KLAAR OM JE LEVEN IN
DE VERSNELLING TE ZETTEN?

Bouw je idee uit tot een online bedrijf met klanten en inkomsten. In de Business Bootcamp maak je, net als in de Nomad Academy, met onze hulp en onze templates je website en je eigen online cursus. Hou je van reizen en wil je alvast een beginnetje maken met locatie onafhankelijk ondernemen maar dan IN HET BUITENLAND??

 

Kom dan met onze expertise je locatie onafhankelijke bedrijf daadwerkelijk opstarten! Kom experimenteren met nieuwe dingen, alles leren over locatie onafhankelijk werken in de praktijk en sámen concreet wilt uitvoeren en dóén. Want in deze training ben je niet alleen. Met nog een aantal andere vrijheidszoekers en ons stap je in hetzelfde bootje, eh vliegtuig, op weg naar een geweldige tijd en een concreet resultaat: jouw start als ondernemer.

Marianne van Hoeve
Vrij gevestigd psychotherapeut

– mariannevanhoeve.nl-

Tijdens de Business Bootcamp op Isla Holbox heb ik mijn website gemaakt. Maar dat is niet het belangrijkste wat er is gebeurd. Ik realiseerde me tijdens de gesprekken en de oefeningen dat de manier waarop ik mijn werk uitvoerde niet meer paste bij hoe ik het liefste werk.

 

Op Isla Holbox heb ik besloten afscheid te nemen van mijn officiële BIG registratie, waardoor mijn werk als psychotherapeute niet meer vergoed wordt door de verzekeraars. Dit geeft mij een enorme vrijheid mijn klanten te ontmoeten op mijn voorwaarden. Bij mij thuis, op blote voeten. Ook krijg ik meer vrijheid in het behandelen zelf en ben niet meer verplicht protocollen te volgen als ik denk dat dat beter is voor mijn cliënt. De website hebben we zo gemaakt dat het klanten aantrekt die bij mij passen. Ik vond het een geweldige tijd bij Steven en Diana!

“Tijdens de business bootcamp krijg je toegang tot ál onze templates
voor een succesvolle website én die voor een online academie.
Het bespaart je zo anderhalf jaar zelf rommelen.”

 

Hoi, wij zijn Steven en Diana en organiseren deze business bootcamp op Isla Holbox dit jaar inmiddels voor de 12e(!) keer. En daar zijn we súper trots op! 

 

Tijdens de bootcamp komt het nóg meer naar boven dan tijdens onze online programma’s want je staat straks zelf op dat magische parelwitte strand, even ver weg van Nederland met het gevoel dat je leven NU geleefd moet worden. Dat je mag proberen het maximale voor jezelf eruit te halen en zo vaak mogelijk te voelen dat je echt LEEFT!

 

Toen wij zelf in 2011 vertrokken op een reis als digital nomad, was Isla Holbox onze eerste bestemming. Wij hadden nooit durven dromen dat we ons zó ‘alive‘ zouden voelen in die hangmatten. Vanuit Nederland nooit kunnen bedenken dat we van een afstandje naar ons eigen leven zouden kijken. En zouden denken: waarom werkt iedereen niet op afstand?!

 

Bijna een jaar na ons verblijf op Isla Holbox, begonnen we het blog Wonderlijk Werken. Dit is de afgelopen jaren uitgegroeid tot meerdere ‘remote‘ bedrijven en verdienmodellen die ons anno 2021 nog steeds in staat stellen de wereld over te reizen voor een aantal maanden per jaar. De inkomsten lopen gewoon door als we op reis zijn.

 

Ploeng‘ een boeking terwijl we aan het zwemmen zijn met de kinderen. ‘Ping‘ een nieuwe afspraak ingepland door een deelnemer. ‘Ploeng‘ een bijschrijving van de verhuur van ons vakantiehuisje. ‘Ploeng‘ een nieuwe online cursus geboekt voor Stevens bedrijf. Onze kosten zijn relatief laag, waardoor we kunnen werken wanneer we willen. Het hóéft alleen niet.

 

Het hóéft niet… En dat geeft zo’n rust..

 

De afgelopen jaren bouwden we verschillende locatie onafhankelijke bedrijven op. Allebei zijn wij traditionele marketeers van opleiding, en leerden we de kneepjes van het online ondernemen terwijl we reisden.

 

We wisten deze bedrijven de afgelopen jaren op te schalen tot een maandomzet van 10.000 euro. Zonder volle agenda’s en zonder veel volgers op sociale media: daar zijn we in 2018 bewust mee gestopt. Geen geschreeuw en dagelijks zichtbaar zijn, maar waarde leveren en degelijke verkoopprocessen en slimme marketing die het werk doen.

 

Als je eenmaal weet hoe dit moet, zul je dit ook voor jezelf kunnen realiseren. En dat is wat er uitgebreid aan bod gaat komen tijdens de Business Bootcamp op Isla Holbox.

 

Daarnaast gaat het leven van een locatie onafhankelijk ondernemer niet van een leien dakje. Je gaat tegenslagen op je pad krijgen. Tijdens de bootcamp besteden we aandacht aan het mentaal weerbaar worden en het ontwikkelen van een groei mindset: overal een kans in zien en problemen om kunnen denken. Iets waar wij de afgelopen tien jaar meester in geworden zijn. Al zeggen we het zelf 😉

Diana Vermeij | Lifestyle Design Coach bij Wonderlijk Werken

WELKE MODULES ZITTEN ER IN HET BOOTCAMP PROGRAMMA?

