Wat als je een droombaan hebt? Maar het is niet die van jou?

 

Uit de mailtjes die we ontvangen merken we dat er een steeds groter wordende groep is die niet zo gelukkig is met zijn of haar baan, terwijl iedereen denkt dat ze dat wel zijn. Het gaat meestal om een goedbetaalde functie, mogen reizen en een goed carrière perspectief. Kortom, in de ogen van vrienden en familie vaak een droombaan. Maar wat doe je als je die droombaan hebt en jij de enige bent die dat niet zo voelt? Sterker nog, je zou eigenlijk niks liever willen dan een switch maken naar een andere functie en een ander pad. Hoe doe je dat?

 

Zoals met alles is ook het hebben van de gepercipieerde droombaan subjectief. Wat voor de één een droombaan is, is voor de ander niet voor te stellen. Verwachtingen van anderen bepalen vaak meer hoe wij naar onze eigen leven en onze banen kijken dan onze eigen visie. Wat anderen vinden van onze keuzes en carrières is vaak zelfs zo belangrijk dat we die stem onbewust veel invloed geven in onze beslissingen. Denk eens even terug, bij hoeveel beslissingen die je dagelijks of wekelijks neemt, voel je de druk van je omgeving op je schouders? Hoeveel mensen kijken er met je mee als je kleding koopt? Als je je huis inricht? Als je je baan of opleiding kiest? In mijn geval (Steven) waren en zijn dat er best wel veel. 

Ik had een baan die in de ogen van velen een droombaan was. Het bedrijf was vaak op televisie, ik verdiende veel geld, mocht veel reizen en ik had uitzicht op een glansrijke carrière. Toch nam ik ontslag na een paar jaar. Waarom? Al deze ingrediënten waren fantastisch maar ik kon mijn ei niet kwijt in mijn werk. Dit was een bijzonder moeilijke beslissing en het moeilijkste was nog wel om het uit te leggen aan de mensen om mij heen (moeilijker dan het ontslag nemen zelf).. Mijn hart vertelde me dat ik iets anders moest gaan doen maar ik kon nog niet uitleggen wat dan precies? Ik wist alleen dat dit niet langer mijn droombaan was.

Zo dicht bij mezelf kunnen komen en die baan opzeggen waarvan velen dachten dat het mijn /een droombaan was, was moeilijk. Stapje voor stapje ontdek je dat dit niet het pad is dat je wilt volgen. En van het gebaande pad afstappen is altijd lastig. De tip die ik voor je heb? Luister naar je intuïtie. Als het op dit soort beslissingen aankomt heb je niks aan ratio. Als je intuïtie je zegt dat het tijd is om te gaan, dan is het tijd om te gaan. Begin met het plannen van je vertrek en stel het niet te lang uit. Kies voor dat nieuwe onbekende pad, je zult zien dat het een pad is, wachtend om ontdekt te worden door jou 🙂

Is dit van toepassing op jou? Heb jij die droombaan die niet meer van jou is maar van je omgeving? Hopelijk vind je dan de kracht om om op zoek te gaan naar jouw nieuwe pad. En onthoud: je vind soms pas de weg als je durft te verdwalen.. 

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.