Gastblog: Wonderlijk Werken in Mexico; magie, mezcal en maagklachten

Zo heb je nog geen plannen voor de zomervakantie, en zo zit je dan ineens op een vlucht naar Cancun om te eindigen op Isla Holbox in Mexico. Het afgelopen jaar kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik meer uit het leven kon halen. Na veel goede gesprekken met mijn inspirerende coach Anita, verschillende workshops (NLP, Gelukskunde, Be The Change) en uiteindelijk een ontmoeting met Steven en Diana van Wonderlijk Werken via mijn lieve collega Mirjam voelde het als een logische stap om me aan te melden voor hun 10daagse ‘Leef je droom’ programma. Met als gevolg dat ik nu met mn bakkes in de zon deze blog kan schrijven 🙂

Elke dag krijgen mededeelneemster Nicole en ik een opdracht die we moeten uitwerken en daarna bespreken. Dat is best hard werken maar gelukkig is er ook tijd voor ontspanning en het ontdekken van de Mexicaanse cultuur. Het eten is hier heerlijk, Diana maakt een heerlijke huevos rancheros als ontbijt ; tortillas met daarop bonenpasta, een gebakken eitje, evt een plakje kaas en wat avocado, en een picante tomatensalsa. Mij maag moest echter wel even wennen aan de omstandigheden hier en ik heb al aardig wat colaatjes achterover geslagen om het wat tot rust te brengen. Maar wat is een verblijf in Mexico zonder lokaal eten!

Uiteraard kan de drinkcultuur niet achterblijven. Zo gingen we een avond naar een lokaal restaurant met Steven (Diana was er helaas niet bij). Na het eten liepen we over het strand terug naar ons hostel en stopten we voor een mezcal (soort tequila, heel populair in Mexico) bij de strandbar. De barman prepareerde de (shot)glaasjes en zette er een bordje bij met daarop een roodbruin poeder, een soort nootjes en schijfjes sinaasappel. Steven legde uit dat je eerst een klein slokje moet nemen en dat door je mond moet laten gaan. (Gevolg was een gevoelloze mond en een weggefikte slokdarm.) Daarna dip je de sinaasappel in het poeder, neem je een hapje, en daarna een klein nipje van het drankje. Vreemd genoeg was dat al een stuk lekkerder. Maar goed, zit je nog steeds met een driekwart vol glaasje 40% alcohol. Toen ik vroeg wat die bruine nootjes precies waren wist Steven dat niet. Nicole nam er eentje en vond het best lekker. Ik vertrouwde het nog niet helemaal maar wilde niet achterblijven dus proefde er ook eentje. Niet vies, ook niet echt lekker. Na met moeite mijn glaasje te hebben leeggedronken kwam de barman met een andere fles mezcal aanzetten en gaf hij ons een rondje van het huis. Dat kun je niet weigeren… Ik proeven, en vond het lekkerder dan de vorige ronde. ‘Waarom zeg je dat niet even tegen de barman?’ opperde Steven. In het kader van blijven oefenen op mijn Spaans deed ik dat. De barman blijft even stil, kijkt vervolgens naar Steven waarop ze allebei in lachen uitbarsten. Blijkt dat de tweede ronde een goedkope fles is die officieel niet eens mezcal mag heten omdat er minder dan 40% alcohol in zit. De barman had dit allemaal uitgelegd aan Steven voordat hij ons dat rondje inschonk, maar het ging in zo rap Spaans en bovendien was ik iets te druk met mijn weggefikte slokdarm om het mee te hebben gekregen. ‘En wat zijn die nootjes eigenlijk?’ ‘Gefrituurde sprinkhaan.’ Denk dat ik niet uit hoef te leggen dat mijn maagklachten spontaan hun top bereikten op dat moment…

Hoewel we pas halverwege het programma zitten en ik dus nog geen eindoordeel kan geven, weet ik nu al zeker dat er mooie nieuwe dingen gaan gebeuren als ik weer terug ben. Met hun humor, kritische vragen en luisterend oor weten Steven en Diana dmv verschillende opdrachten richting te geven aan een veranderproces richting mijn ideale levensstijl. Wat is er nu mooier dan dit te doen op een tropisch eiland! Met als éen van mijn nu al favoriete onderdelen; zwemmen met walvishaaien!
De mezcal en maagklachten mogen dan wat minder zijn, de magie van dit eiland en het programma van Steven en Diana maken alles goed. Haal mij maar uit mijn comfort zone, that is where the magic happens! 🙂

Door: Marloes Goosen, Wonderlijk Werker sinds 2014

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Diana Vermeij
diana.vermeij@gmail.com

Diana realiseerde zich tijdens haar corporate baan dat ze wel heel veel tijd en energie inruilde voor (veel) geld en dat dat haar niet echt gelukkiger maakte. Ze nam ontslag en begon voor zichzelf. Samen met Steven vertrok ze in 2011 uit Nederland en ze werkt nu vanuit Centraal Amerika als lifestyle coach en website ontwikkelaar.