Ruilend door het leven

Gastblog door Jojanneke, deelneemster aan onze training Volg je Hart en inspirerend voorbeeld van Ontdekken en Experimenteren!

Al een hele tijd heb ik de wens om ruilend door het leven te gaan. Maar met wensen kom je er niet , heb ik gelezen afgelopen kerstvakantie in de zon. Als je je wensen omzet in concrete doelen dan lukt het, mits je hier gehoor aangeeft en er echt voor gaat.

Mijn doel is:
Ruilend door 2015.

Er is namelijk zoveel moois wat we van elkaar kunnen leren, elkaar kunnen geven dat ik mij steeds vaker afvraag ….waarom ruilen we dat niet?

Sinds een aantal maanden doe ik mee met kledingruilfeestjes. De eerste keer was meteen een succes. Ik kwam met super leuke kleren thuis, had een leuke middag gehad met vele mooie gesprekken en vooral met een goed gevoel. Want andere waren blij met mijn kleren die net te groot waren of al jaren in de kast lagen.

Nu heb ik tijdens die lekkere vakantie bedacht dat ik ook voor mijn mannen ga ruilen. En tjaa dat blijkt nog wel een andere uitdaging te zijn. Mannen schijnen dat maar raar te vinden ofzo tot je het gewoon gaat doen. Zo zijn de eerste pakken al geruild voor auto onderhoud aan onze auto.

Na deze succesvolle ruil heb ik al mijn collega’s een mail gestuurd en ja…..ik kneep wel even mijn ogen dicht toen ik de mail inderdaad naar 200 mensen stuurde…..want het was een gok. Hoe zou het vallen? En gelukkig het viel goed. Zo hebben we afgelopen zaterdag onze eerste ruildate gehad met een collega.

Zij wilde wat gaten in de muur hebben voor schilderijen, een lamp vervangen hebben. In ruil daarvoor zouden we mannen, jongens en dameskleding krijgen. Een beetje zenuwachtig gingen we zaterdag op pad, klusspullen mee en daar gingen we.

Nog voor de koffie klaar was, had manlief de lamp al vervangen. Ik bekeek de dameskleding en dacht: dit is nu al een goede deal. Er werden nog wat gaten geboord, mooie gesprekken gevoerd, zoonlief at chips voor de tv en in een handomdraai werden de klussen gedaan. Mijn collega was superblij want de lamp lag al maanden te wachten om opgehangen te worden.

Na ruim 2 uur klussen gingen we met 2 volle zakken kleding weer naar huis. Zoonlief zei in de auto:
Wat een lieve mevrouw! Die mag wel een keer bij ons komen logeren en ik ga brokjes kopen voor de lieve hond. Wij waren vooral blij met de leuke middag die we hadden gehad.

Thuis zagen we pas wat voor mooie mannenkleding we hadden gekregen. En tot onze verbazing pasten alle broeken. Mijn man heeft nog nooit zoveel mooie hippe broeken gehad;-)
De damesbroek die ik heb gekregen gaat maandag aan naar een sollicitatiegesprek.

En tja die lamp die we hebben vervangen is eigenlijk wel heel mooi.
We vragen hun wat ze daarvoor willen ruilen….we wachten af welke leuke deal dat gaat worden.

Maand Januari is ruilend gelukt. Op naar Februari. Doe je mee?

Wat heeft Jojanneke te bieden voor een leuke ruil?
Een handige klusser die echt alles kan, denk aan kasten op maat maken, keukens plaatsen enz
Bijles zie www.leesmetplezier.nl
Coaching
Pannenkoeken bakken
Groente uit de moestuin
Of iets anders leuks wat we samen bedenken

Wat heeft ze nog nodig?
Mannentruien maat XL
Damestruien maat M
Jongenskleding vanaf maat 116
Een duikcomputer
Leuke uitjes
Of iets wat we samen bedenken als leuke ruil

Een ruilgroet,
Jojanneke Kleinhans
jojanneke@leesmetplezier.nl

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.