BOEK EEN ROADTRIP ÉN BEVRIJD EEN BUS!

Een bus in nood, een reddingsplan in de maak!

CAMPAGNE GESLOTEN
Financiering gerealiseerd:
€5350,-
+€350,- meer dan nodig! Dit geld steken we in de bus!
Update: 21/5/2020 18:00

Wat is er aan de hand? Onze bus staat vast!

Door het corona virus weten we niet of en wanneer we weer terug kunnen naar Costa Rica. Onze antieke Volkswagen bus Nina heeft, door bureaucratische rompslomp, al twee jaar geen toestemming om te rijden in Costa Rica en staat bij een monteur die haar gelukkig goed verzorgt:)). Werkelijk alle opties om haar op de weg te krijgen hebben we geprobeerd, zelfs voorzichtige omkoop pogingen mochten niet baten. Dus we gaan haar bevrijden uit de handen van de Costa Ricaanse overheid. Operatie ‘Liberating Nina‘ is geboren. We gaan haar binnen nu en drie weken (voor eind mei 2020) op de boot zetten en transporteren naar Nederland zodat wij, maar vooral ook anderen, de vrijheid en het avontuur kunnen ervaren die deze bus je geeft. Want deze busjes moeten blijven rijden! En voor het slagen van deze operatie hebben we een slim plan bedacht en jouw hulp nodig.

 

Het grote plan: onze bus op de boot naar Nederland zetten én boekbaar maken voor road trips in Europa

Onze bus gaat deze maand nog op de boot van Limón, Costa Rica naar Rotterdam. Ons papierwerk is goedgekeurd en de bus wordt helemaal reis- en rijklaar gemaakt door de monteur in San Jose. Hij zet haar op de trailer naar de haven waar wij haar zelf in zullen klaren. Vervolgens wordt ze, na een bootreis van 20 dagen, in Nederland gekeurd en verzekerd zodat ze klaar is om Europa te gaan verkennen! Dit hele traject (inclusief transport naar de haven, papierwerk regelen, inklaren, verschepen, importkeuring, douane formaliteiten in Nederland, etc) kost ongeveer 6000 euro. Wij hebben in deze corona tijd zelf ongeveer 1000 euro beschikbaar en komen dus nog 5000 euro te kort.

Wat kun jij doen? Een roadtrip boeken met onze bus!

Je kunt ons helpen door jezelf te trakteren op een kampeerreis met Nina in 2020 of 2021. We hebben speciale kampeerpakketten gemaakt voor iedereen die nu alvast de bus wil reserveren en tegelijkertijd daarmee ons wil steunen om haar naar Nederland te halen. En er is geen mooier moment dan nu: de campings gaan vanaf 1 juli 2020 weer open nadat we zo lang binnen hebben moeten zitten. En wat is er mooier dan die vrijheid te vieren in een echte antieke Volkswagen bus?

 

Hoe ver zijn we? Nog een klein bedrag te gaan!

De pakketten van een week zijn uitverkocht. We hebben er een extra weekend bij gezet en ook is het nu mogelijk om een pakket van twee weken te boeken. Kies dus snel de roadtrip die bij jou past!


Financiering nodig voor 30 mei 2020:
€5000,-
Reeds gerealiseerd: €5350,- (🙏🏻 Manon, Janine, Sanne, Elly, J&A, G&R, Thijs, Françoise, Ruben, Kirsten, Anita, Efrine, Sophie, Jonathan, Jol, Anette  🙏🏻)
(laatste update 18-5-2020 18:00)

Mocht Nina om wat voor reden dan ook niet aankomen of niet kunnen rijden in Nederland, krijg je uiteraard je geld terug. Het bedrag wat in deze campagne BOVEN het gevraagde bedrag binnenkomt, investeren we in de bus (nieuwe banden, bearlock slot etc).  

