Over talent, kennis en lef

Of het nou over wonderlijk werken gaat of voor het eerst leren fietsen, er liggen drie belangrijke variabelen ten grondslag aan het succes van beide: Talent, Kennis en Lef. We leggen je graag even uit waarom Wonderlijk Werken net zo makkelijk is als fietsen.

Iedereen die dit leest heeft ooit leren fietsen. Niet ieder van ons heeft er even veel talent voor (we zijn niet allemaal Theo Bos of Marianne Vos) maar we kunnen het wel allemaal. Doordat de theorie van het fietsen ons is bijgebracht door iemand (dank vaders) bezaten we de juiste kennis om met een klein beetje lef zonder zijwieltjes verder te gaan door het leven.

Voor wonderlijk werken geldt hetzelfde. We zijn allemaal geboren met een individueel talentenpakket. Als je naar je eigen talenten gaat kijken en deze combineert met de kennis die je hebt op dit gebied (of op gaat doen) dan kun je met datzelfde kleine beetje lef dat je nodig had om te fietsen ook je werk (en daarmee je leven) anders inrichten. Wij geven je graag dat laatste duwtje om te zorgen dat je de vaart erin houdt 😉

Begin dus met de vraag ‘waar ligt mijn talent?’. Heb ik voldoende kennis van het gebied waar mijn talent ligt? Welke stappen zijn er nodig om met die magische combinatie iets betekenisvols voor een ander te gaan doen? Neem deze simpele stappen en je bent vrij om op een wonderlijke manier te gaan werken. Met deze simpele stappen geef je een gouden start aan je nieuwe fietstocht. Wil je er ook richting aan geven? Doe dan de oefening ‘Haal het maximale uit je leven‘. Schroom niet om ons de vragen te stellen die je tegenkomt op je weg, stel ze hier of in de opmerkingen onder dit bericht.

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Wel reist hij samen met Diana full-time de wereld rond en denkt en schrijft hij veel over thema's als geld, tijd, werk, bezit en ondernemerschap. Dat doet hij op wonderlijkwerken.nl en thewideopenroad.com