Gastblog: Reality check

Dit is een gastblog geschreven door Marloes Goosen, deelnemer aan ons trainingsprogramma in Mexico (augustus 2014)

Inmiddels ben ik alweer een dikke twee weken terug uit Mexico. Op zondagavond thuisgekomen, maandag meteen weer ‘aan de bak‘. Slapeloze nachten van de jetlag. Overdag ‘gedwongen‘ met mn hoofd erbij, terwijl mijn Mexico-mindset me af en toe probeert te prikkelen om me juist uit die overbekende (werk)routine te halen.

Best lastig die reality check, als juist je hele realiteit als het ware op z’n kop staat. Maar eigenlijk is het juist heel prettig als je steeds meer tot het besef komt dat (bijna) je hele leven maakbaar is. Dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen pad en voor wat ik nou eigenlijk echt wil. Met die verantwoordelijkheid komt ook een hoop vrijheid. I am in charge! Ik herinner me nog hoe ongeduldig ik was in Mexico – sorry daarvoor Steven en Diana ;). Na elke opdracht bleef ik maar zeggen; kom maar op, het mag meer, het mag sneller! Ik had echt de smaak te pakken en wilde graag praktisch aan de slag.

Nu ik weet dat ik meer met coaching wil doen is het heel prettig te merken dat mensen die geinteresseerd vragen naar mijn workshop en vakantie in Mexico helemaal niet verbaasd zijn over deze ‘uitkomst‘. Eigenlijk heeft nog niemand gezegd ‘Hoe ga je dat dan doen?‘ Of ‘Kan je dat wel?‘ Men vindt het bij me passen en mensen refereren af en toe aan de goede gesprekken die ik al met ze heb gehad. Dit geeft me extra vertrouwen dat ik op de goede weg ben, en dat in ieder geval de mensen om me heen mij wel (kunnen) zien in de rol van coach.

Komen we bij het grootste ‘probleem‘: actief blijven werken in de richting van mijn doel! Ik merk dat met mijn werk en sporten heel snel weer in de oude routine verval, waarbij ik ‘doe wat ik moet doen‘ met mijn mindset op ‘de klus klaren‘. Gelukkig heb ik voldoende reminders om me heen om weer terug te komen in de flow waarin ik in Mexico zat! Natuurlijk de ‘presentatie‘ die ik heb meegekregen van Steven en Diana, waarin alles wat ik in Mexico heb gedaan en gepland in chronologische volgorde benoemd wordt. Goed geheugensteuntje voor als ik het even kwijt ben. Ook kreeg ik een heel tof boek van ze over minimalisme waarin ik dagelijks een stuk lees. Erg inspirerend om te ontdekken hoe ‘spullen’ je als het ware gevangen kunnen houden en kunnen beperken! Ik ben al begonnen met boeken weg te geven aan collega’s en ben zeker van plan mijn bezittingen verder terug te brengen (ik kan niet beloven dat dit op korte termijn ook al gebeurt met mijn sneakercollectie, maar alles op z’n tijd, toch?…).

Verder plan ik gesprekken met mensen die al kennis en ervaring hebben op coachinggebied, ik ben er van overtuigd dat ik daar veel van kan leren en bovendien is het nog leuk ook. Momenteel ben ik ook in ‘onderhandeling‘ in mijn huidige baan om ook daar meer te kunnen doen op coachingsgebied. Ik ga mijn best doen om kansen te zien in plaats van belemmeringen, en ik weet zeker dat het effect gaat hebben! Hoe tof is het als je dagelijks meer (en uiteindelijk alleen maar?) tijd besteedt aan datgene wat je ècht leuk vindt? Ik ga ervoor!! Met dank aan Steven en Diana :)) !

Update 2019: Een aantal jaren na het volgen van onze training en andere trainingen en opleidingen, heeft Marloes ongelofelijk veel stappen gezet. Ze ging een dag minder werken, kreeg een andere rol binnen haar werk, volgde een Pilates opleiding, mede gefinancierd door haar werkgever, én ze startte in 2017 een bedrijf genaamd ‘LoesenUp‘ waarmee zij pepsessies en coaching geeft binnen bedrijven, tijdens workshops of events. Neem gerust een kijkje op haar site en boek haar voor een gave break tijdens je event of workshop, een dikke aanrader!

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Diana Vermeij
diana.vermeij@gmail.com

Diana realiseerde zich tijdens haar corporate baan dat ze wel heel veel tijd en energie inruilde voor (veel) geld en dat dat haar niet echt gelukkiger maakte. Ze nam ontslag en begon voor zichzelf. Samen met Steven vertrok ze in 2011 uit Nederland en ze werkt nu vanuit Centraal Amerika als lifestyle coach en website ontwikkelaar.