Ontslag nemen: doe het slim

Allereerst gefeliciteerd! Je staat op het punt om je hart te gaan volgen en een nieuwe spannende stap in je leven te zetten. Je bent van plan ontslag te nemen en het ook echt te dóén. Je gaat je hart volgen en dat doen waar je goed in bent! Zonder dat iemand je vertelt wat je moet doen. Maar hoe pak je ontsla nemen slim aan? Om je een klein beetje te helpen bij dit proces (wij zijn er zelf doorheen gegaan en hebben al velen voor jou geholpen) hebben we zes tips voor je:

1.  Formuleer je nieuwe leven en je nieuwe werk
Denk hierover na. Droom ervan. Kijk of anderen al werken en leven op jouw manier. Wat wil je gaan doen? Voor wie wil je dat gaan doen? en hoe ga je geld verdienen (dit is niet de belangrijkste vraag)? Kijk tevens naar hoe ver je huidige werk afligt van je ideale werk. Is dit te ver? Dan heb je nog meer reden om zo snel mogelijk te stoppen en je voor te bereiden op een nieuwe manier van werken.

2. Trek je niks aan van familie en vrienden
Veel mensen om je heen zullen je niet begrijpen. Ze zullen je zelfs voor gek verklaren. Ze zullen je vragen:
– Waarom geef je zo’n goed salaris op voor zoiets onzekers?
– Waarom neem je zulke risico’s?
– Hoe ga je dan geld verdienen?
– Etc.
Hoe goed bedoeld deze vragen ook zijn, negeer ze. Jij gaat jouw pad kiezen, dat is een pad dat zij niet kennen en niet zullen snappen. Jij bent verder in het proces. Je hart praat tegen je. En jij gaat ernaar luisteren. Hou daaraan vast. Dit betekent soms dat het beter is om je plannen lekker voor jezelf te houden en vast te houden aan jouw geloof in wat je gaat doen.

3. Omarm onzekerheid
We schreven al eerder over de rol van onzekerheid in je leven en het belang van onzekerheid voor Wonderlijk Werken. Op het moment dat je onzekerheid omarmt als je nieuwe goede vriend die bij het leven hoort zul je merken dat je je zoveel sterker voelt. Doordat je zeker weet dat het leven onzeker is en nooit weet wat er op je pad gaat komen maar klaar bent om er wat van te maken, kun je alles aan, geen uitdaging is te groot en ontslag nemen is nog maar een klein stapje op weg naar een leven van zekerheid door onzekerheid.

4. Omring je met mensen die doen wat jij wilt doen
Er is geen fijner gevoel dan met like-minded mensen sparren over de wereld zoals jij haar ziet. Zoek op facebook, twitter etc. en in je vriendengroep naar mensen die ook ontslag hebben genomen, gaan doen zijn waar ze van dromen en volledig zekerheid hebben door onzekerheid te omarmen. Mensen de je bewondert omdat ze doen wat jij wilt doen (al is het maar voor een deel). Connect met ze, leer van ze en bevraag ze. Ze zullen je proces herkennen en je met liefde helpen. (tip: kijk eens op www.neemontslag.nl)

5. Begin!
Zoals voor iedere droom geldt ook hier: zet je eerste stap. Dit kan zijn: partime gaan werken, in de avonduren beginnen met een website voor je idee, het zoeken naar mensen die je inspireren, geld sparen zodat je straks wat speelruimte hebt, een klein plannetje schrijven, een workshop volgen, wat dan ook… maar doe ons en vooral jezelf een plezier en BEGIN!! Het leven is zoveel mooier als je zelf aan het roer zit!

6. Lees het boek ‘Whatever you think, think the Opposite’
Wij mogen een paar exemplaren van dit prachtige ebook weggeven, download jouw boek hier.

Hopelijk helpen deze tips jouw op weg naar het nemen van ontslag (of met het stoppen van je studie). Als je nog vragen hebt laat het ons dan weten!

 

 

DIGITAL NOMAD LIFESTYLE & BUSINESS

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze programma's en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Wij zijn momenteel in Mexico en runnen onze bedrijven 'on the road'. Daar krijg je dus ook wat van mee. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.

Download de gratis explainer ‘Hoe kom je aan een Nomad bedrijfsidee?‘

Wil je ook de eerste stap zetten op het pad van locatie onafhankelijk werk? In de gratis 'explainer' vind je vijf vragen die helpen om je eigen manier van locatie onafhankelijk werken vorm te geven. Ook lees je verhalen van mensen die bij Wonderlijk Werken een training volgden en via één van de vijf vormen van locatie onafhankelijk werken aan de slag gingen. 

X