Weerbaar en wendbaar in Coronatijd

Een onderneming runnen is altijd al spannend. Laat staan in 2020. De wereld staat op zijn kop en niks is meer zeker. Om nu je bedrijf te starten of voor onbepaalde tijd op reis te gaan vergt serieus lef. In deze blog besteden we graag even aandacht aan een aantal dames uit onze training en twee hele goede vrienden met hun zoontje die ondanks alle onzekerheid in deze tijd toch gewoon hun idee hebben doorgezet. Ze startten hun nieuwe bedrijf, ze vertrokken voor onbepaalde tijd op reis of begonnen met een nieuw initiatief. Hieronder vind je hun verhalen. Ze zijn een ode aan de ware ondernemer die in eenieder van ons schuilt met het motto:

“When the going gets tough, the tough get going”

 

Daarnaast een mooie video om je vooral te prikkelen juist nu niet bij de pakken neer te gaan zitten. Jij dacht dat er voor je gezorgd zou worden? Denk nog maar eens een keer. Pak je eigen kompas. Zet je koers uit en begin met stappen zetten. Voor jezelf opkomen en voor jezelf zorgen was nog nooit zo belangrijk. Niemand weet precies hoe de komende tijd eruit zal zien en dus is het des te belangrijker om weerbaar en wendbaar te zijn.

https://youtu.be/BP9ImDD_4rk

IK. NU. EERST. Pauline zag en overwon haar angst voor het water. Nu is het water haar vriend, leermeester en inspiratiebron.

Pauline heeft na een lange periode van tegenslag vorig jaar tijdens onze bootcamp besloten dat het tijd is om het anders te doen. Ze stapte in haar kracht en accepteerde dat wat ze niet kon veranderen en begon met het veranderen van dat waar ze invloed op heeft. Ze zette zichzelf op de eerste plek. Overwon haar angst voor water en begeleidt nu andere vrouwen om hun angsten te overwinnen en voor zichzelf te kiezen. Vandaar: IK. NU. EERST.

DE BEZIELDE HULPVERLENER: nadat ze zelf heeft ervaren hoe het voelt om echt begrepen en geholpen te worden besloot fysiotherapeut Eveline wat terug te doen voor de bezielde hulpverleners.

Met behulp van een prachtig ontworpen set kaarten met doordachte vragen speciaal voor de bezielde hulpverlener die zichzelf nogal eens voorbij wil lopen brengt Eveline stilte, inspiratie en bezinning. Lees hier het pittige levensverhaal van Eveline op Wendy Online en bekijk hier haar website en de kaartenset.

FEEL THE BREEZE: Met het hele gezin in de Landrover Defender op weg naar Turkije om daar de boot te pakken en voor onbepaalde tijd het ruime sop te kiezen

Onze goede vrienden Gerben en Rianne vertrokken in juni dit jaar naar met hun zoontje Benjamin naar Turkije. Grenzen waren nog dicht en de reis was flink onzeker. Wij waren vereerd dat hun eerste stop bij ons in Haaksbergen was (video). Ondertussen zijn ze aangekomen bij hun zeilboot en bereiden ze zich voor op een leven voor onbepaalde tijd op het water. Ze gaan ervoor om op hun boot in het moment te leven en de wind door hun haren te voelen en mede de koers te laten bepalen, vandaar: FEEL THE BREEZE


WIL JIJ OOK AAN DE SLAG?
Maar weet je niet waar je moet beginnen?

Weerbaar en wendbaar worden kun je leren en vormgeven. Wil jij je tijd beter benutten en eens nadenken over de voorwaarden waarop je het beste tot je recht komt als mens? Voel je een behoefte om terug naar de tekentafel te gaan en je leven anders vorm te gaan geven? Op een manier die bij jou past, zodat je het maximale uit jezelf kunt halen (en anderen). Volg dan dit lifestyle design programma van Wonderlijk Werken, want de enige die je leven kan veranderen, ben jijzelf.. Maar je hoeft het niet helemaal alleen te doen!


Bekijk programma

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.

Download de gratis explainer ‘Hoe kom je aan een Nomad bedrijfsidee?‘

Wil je ook de eerste stap zetten op het pad van locatie onafhankelijk werk? In de gratis 'explainer' vind je vijf vragen die helpen om je eigen manier van locatie onafhankelijk werken vorm te geven. Ook lees je verhalen van mensen die bij Wonderlijk Werken een training volgden en via één van de vijf vormen van locatie onafhankelijk werken aan de slag gingen. 

X