Trouw blijven aan jezelf

Het is lastiger dan je denkt, trouw blijven aan jezelf en luisteren naar je hart. Opdrachten aannemen of een baan kiezen op basis van je gevoel en niet het geld, we hebben er al veel over geschreven.  In ongeveer negentig procent van onze projecten is ons hart en ons gevoel leidend. We zeggen alleen ‘JA’ tegen een klus als we er helemaal achter staan en ons hart een sprongetje maakt bij het idee. Heel soms accepteren we echter een opdracht om het geld, omdat het een bekende is of om een andere reden. En keer op keer hebben we spijt. Want ja zeggen tegen een opdracht of een baan om het geld brengt vaak negatieve energie met zich mee. En het leven is te kort voor negatieve energie, toch?

Ik, Steven, heb net een project afgerond voor een klant in Mexico en ik voel nog steeds de nasleep ervan. Doordat dit een project was voor een vriend van een vriend, was dit uiteindelijk  (in combinatie met het geld) doorslaggevend en niet de opdracht zelf. En dat heeft dan ook effect gehad op het gehele project. De kwaliteit heeft eronder te geleden, het contact verliep moeizaam, ik was er continu mee bezig in mijn hoofd en had geen tijd voor andere leukere projecten die ook nog eens beter betaalden.

Ik baal dan ook flink dat ik me weer heb laten verleiden om JA te zeggen te een opdracht waarvan ik eigenlijk al wist dat ik er niet heel warm van werd. Ik heb er wel van geleerd om nog trouwer aan mezelf en dichter bij mijn eigen gevoel te blijven. Gelukkig kwam er onlangs een andere opdracht op ons pad die weer zo goed bij ons paste en zo goed voelde dat we allebei volmondig JAAA! hebben gezegd. Mede hierdoor zit ik dit bericht te typen met een prachtig uitzicht op de zonsondergang in Goa, India:)

Kortom, blijf trouw aan jezelf en luister naar je hart ook al is dat soms moeilijk. Op de korte termijn lijkt het misschien aantrekkelijk, op de lange termijn betaal je ervoor.

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Wel reist hij samen met Diana full-time de wereld rond en denkt en schrijft hij veel over thema's als geld, tijd, werk, bezit en ondernemerschap. Dat doet hij op wonderlijkwerken.nl en thewideopenroad.com