Zwitserleven door Lifestyle Design

Zwitserleven voor digital nomads

Zwitserleven. Gepensioneerde mensen genietend van het leven op een geweldige bestemming. Je kent het vast van de reclame voor een hypotheek of pensioen. Wat als je eens niet zo lang hoeft te wachten op een Zwitserleven gevoel? Dat je deze vrijheid kunt ontwerpen in je leven en keuzes kunt gaan maken die een leven in meer vrijheid mogelijk maken?

Wat als je eens ergens anders begint met zoeken en niet pas dat leven gaat leven als je straks met pensioen bent?‘ dacht ik destijds in 2008. Wat als je de vraag als het ware omdraait? Dan krijg je hele andere antwoorden. Ik kon wel antwoord geven op de vraag die de gepensioneerden uit de Zwitserleven reclame hadden beantwoordt: de vraag hoe ik idealiter wilde leven, wat mijn ideale levensstijl zou zijn. Of nog kleiner gemaakt: hoe mijn ideale dag of week eruit zou zien. Dat ik wilde reizen, dat stond als een paal boven water. Dat ik vier jaar later als reizend ondernemer door het leven zou gaan, dat had ik nooit kunnen bedenken. En dat dat zó leuk zou zijn en dat ik daarmee zó dicht bij mijn ideale kon komen, had ik alleen maar kunnen dromen. Die ideale dag heeft mij geleid. In kleine stapjes kwam ik steeds dichterbij mijn eigen Zwitserleven, en uiteraard veranderde de vorm van de ideale dag ook nog weleens gedurende die eerste jaren. En precies dát is lifestyle design. Het maken van een ontwerp voor je leven helpt je bij het maken van beslissingen. Beslissingen die je dichterbij het leven van je ideale dag brengen. Nog steeds, na al die jaren van reizen en nomadisch ondernemen, maakt een halfjaarlijks levensontwerp een groot deel uit van onze ‘planning‘ als locatie onafhankelijke ondernemers en gezin.

Zwitserleven gevoel met lifestyle design
In een lifestyle design ontwerp, geef je antwoord op vragen als: welk cadeau heb ik te geven? Wat kan ik nu op dit moment al voor een ander betekenen met mijn talenten, vaardigheden en tijd? Maar ook denk je na over wat je nog wilt leren en ontwikkelen als mens. Ook de vraag hoe je het liefst zou willen wonen hoort thuis in een lifestyle design net als de omgeving waar jij als mens het beste tot je recht komt. Dan heb ik het over geografische locaties (reizen) maar ook over gezelschap. Wat zoek je op? Waar omring je jezelf mee? Word je er een mooier mens van?

Brengt het je dichterbij je ideale dag? Nee? Stop er dan mee. Ja? Zoek het dan vaker op!

Zwitserleven gevoel als digitale nomade
Voor veel mensen is op reis zijn bij uitstek de omgeving die van hen een mooier mens maakt, wat hen een Zwitserleven gevoel geeft. Telkens een andere omgeving, avontuur, op jezelf aangewezen zijn, nieuwe mensen leren kennen en functioneren in een andere cultuur met andere gewoonten. Dat begint met vakantie en wat langer op reis gaan. Tot je een keer een paar weken op reis bent en denkt: ‘ik wil eigenlijk niet terug naar huis‘. Wat als ik mijn geld eens onderweg zou verdienen? Een leuke vraag die vaak een lange zoektocht als gevolg heeft want geld verdienen kun je overal en op allerlei manieren. Lees hier een aantal tips om voor jezelf te beginnen en te onderzoeken wat je zou kunnen doen om locatie onafhankelijk te gaan werken. Er staan ook best wat interviews op deze site met mensen die een locatie onafhankelijke skill ontwikkelden en hun eigen Zwitserleven konden leiden al voor ze met pensioen zijn.

Meer vrijheid ervaren als ondernemer
Stel, je bent al ondernemer. Al een redelijk stuk op weg naar je eigen Zwitserleven. Je hoeft niet meer naar kantoor. Je kunt reizen zolang je wilt, waarheen je wilt. Daar zit ook een nadeel aan volgens deelnemers aan onze trainingen: ‘ineens kan ik overal heen. Waar zal ik eens heen gaan? Ik voel me een beetje verloren. Hoe zorg ik dat ik een beetje richting voel?‘ En daar komt ie weer. Maak eens zo’n poster. Ga terug naar jezelf, naar je eigen voorkeur, naar je eigen voorwaarden en schep de kaders van een leven waarin jij kan shinen. Schrijf eens op wat voor jou belangrijk is, welke zaken écht in je dagelijkse routine moeten zitten, wat je nog wilt leren en wat je te geven hebt aan mensen die je onderweg tegenkomt. Schrijf eens op hoe de komende zes maanden er zakelijk uit zien. Wat heb je nodig om dat werk fijn te kunnen opleveren? En ook nog een beetje Zwitserleven over te houden? Kijk eens naar je voorkeur rondom ‘wonen‘ of ‘verblijven‘. Wat past bij jou? Waar vind je de rust die nodig is om de mooiste versie van jezelf te worden?

Waarden
Om die vraag goed te beantwoorden, moedigen we je aan na te denken over de waarden die voor jou belangrijk zijn in je leven? Wat betekenen die waarden voor jou? Welke norm ken je er aan toe en in welke acties kun je dat terugbrengen in je leven? Vragen die centraal staan bij het maken van een lifestyle design poster. Sander en Debora die in 2018 een training bij ons volgden namen hun waarden als uitgangspunt om hun gehele ideale dag, week en jaar in kaart te brengen. Eind 2018 vertrokken zij op reis met hun dochter. Lees hier hoe zijn een Zwitserleven gevoel creëerden in hun leven door te beginnen bij hun kernwaarden en ideale dag.

Zoek je naar een manier om locatie onafhankelijk te werken en zou je weleens met ons willen sparren over het inrichten van je reizende, zakelijke leven? Kijk dan eens naar ons ‘Digital Nomad Worden‘ programma en sluit je aan bij de 100+ mensen die je al voorgingen op dit pad.

 

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
[email protected]

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.

Geen reactie's

Geef een reactie

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

X