Van ruilen komt huilen.

Jojanneke Kleinhans kan niet meer stoppen met ruilen en ook niet met er over schrijven. Ze wil andere graag inspireren om meer te gaan ruilen. Hier weer een gaaf kort blog van haar:

Ken je die opmerking ook: van ruilen komt huilen. Je weet wel toen je vroeger op het plein dat mooie vliegtuig wilde ruilen tegen die bal omdat je zo graag wilde voetballen en dat daar dan ineens je juf of ouder aan kwam stormen:

Nee niet ruilen want van ruilen komt huilen!

Maar is dat echt zo?

Een jaar geen kleding kopen (gestart in Augustus)

De eerste sporen van slijtage komen in mijn kleren….sloffen met gaten, niet heel handig nu het voor het eerst ging vriezen en sneeuwen. I.p.v. dat ik naar de winkel ren om nieuwe te halen, post ik het nu op Facebook en vertel ik iedereen dat ik nieuwe sloffen zoek voor een leuke ruil. Tot mijn grote verbazing werkt dat, want binnen 2 weken had ik prachtige nieuwe sloffen en oja deze manier werkte ook bij het vinden van nieuwe wandelschoenen.

Onze eerste ruildeal bij vreemden:

Met mijn mannen hebben we gisteren een piano opgehaald, geruild voor 2 uur klussen. Mijn mannen willen al lang leren pianospelen en daar kwam de dag voor de verjaardag van mijn man een super mooie piano op Facebook langs.  Alleen ik was niet de enige die dacht: die is voor mij… Dus met een leuk bericht dat ik ruilend door het leven ga is het mij gelukt dat we vrijdag de piano mochten ophalen. Dit hebben we met een geruilde aanhanger gedaan.

De ruil voor het lenen van de aanhanger: tochtstrippen ophangen. De piano staat inmiddels in onze woonkamer en wat zijn we trots. Mijn zoon van 4 jaar zei: mama ik heb traantjes…Oh waarom dan? Omdat ik zo blij ben met de piano.

Dus inderdaad van ruilen komt huilen maar bij ons is het huilen van blijdschap.

Mensen vragen mij steeds vaker en nog een leuke ruil gedaan? Ik merk dat het aanslaat. Zoals de vrouw van de piano gisteren zei: Ons potje is op maar ik heb nog zoveel te geven voor een mooie ruil.

Dit sluit prachtig aan bij een initiatief van Heidi Leenarts: http://www.unitedeconomy.nl/

Mooie projecten realiseren zonder geld maar met inzet van de talenten, kennis en vaardigheden die wij allemaal hebben.

Komende maand ga ik ruilend verder in elk geval een pianostemmer vinden die onze piano wil stemmen voor een mooie ruil. Zin om mee te doen? Houd mijn Facebook pagina in de gaten en wie weet ga ik ook wel twitteren.

Een ruilgroet,

Jojanneke Kleinhans

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.

Download de gratis explainer ‘Hoe kom je aan een Nomad bedrijfsidee?‘

Wil je ook de eerste stap zetten op het pad van locatie onafhankelijk werk? In de gratis 'explainer' vind je vijf vragen die helpen om je eigen manier van locatie onafhankelijk werken vorm te geven. Ook lees je verhalen van mensen die bij Wonderlijk Werken een training volgden en via één van de vijf vormen van locatie onafhankelijk werken aan de slag gingen. 

X