Waarom doe je eigenlijk wat je doet?

‘Je komt alleen….en je gaat alleen. De vraag is, wat doe je in de tussentijd?’

Wat dóé je in de tussentijd? Een simpele maar super krachtige vraag uit de film ‘Alles is liefde‘. Wat ga jij doen met de tijd die je hier op aarde hebt? Wie wil je liefhebben? Met wie wil je je omringen? Wat wil je achterlaten? Hoe gaan mensen zich jou herinneren? Welk avontuur ga je achterna?

Ik dacht er eigenlijk nooit over na. Ik deed – voordat ik voor mezelf begon- veel dingen op de automatische piloot. Dingen die in je dagelijkse routine zitten en waar je niet al teveel over nadenkt. Je moet ze gewoon doen klaar. Het zijn ook niet altijd dingen waar je erg van geniet of waar je veel plezier in hebt. In mijn leven destijds waren dat juist de dingen die mijn leven vormgaven. Ik vond ze niet leuk (vergaderingen, honderd emails per dag beantwoorden, pas thuis zijn als het al donker is), ik dacht dat het nu eenmaal moest (iedereen moet werken) en voordat ik het wist, was er weer een jaar voorbij. Het begon allemaal een beetje in elkaar over te lopen en ik had ook moeite met de herinneringen uit elkaar houden: was dat nu in 2007 of in 2008? Lekker belangrijk, denk je misschien, maar voor mij was het juist een teken dat het leven aan me voorbij ging en dat ik niet bewust koos voor de dingen die ik deed in mijn leven. Ik liet het maar wat voortkabbelen. Waarom deed ik eigenlijk wat ik deed?

Mijn redenen destijds? Om succesvol te zijn en iets met mijn opleiding te doen. Om geld te verdienen. Om de rekeningen te betalen en de hypotheek. Om mezelf te ontwikkelen en te leren. Dat waren de redenen wel zo’n beetje. In die volgorde. Genoot ik ervan? Nah, soms. Het was vooral een leven dat aan de buitenkant gelukkig en succesvol leek. Als ik tijdens de zomer vakantie een paar weken op reis was en ik meer dan genoeg te besteden had, dan was ik blij met wat ik deed: daar heb ik het hele jaar hard voor gewerkt! Was dit nu het ideale beeld wat ik had van mijn tijd op aarde? Was dit alles wat ik ‘in de tussentijd‘ ging doen?

Voor mij was het antwoord een dikke vette nee. En dat was het begin van de zoektocht naar wat dan wel.

Neem even een moment voor jezelf en sta stil bij de vragen uit de introductie en hoofdzakelijk de vraag: waarom doe jij eigenlijk wat je doet? En: is dat genoeg voor jou?

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het volgende blogje dat gaat over groeien als mens.

Zoek je naar een gave oefening die je kunt doen om dieper te duiken in wat je eigenlijk echt voor jezelf zou willen? Lees dan dit blogje dat gaat over maximaal leven.

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Diana Vermeij
diana.vermeij@gmail.com

Diana realiseerde zich tijdens haar corporate baan dat ze wel heel veel tijd en energie inruilde voor (veel) geld en dat dat haar niet echt gelukkiger maakte. Ze nam ontslag en begon voor zichzelf. Samen met Steven vertrok ze in 2011 uit Nederland en ze werkt nu vanuit Centraal Amerika als lifestyle coach en website ontwikkelaar.