Kampeerpakketten

We hebben een aantal kampeerpakketten samengesteld om met deze heerlijke bus te gaan kamperen of te gaan toeren met maximaal 4 personen. De voucher is te verzilveren in 2020 en 2021. In de bus is een smal tweepersoonsbed voor twee volwassenen en een kleine bedje voor een kindje tot 25 kg. Eventuele extra personen slapen in een zelf meegenomen tentje. De bus is uitgerust met een fietsendrager voor twee fietsen, een luifel, twee kampeerstoelen en twee tafeltjes. Verder is alle kookgerei, borden en bestek, glazen en bekers aanwezig. Er zit geen koelkast in dit model maar wel een goede koelbox. En natuurlijk onze fameuze french press met koffiebonen maler om goede koffie te maken ’s ochtends ;-). Er is geen beperking op het aantal gereden kilometers, maar we vragen je niet verder te gaan dan België, Duitsland of Frankrijk. Het is een oude bus, ze gaat niet harder dan 80 km/u. De bus heeft straks een WA+inzittenden en Europese pechhulp verzekering.

Je kunt de bus ophalen in Haaksbergen en daar je eigen auto parkeren. We vragen een borg van €750,- voor vertrek die we direct teruggeven aan het einde van de reis als de bus in goede orde wordt geretourneerd.

 

Vragen

Wil je een pakket boeken maar heb je eerst nog een vraag voor ons? Stel hem dan gerust hier via de e-mail.

PAKKET 1: THE FULL VANLIFE EXPERIENCE

Twee weken | 15 dagen, 14 nachten
€1300, –
Pakket aangepast, nog één beschikbaar

Voor de echte liefhebber. Twee weken lang is de bus van jou. Reis met alle tijd van de wereld door Nederland, België, Duitsland en / of Frankrijk. Zet je fietsen op de fietsendrager en vertrek voor een unieke reiservaring met vrienden, partner of gezin. We maken een aantal professionele foto’s bij vertrek en we zetten een lekkere fles champagne / wijn / bier op ijs in de koelbox en zwaaien je uit! Met dit pakket help je ons enorm en en ontvang je een voucher die geldig is in 2020 of 2021 voor jezelf of als cadeau aan iemand anders.

 

PAKKET 2: VANLIFE FOR A WEEK

Een week | 7 dagen, 6 nachten
€650, –
Aangepast, nog 1 van 4 pakketten beschikbaar

Neem een week de tijd om een heuse roadtrip te beleven in een antieke Volkswagenbus. Voel de vrijheid om een week lang te gaan en staan waar je wilt. Zet je fietsen op de fietsendrager en vertrek voor een unieke vakantie met vrienden, partner of gezin. We zetten een lekkere fles champagne / wijn / bier op ijs in de koelbox en zwaaien je uit! Met dit pakket help je ons enorm en en ontvang je een voucher die geldig is in 2020 of 2021 voor jezelf of als cadeau aan iemand anders.

 

PAKKET 3: WEEKEND ROADTRIP

Een weekend | 3 dagen, 2 nachten
€250
Uitverkocht!
Altijd al eens in een Volkswagen busje op pad gewild, maar vind je een hele week wel erg lang? Pak dan een lekker weekend met Nina voor een korte roadtrip. Vrijdag tot en met zondag (of drie andere dagen) lekker toeren door het land en twee nachtjes ergens kamperen of overnachten. Ook voor een weekend zetten we graag een goede fles lekkers voor je op ijs klaar als welkom. Met dit pakket koop en ontvang je uiteraard onze eeuwige dank en een voucher die geldig is in 2020 of 2021 voor jezelf of als cadeau aan iemand anders.

 

PAKKET 4: DAGTRIP

Een dag
€100
Uitverkocht!

In alle rust een frisse neus halen. Op een slakkentempo over de Nederlandse landweggetjes. Stop voor mooie foto’s, klap de stoeltjes uit en ervaar het gevoel van vrijheid dat een Volkswagen busje je geeft. De bus is uitgerust voor een heerlijke dagje uit. Door ons wordt een dagje snorren in een oud busje ook wel meditatief reizen genoemd:) Met dit pakket koop en ontvang je een voucher die geldig is in 2020 of 2021 voor jezelf of als cadeau aan iemand anders.

