Welkom bij het Wonderlijk Werken blog!

Welkom bij Wonderlijk Werken! ‘Wonderlijk wát??’, horen we je denken. Wonderlijk werken, wie is daar nou mee bezig of naar op zoek? En wat is het in hemelsnaam? Kort gezegd: een manier van werken en leven voor jezelf creëren, gebaseerd op je eigen voorwaarden, hoe jij jouw leven ideaal zou vinden noemen wij wonderlijk. Een manier van werken vinden waarin ruimte is voor jouw verschillende skills, interesses en passies. Waarin je met heel uiteenlopende projecten je geld kan verdienen. Of juist één hartenproject najagen en dat financieren met wat kleine opdrachten ernaast. Wij geloven dat het kan: werk creëren voor jezelf vanuit je eigen waarden, op je eigen voorwaarden. Als je Wonderlijk werkt, maak je bewuste keuzes die je dichterbij je ideale dag brengen, zeg je ‘ja’ tegen de mensen en de projecten die er voor jou echt toe doen, kies je bezigheden waar je vervulling in vindt en waar je het gevoel door krijgt dat je lééft. Echt leeft. Daar gaat dit blog over: we delen verhalen, inzichten en ervaringen die wij en andere Wonderlijk Werkers hebben opgedaan om zo’n droomleven te creëren en de hobbels en beren op de weg die je moet omarmen.

Op onze website en tijdens onze programma’s hopen we je te inspireren met inzichten over leven en werken, onafhankelijk van welk ‘systeem‘ dan ook. We schrijven veel over de waarde die vanuit jezelf komt, die er altijd al geweest is en een plek krijgt in een nieuwe leven. We stimuleren je die grote droom weer klein te maken en op te delen in behapbare stukken. We experimenteren. Waarom zou je jezelf een grote druk opleggen om ineens een drastische ommezwaai en maken als je het ook een experiment kunt noemen? Experimenten mogen mislukken en je mag ervan leren. ‘Als we wisten wat we deden zouden we het geen onderzoek noemen‘, zei Albert Einstein ooit. Die experimenten zijn je input om te kijken wat je wel wilt en wat niet. Keuzes maken op basis van echte ervaring is veel makkelijker dan kiezen voor iets waarvan je niet weet of je het leuk vind en of je het wel kunt. We schrijven ook veel over ondernemerschap, een ondernemers mindset, en over geld, tijd en uiteraard werk.

Wij putten op dit blog voornamelijk uit onze eigen ervaring naar het bouwen van een leven op onze eigen voorwaarden. We realiseerden ons nooit dat we dat helemaal niet deden, totdat we in 2011 vertrokken op reis: sindsdien reizen en werken we vanuit een antieke Volkswagen camper uit 1972, genaamd Nina en doorkruisten we Mexico, Belize en Guatemala.

Wil je ons wat vragen? Dat kan áltijd. Mail het ons op [email protected].

Wonderlijke groet,

Steven en Diana

Wonderlijk Werken is opgericht in oktober 2012 als deel van het experiment Digital Nomadz. Sinds 2013 is Wonderlijk Werken geregistreerd bij de Kamer van Koophandel als handelsnaam van Digital Nomadz.

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
[email protected]

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.

2 Reactie's
 • Ronny
  Geplaatst op 14:36h, 30 januari

  Jullie hebben bijna een big bang verandering ingezet in jullie manier van werken. Respect daarvoor. Of misschien lijkt dat maar en is alleen jullie locatie gewijzigd. Nee, het moet haast meer impact hebben gehad.

  Zo’n verandering zou voor mij maar tot een bepaald niveau mogelijk zijn. Met 3 kinderen (4-12 jaar) een boerderij met beesten zou dat ook niet in onze levensstijl passen. Ik heb er een 40 uur baan bij in de ICT (zorg).

  Ik zal jullie tips volgen en wie weet kom ik tot een modus waarin ik een dag in de week kan inruilen voor mijn eigen Wonderlijk werken. Gewoon iets totaal anders, maar betekenisvoller naast mijn hoofdinkomen. Zou erg leuk zijn!

  Tot die tijd de eigen regie in mijn 40 uurs baan maar proberen te pakken, is ook wonderlijk!

 • Steven
  Geplaatst op 02:34h, 31 januari

  Hoi Ronny,

  dank voor je reactie, superleuk! ik kan me voorstellen dat het met 3 kinderen al een beestenboel is, laat staan ook nog op een boerderij;)

  Als je wilt gaan zoeken naar een mooie invulling voor die ene dag in de week dan weet je ons te vinden! een prachtige start!

Geef een reactie

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

X