Gastblog: Stel je voor…

Onderstaand gastblog is geschreven door Judith Penninx  – deelneemster aan ons online Digital Nomad Programma Dit is haar antwoord op de vraag: wat betekent tijd voor jou? We vonden het zo mooi geschreven dat we het graag wilden delen.

De wind waait door mijn haar. Ik voel de aarde onder mijn blote voeten. Ik voel hoe de wind mijn gedachten vervaagd en me brengt in mijn lichaam. Daar waar ik voel wat ik vandaag nodig heb. Daar waar ik voel welke beweging mijn lijf wil maken, als vanzelf. Ik voel hoe de aarde me draagt. Mijn adem draagt mijn levensenergie, als vanzelf. Daar hoef ik helemaal niets voor te doen. Mijn voeten verbinden zich met het middelste puntje in de aarde. Ik voel de kracht van binnenuit stromen door mijn hele lijf. Ik zet een intentie neer voor de dag van vandaag, helemaal afgestemd op wat ik van binnen voel, in verbinding met de aarde.

In die intentie begin ik mijn dag, gedragen door de elementen wind, aarde,  vuur en water.

Ik sta op wanneer de zon haar stralen licht laat zien. Ik mediteer in de stilte van de ochtend midden in de natuur. Ik maak mijn lijf wakker door beweging van mijn lichaam…de dag ontvouwt zich zoals deze zich mag ontvouwen, precies goed.

Binnen deze awareness plan ik werkmomenten voor mijn bedrijf, precies zoal het kloppend voelt in de verbinding met de energie van de maan en de seizoenen. Er zijn momenten van groei,van bloei en ook van inkering en innerprocesses. Ik volg met mijn bedrijf de natural flow

Stel je voor dat dit gewoon mogelijk is…

Stel je voor dat ik in mijn mind een overtuiging ga creëren dat dit gewoon kan. Dat ik natuurlijke bron laat stromen als een rivier…dat ik deze beweging van mijn lichaam laat ontstaan als source van wat ik diep van binnen voel. En dat ik mijn hoofd ga informeren hoe gaaf dit gevoel kan zijn. Dat ik mijn gedrag ga afstemmen op alles wat van binnenin mij zo zichtbaar is geworden. Stel je voor dat dit lukt!

En weet je…het lukt! Ik geloof niet meer in onmogelijkheden. Mijn lichaam heeft mij laten zien hoe ik kan vertrouwen op wat diep van binnen gezien wil worden. Ik ga ervoor. Ik ga voor een bedrijf wat leeft in de tijd van het hier en nu, in de natuurlijke flow….zoals ik leef, draag ik uit…

Terug naar nu..

Zoals ik hier nu zit en schrijf over tijd voel ik vrijheid in mezelf wanneer ik het woorden geef als in de natuurlijke vorm. Wanneer ik het woord tijd plaats in deze tijd, de tijd waarin me wurm in het systeem, voel ik het als een gevangenis; een kooi om me heen. Tussen de spijlen door voel ik het verlangen naar los van de geplande dagen, de volle agenda; verlangen naar vleugels uitslaan en gedragen te voelen door de natuurlijke flow. De tijd van nu zet mijn creativiteit op slot; deze tijd laat mijn hoofd hard werken, laat me verdwijnen in de haast van de dag. Mijn mind lijkt de overhand te nemen en vergeet ik hoe het mijzelf is. Ik raak overspoeld met informatie. Mijn hoofd raakt vol, mijn lijf uitgeput.

Time to make a change…time reset

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Diana Vermeij
diana.vermeij@gmail.com

Diana realiseerde zich tijdens haar corporate baan dat ze wel heel veel tijd en energie inruilde voor (veel) geld en dat dat haar niet echt gelukkiger maakte. Ze nam ontslag en begon voor zichzelf. Samen met Steven vertrok ze in 2011 uit Nederland en ze werkt nu vanuit Centraal Amerika als lifestyle coach en website ontwikkelaar.