Waar leiden jouw dromen naartoe?

Eerder deze week schreef ik op Facebook over een droom die ik stiekem al jaren heb. Namelijk meedoen aan de Ironman Kona op Hawaii. Stilletjes hield ik die droom altijd voor mezelf want het leek me onwaarschijnlijk dat dat echt zou gaan gebeuren. Diana die 3.8 km zwemt, 180 km fietst en dan nog een marathon erachteraan loopt. Ik, die een jaar geleden nog geen slag borstcrawl kon zwemmen en die niet veel aanleg heeft om te hardlopen.

Met het wereldkampioenschap Ironman Kona voor de deur (dat was gisteren) bekeek ik een paar filmpjes van mijn triathlon idool Mirinda Carfrae. Gisteren werd ze wereldkampioen in een koersrecord van 8h52min en liep ze de derde snelste marathon (2h50min) van het hele mannen en vrouwen veld samen! Kijkend naar haar doorzettingsvermogen en kracht, dacht ik: ‘dat wil ik ook kunnen‘. Ik wil zo’n sterke geest hebben, dat die me erdoorheen loodst telkens als ik eventjes schoolslag wil zwemmen, even wil stoppen met de fiets of wil wandelen bij het hardlopen. Een geest zo positief dat die me erdoorheen sleept als ik fysiek allang niet meer kan. Ik zag mezelf bij die massastart in het water liggen, watertrappelend en wachtend op het start kanon, ik zag mezelf op de fiets langs de snikhete lavavelden zoeven en zag mij mezelf telkens weer bij elkaar rapen om een krachtige marathon te lopen. Met dat gevoel heb ik op Facebook aan iedereen verteld wat mijn droom is:

Ik droom van meedoen aan Ironman Hawaii in 2018.

Een hoop positieve reacties later, weet ik dat mijn droom me in 2018 naar Hawaii leidt. En ik zal er klaar voor zijn. Niet in de tijden die Mirinda Carfrae klokt, en ook niet in zo’n loopstijl, maar ik zal de finish halen! Iedere training zie ik het voor me hoe ik daar loop, zwem en fiets en denk ik aan die finishlijn en de geest die ik voor mezelf onderweg heb gekweekt. Ik heb een droom, een doel en een datum!

Wat heeft dit met wonderlijk werken te maken? Alles. Dit verhaal gaat net als de filosofie van wonderlijk werken om groot durven dromen. Ook al bestaat de mogelijkheid dat je plan mislukt!

In al je levens: je werkende leven, je sportleven, je creatieve leven, je spirituele leven, je gezinsleven en je gevoelsleven, is het belangrijk om te weten waar je zelf van droomt. Even los van alle andere lieve mensen om je geen. Waar JIJ van droomt.. Waar die dromen je naartoe leiden weet niemand. Dat hoeft ook niet duidelijk te zijn en een uitgestippeld plan hoeft ook niet. Vertrouw erop dat als je eenmaal hebt gevonden waar je van droomt, dat je aan niks anders meer kan denken.

Zo’n droom hebben en de zaadjes van je droom zaaien, daarmee creëer je je realiteit van morgen. Als je hardop durft te dromen, zie je het jezelf in gedachten doen. Als je het jezelf ziet doen in gedachten, is het makkelijker om erover te praten. Als je erover praat, wordt het steeds echter. Je gaat mensen aantrekken die zich herkennen in jouw droom en het mooi vinden. Die gaan je helpen en voor je het weet heb je een datum geprikt en ben je op pad en word je geleid door je droom. Een mooier, spannender en vervullender leven dan dat geleid door een droom is er niet. Zij die het hebben gevonden stralen een levendige energie uit en lijken rust te hebben want veel van wat ze doen dat leidt hen naar die droom. Wie wil dat nu niet voor zichzelf?

Waar leiden jouw dromen je naartoe? Steven en ik zitten op het puntje van onze stoel en willen heel graag weten waar jullie, onze lezers, door hun dromen naartoe geleid worden. Heb je geen idee waar je eigenlijk van droomt? Lees dan eens verder bij de post: Het maximale uit je leven halen.

Vol vertrouwen maar met een bibberend sportief groetje, kijk ik uit naar jullie comments.

Diana (ironman-in-spé)

Diana Vermeij
diana.vermeij@gmail.com

Diana realiseerde zich tijdens haar corporate baan dat ze wel heel veel tijd en energie inruilde voor (veel) geld en dat dat haar niet echt gelukkiger maakte. Ze nam ontslag en begon voor zichzelf. Samen met Steven vertrok ze in 2011 uit Nederland en ze werkt nu vanuit Centraal Amerika als lifestyle coach en website ontwikkelaar.