 

 

PAKKET 5: NIET KAMPEREN, WEL DONEREN

Het kan natuurlijk zijn dat je project ‘Liberating Nina‘ wilt ondersteunen, maar dat je niet persé in een camper hoeft te rijden of kamperen. Bepaal zelf hoeveel je wilt bijdragen aan de bevrijdingsoperatie. Dat kan door te klikken op onderstaande button. We zijn je eeuwig dankbaar voor je hulp en je ontvangt van ons een gave foto als Nina Nederland in rijdt!

 

 

De volledige versie

Ze rolde van de band in Wolfsburg in 1972. Ze kreeg een unieke kampeeruitrusting mee inclusief een hefdak van de slimme mensen van Westfalia. Niet veel later werd ze verscheept naar de Verenigde Staten. Ze reed dwars door de VS en kwam in 1999 bij toeval terecht in Mexico. Ze verbleef een tijd lang in het noorden van het land voordat ze in 2012 door ons is gekocht in Mexico Stad en de naam Nina kreeg. Na een grote rondreis door Mexico, Belize, Guatemala, El Salvador, Honduras en Nicaragua kwam ze uiteindelijk in 2017 aan in Costa Rica. Onze geliefde volkswagen bus Nina heeft al een heel bijzonder leven achter de rug (zie foto’s onderaan dit bericht). Ze is ondertussen 48 jaar oud en staat nu door bureaucratisch geneuzel al bijna twee jaar vast in San Jose, Costa Rica. En we hebben besloten haar te gaan bevrijden, en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

 

Door een complex verhaal van wetjes en regelgeving mag Nina niet rijden in Costa Rica. We hebben de afgelopen twee jaar van alles geprobeerd, zelfs met hulp van een lokaal advocatenkantoor en een voorzichtige poging tot omkopen van douanebeambten, mocht het niet baten. Ze is door een monteur in San Jose goed onderhouden en wordt regelmatig gestart en even gereden maar deze bussen houden, net als wij, van beweging en avontuur. Wij willen Nina graag in ons leven houden en hopen dat op een dag onze kinderen leren autorijden in deze bus (nog 14 jaar te gaan! ;-)). De tijd is gekomen om haar te bevrijden en met ons mee te nemen naar Nederland. We willen haar vanuit Costa Rica naar Nederland verschepen zodat wij, en ook anderen, weer met haar op avontuur kunnen en we deze grote droom tot realiteit kunnen maken.

 

En dit is helaas geen goedkoop klusje. Op basis van de eerste ingewonnen informatie schatten we in dat het transport, papierwerk, keuring, invoerrechten etc. al met al rond de 6000 euro gaat kosten. Een bedrag dat wij, zeker in deze tijd niet hebben liggen. We hopen dan ook met een mini-crowdfund de bevrijding te kunnen realiseren. Middels een aantal gave pakketten voor avonturiers en busliefhebbers (of als je gewoon wilt helpen) willen we de financiering voor deze actie haalbaar maken. Ken of ben jij iemand die met deze bus, vol reishistorie, een keer op avontuur zou willen?  Bekijk dan onderstaande pakketten, koop nu alvast een voucher voor een kampeeravontuur met Nina en help daarmee ons en jezelf! Wil je meer weten? Aarzel dan niet en mail ons direct!

Ben je benieuwd hoe wij onze 1972 Volkswagen Westfalia hebben gekocht in Mexico Stad? Lees dan deze post op ons Engelstalige reis blog uit 2012 die dat hele proces beschrijft :-)).

Reisfoto’s

Hieronder vind je een selectie van de unieke plekken waar we allemaal geweest zijn met Nina.

[justified_image_grid limit=100 flickr_user=36411312@N03 flickr_photoset=72157714064396133]