordt boos op jezelf als je die volgende stap niet zet. Doe je toekomstige zelf een plezier en neem een ​​risico. Als je jaagt op wat je wilt, zul je trots op jezelf zijn, zelfs als je faalt. Je zult blij zijn dat je het hebt geprobeerd. Je gaat het gevoel hebben dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.