Samen nog gekker dromen

“Hoe houden jullie het in vredesnaam met elkaar uit?? Jullie zijn vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar samen, dat kan toch nooit goed gaan?? Slapen jullie alle nachten in dat kleine busje? De boog kan toch niet altijd gespannen staan? Zijn jullie elkaar nooit eens zat?”

Deze vragen worden ons vaak gesteld wanneer we vertellen over onze levensstijl als digitale nomaden en duidelijk wordt dat we full time in dit avontuur gestapt zijn en eigenlijk onafscheidelijk zijn. En het is waar, we doen praktisch alles samen: we reizen samen, hebben samen een bedrijf, we zorgen samen voor ons pasgeboren dochtertje, we werken samen aan onze projecten, doen samen aan yoga, trainen samen voor triatlons, doen samen de boodschappen etc. Dit doen we nu al meer dan vier jaar en we genieten intens van deze levensstijl. We hebben gedurende deze jaren ook geleerd waardoor dit goed blijft gaan. En we kunnen ons voorstellen dat er mensen en zeker ook stellen met de ambitie om langere tijd samen te gaan reizen zich afvragen: maar hoe??

KNOTSGEKKE DROMEN
Voordat wij aan onze reis begonnen hadden we allebei onze eigen baan en individuele carriere plannen (stiekem wilden we allebei CEO worden van dezelfde multinational maar dat was toen;)). Pas op het moment dat we over onze reis begonnen na te denken en we elkaar de vraag stelden: waar droom jij eigenlijk van? kwamen de ideeën naar boven, eerst voorzichtig (ik zou wel een tijdje op reis willen) toen wat gekker (ok, dan gaan we een jaar lang op wereld reis) naar knotsgek (we nemen ons werk mee op wereldreis en we gaan wel weer naar huis als we zin hebben). Het werd daarna nog gekker maar dat is even niet relevant;). Wel relevant is de vraag die we elkaar op dat moment ook steeds vaker zijn gaan stellen, namelijk: maar waar droom JIJ eigenlijk van? Op deze manier leerden we van elkaars dromen door onafhankelijk een bucket list te maken. Hierdoor raakten we beide nog meer geïnspireerd en onze afzonderlijke dromen deden het vuur oplaaien voor onze gezamenlijke droom.

LIFESTYLE DESIGN CANVAS
Wat we toen niet doorhadden was dat we een heus lifestyle design canvas aan het smeden waren maar dan voor een reizend stel. Een canvas waarin we samen een fundament legden voor een nieuwe levensstijl voor onszelf als individu maar vooral ook samen. op dat moment dachten we alleen nog maar op reis zouden gaan en proberen leuke dingen te doen en geld te verdienen maar dit werd zoveel meer. Het werd de basis van een krachtige relatie tussen ons tweeën waarin ruimte was voor het individu maar als onderdeel van een groter geheel. Zo wilde Diana heel graag Yoga leren en Steven heel graag een triatlon doen en wat blijkt: yoga is een hele goede basis om voor en triatlon te trainen (vooral om goed diep op je racefiets te kunnen zitten, maar dat terzijde;)). Sinds we de kracht van deze oefening hebben ontdekt geven we ook veel workshops waarin het lifestyle design canvas aan bod komt en daar waar mogelijk doen partners ook mee.

ZINTUIGEN OPEN
Er bleek heel veel overlap te zitten tussen onze dromen en we konden niet wachten om te beginnen. Niet voor niets hebben we onze vertrekdatum een aantal maanden naar voren gehaald. Er is niks zo gezond voor je relatie als samen in een avontuur stappen waarin je geen idee hebt hoe het zal aflopen. Met al je zintuigen open stap je samen de toekomst tegemoet en vertrouw je erop dat je op elkaar kunt bouwen op de momenten dat het moeilijk wordt. We weten uiteraard niet hoe dit de komende jaren zich zal ontwikkelen maar vooralsnog voelen wij beide dat het gekozen pad de juiste is voor ons allebei. En op basis van dat wat we geleerd hebben bouwen we ook samen verder en gaan we de komende week weer met een groot vel papier onze dromen voor de komende jaren verder vormgeven. We hebben een klein dochtertje erbij en ook haar lifestyle verdient nu een plekje op dit grote (nu) familie canvas. Ben je benieuwd naar wat hierop komt te staan? Houd dan onze site in de gaten want we delen zowel het proces als het resultaat binnenkort.

HET GROTE GEHEIM
Kortom, ons geheim van heerlijk leven van altijd samen zijn is: heel veel en heel groots samen dromen waarin individuele dromen en gezamenlijke dromen samen komen. Die van elkaar respecteren en versterken. Samen voorbereiden op de tijd die komen gaat, elkaar helpen te leren wat je moet leren en dan gaan doen. Gewoon heel veel doen. En er lekker van genieten, of het nou goed gaat of niet, je bent samen onderweg en daar gaat het toch om?

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
[email protected]

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

X