slimme-tips-voor-digital-nomads

Vijf slimme tips voor Digital Nomads (okee, zes)

Als digital nomad wil je, naast de praktische zaken die horen bij het voorbereiden van een lange reis, nog wat extra zaken regelen om ergens ook nog fijn te kunnen werken.  Als wij zelf ergens nieuw aankomen is de eerste vraag: internet? de tweede vraag: onderkomen? en de derde vraag: boodschappen? Als deze drie dingen zijn geregeld, komt er weer rust in ons hoofd. Ook komen er dan pas nieuwe (werk) ideeën en creativiteit. Eerder niet. En dat hadden we niet echt verwacht voordat we op reis gingen! En al doende leerden we dat je dat proces voor jezelf een stuk gemakkelijker kunt maken.

Er zijn een aantal tools en websites die we gebruiken bij onze reisvoorbereiding om een idee te krijgen bij een bepaalde nieuwe bestemming. Ook zijn er tools om overal vandaan te kunnen werken en om online samen te kunnen werken met anderen. We delen in dit blog een aantal  tools, apps en websites die we zelf vaak gebruiken of mensen uit onze trainingen ons aanraden. (Belangrijk om te weten: we worden niet betaald voor de links die we met je delen).

Tip 1: Bestemming onderzoeken op NomadList
Een hele mooie website, eigendom van een Nederlandse digital nomad, waar je bestemmingen kunt vergelijken als geschikte plek om te leven en te werken voor iemand die locatie-onafhankelijk werk doet. Denk aan elementen als internet snelheid, veiligheid, het klimaat, de levenskosten, reizen als vrouw alleen. Je vindt het allemaal op nomadlist.com.

Tip 2: WorkFrom
Onderzoeken welke werkplekken fijn zijn, is altijd onderdeel van een digitale nomade bestaan. Deze website helpt je daarbij! WorkFrom is een community gebaseerde website (je kunt zelf dus reviews achterlaten van een werkplek). Het laat je een kaart zien van een gekozen plek ergens op de wereld en geeft scores voor zitplaats, rumoer, internet snelheid, aansluitingen voor je stroom en het menu. Een aanrader!

Tip 3: Betaalbare vlucht vinden (via VPN)
Relatief nieuw in de online reiswereld is Google Flights. Bij ons een favoriet omdat het werkt met een kalender model. In één oogopslag kun je zien wat de goedkoopste dagen zijn om te vliegen in een bepaalde week. Bekijk het hier: google.nl/flights. Ook gebruiken we nog steeds vaak skyscanner.nl om onze vluchten te zoeken en te boeken. Een nieuwe app die we aan het proberen zijn is Hitlistapp. Als je ons volgt, weet je dat wij veel in Midden Amerika zijn. Wij vliegen goedkoop naar Mexico (en vanaf daar verder Midden Amerika in), via TUI airlines. Zij bieden de verbinding Brussel Zaventem – Cancun aan. Als je op de prijzen let en de prijswijzingen volgt (gebruik een verbinding waarop je IP niet te tracken is, zodat de prijzen niet stijgen als je vaak kijkt 😉 Wij gebruiken hiervoor een VPN verbinding of gebruiken de TOR browser.

Tip 4: Fly onward
Soms wil je een reis boeken met een vliegticket enkele reis. Bij het overgaan van internationale grenzen, wordt weleens gevraagd naar een retourticket of een bewijs dat je het land weer gaat verlaten. Wij hebben dit voor het eerst aan de hand gehad toen we vanaf Cancun naar San José in Costa Rica wilden vliegen. Er werd duidelijk naar een ‘onward vliegticket’ gevraagd. Met het formulier van onze VW bus die achter de douane stond geparkeerd in San José, kwamen wij erdoor zonder onward flight. Er bestaat een dienst waar je een tijdelijk retourticket kunt boeken, wat je cancelt zodra je de grens over bent. Het heet Fly Onward en is populair onder digitale nomaden. Zelfs op het laatste moment als je al bij de douane officier voor zijn desk staat, kun je dit nog regelen. Let wel op dat als je aankomt in een nieuw land, dat je nog wat tegoed hebt op je 3G of 4G verbinding zodat je online kunt.

Tip 5: Post digitaal ontvangen
Bij het voorbereiden van je reis, denk je misschien niet meteen aan hoe je het thuis achterlaat. Eén van de dingen die ons veel gemak brengt is het digitaal kunnen ontvangen van onze papieren post. Het bedrijf PostboxNL heeft postadressen beschikbaar waar je je post naartoe kunt laten gaan. Zij openen je post, scannen je post, sturen je het bestand via email en archiveren vervolgens je post. Met privacy instellingen bepaal je zelf wat wel en wat niet geopend mag worden. Het kost 0,99 cent per week en je betaalt per poststuk. Zoveel mogelijk papieren post opzeggen dus (of digitaal ontvangen).

Tip 6: Stekkerdoos en lang snoer
Niet echt een software tip, maar wel een hele slimme en minimalistische reishack die wij pas na een paar jaar reizen ontdekten: neem voor de apparaten met Nederlandse stekkers een stekkerdoos van thuis mee. Je hebt dan maar één koppelstuk nodig om het stekkerblok snoer in het lokale stopcontact te steken. En je kunt thuis alles ook weer gewoon gebruiken zonder dat je terug hoeft te wisselen:)


Vind je deze tips handig? Zou je meer willen weten over het leven als digitale nomade? Neem eens een kijkje bij ons programma om ‘Digital Nomad Worden‘ en ontdek of reizen als digitale nomade iets voor jou is! Nieuwsgierig wat anderen voor soort werk als digitale nomade doen? We werkten met meer dan 100 mensen die je voor gingen in dit programma.

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Wel reist hij samen met Diana full-time de wereld rond en denkt en schrijft hij veel over thema's als geld, tijd, werk, bezit en ondernemerschap. Dat doet hij op wonderlijkwerken.nl en thewideopenroad.com

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.