Wat zullen ‘de anderen’ van mijn droom denken?

Stiekem fluistert je hart je in dat het tijd is om iets anders te gaan doen met je leven, maar je doet het niet. Waarom niet? Vaak omdat je bang bent wat ‘de anderen’ ervan zullen denken. In ons hoofd vullen we het antwoord of de reactie van ‘de anderen’ alvast in: ze zullen lachen om mijn plan. Lastige vragen stellen. Flauwe grappen maken. Me buitensluiten. Me voor gek verklaren. Doordat we de reactie van ‘de anderen’ denken te kunnen voorspellen schieten we veel van onze dromen af voordat we ze ooit geprobeerd hebben.

Een oorzaak voor de invloed van ‘de anderen’ kan zijn dat ze je vroeger zo behandeld hebben. In mijn geval tijdens een deel van mijn schooltijd. Omdat ik dingen net iets anders zag dan de leraar, mijn klasgenoten en mijn vriendjes of anderen voelde ik dat ik buiten de groep viel. Een verschrikkelijk naar gevoel dat je doet twijfelen aan jezelf, je eigen ideeën en kijk op de wereld. Gelukkig heb ik ook veel vrienden waarbij ik wel mezelf kon zijn en met wie ik wel over de dingen kon praten die er voor mij toe deden. Mede dankzij hen kan nu met een goed gevoel terugkijken op die periode. Er is een mooi gezegde waar ik de laatste jaren veel aan heb gehad bij het maken van mijn plannen om te breken met het conventionele systeem van het hebben van een vaste baan, werken van 9-5, het kopen van een huis, etc. en dat luidt als volgt:

Make sure to be who you are because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind

Oftewel: wees jezelf want degenen die er moeite mee hebben doen er niet toe en degenen die er toe doen hebben er geen moeite mee. Dit is tevens een mooie vuistregel om te kijken met welke mensen je je het liefste zou willen omringen. Ik heb geleerd om me vooral te omringen met mensen die er voor mij toe doen en bij wie ik volledig mezelf kan zijn. Deze twee ingrediënten laten je bloeien en geven je het gevoel geven dat niets te gek is. En mocht je af en toe het gevoel hebben dat je een beetje gek bent, wees daar dan alsjeblieft trots op. Wij geloven dat als je niet af en toe iets geks doet, je waarschijnlijk ook niet iets doet dat helpt deze wereld mooier en beter te maken.

 

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.

X