Tijdens de Business Bootcamp doorloop je dezelfde modules als in de Nomad Business Academy.
Neem een kijkje op de pagina om de details hierover te lezen. Hier krijg je onbeperkt toegang
tot tijdens en na de Business Bootcamp.
Hieronder sommen we de belangrijkste zaken voor je op:

 

Profiel van je klant

Wat je helder in kaart gaat brengen is de allerbelangrijkste persoon in je bedrijf: je klant. En daarbij beginnen we bij jou om te kijken welke type klanten bij jou passen. Waar moet iemand aan voldoen om bij jou klant te worden? Vervolgens kijken we naar deze persoon zelf en gaan zoveel mogelijk te weten komen door onderzoek te doen. Wij helpen je bij dit cruciale onderdeel van je onderneming, want als je niet weet wie je klant is, weet je niet hoe je hem of haar moet aanspreken en kun je onmogelijk succesvol zijn als ondernemer.

Aanbod bedenken


De volgende stap is om een aanbod te bedenken dat je je klanten kunt gaan doen. Allereerst kijk je welk probleem je precies oplost voor een klant en op welke manier je dit probleem het beste kan helpen oplossen. Dit geeft input voor de vorm van je aanbod. Op basis hiervan bedenk je een hoofdproduct. Met dit product lever je je ultieme eindresultaat aan de klant. Vervolgens bedenk je een instapproduct: een manier voor klanten om met je oplossing kennis te maken en door te kunnen stromen naar je hoofdproduct. Ook kijken we naar een premium product dat aansluit op je hoofdproduct.

Eigen website maken


Tijdens de Business Bootcamp krijg je van ons een technisch geheel voorbereidde website op ons tijdelijke ontwikkel domein. In deze voorbereidde website staan templates voor je klaar die we de afgelopen jaren ontwikkelden en waar we al onze online marketing kennis in stopten. Deze templates ga je (met onze hulp) invullen met de inhoud die je tijdens de bootcamp al maakte. Er staat een homepage op met een inschrijfmogelijkheid voor je weggever. Daarnaast krijg je een dijk van een verkooppagina voor je hoofdproduct, instapproduct en premium product. Deze zijn door de vele testen die we hebben gedraaid, gegarandeerd effectief om van een bezoeker een kopende bezoeker te maken, een klant dus. Als de site klaar is, zetten we het over naar je eigen domeinnaam en ben je klaar om je eerste marketing campagne voor te gaan bereiden. Dit is wat de bootcamp absoluut uniek maakt.

Toegang tot de markt


We gaan kijken hoe je toegang tot de markt kunt krijgen. Soms is dat door je rechtstreeks te richten tot klanten die jou nog niet kennen. Via advertenties en met je content. Soms kun je met een ander bedrijf of persoon samenwerken om contact met potentiële klanten te leggen. Dit is een stap die vaak wordt overgeslagen, maar een belangrijk onderdeel is van je verkoopproces. Ook ga je kijken wat andere concullega’s doen. Niet om hen te kopiëren maar om te leren hoe het er in jouw markt op dit moment aan toe gaat. Dit ga je in kaart brengen voor jouw aanbod in jouw markt en je eigen sausje eroverheen leggen.

Jouw online cursus maken


Net als voor de website, ontvang je van ons een volledig ingerichte online academie, op hetzelfde domein. Alles staat bij elkaar: je website én je online academie op 1 website. Je online cursus is een template dat je zelf (na onze uitleg en instructie) kunt gaan vullen met je lessen. Wij helpen je met het formuleren van leerdoelen en we maken samen een leerreis die jouw cursist aflegt. Op basis hiervan bepalen we hoe vaak er contact tussen jou en de cursist en op welke manier dit gebeurt. Tenslotte kijken we naar de werkvormen: welke vormen van leren passen het beste bij het realiseren van het leerdoel? Soms is dit een video, een explainer, een stuk tekst met foto’s, presentatieslides. Hier maken we een passende mix van voor het leerdoel waar je je cursisten naartoe begeleidt. Je produceer je content zelf en zet het zelf in de template.

Emails


Je richt je email programma in. Dit doen we in Active Campaign of in haar Nederlandstalige variant MailBlue. Je schrijf een aantal mails (met hulp van onze templates) die we automatisch gaan versturen. Mensen die hun email adres hebben achtergelaten op je homepage ontvangen deze emails. Je inspireert je lezers, je helpt ze hun probleem beter te begrijpen en doe je tenslotte je aanbod. Deze emails sluiten aan op het psychologisch proces dat je lezers doorlopen voordat ze een aankoop overwegen. Je laat ze meer kennis maken met jou en laat ze kennismaken met de oplossingen en de kennis of ervaring die je bezit en kunt delen.

Lanceren


Tijdens je verblijf op Isla Holbox gaan we het ook (zacht) lanceren. Nog niet alles van de daken schreeuwen, maar wel al wat potentiële klanten benaderen. We zetten alles achter elkaar en je de puntjes op de i van je online verkoopproces. Je website is klaar en je kunt je klant daar ontvangen en er via je verkooppagina een aankoop faciliteren. Je gaat potentiële klanten benaderen met een aanbod. Dit is het doel van de lancering: een eerste klant werven op afstand vanuit Mexico! Hoe vet is dat?!

Ondernemersmindset


Een heel belangrijk deel van de Business Bootcamp wordt besproken in de sessie die gaat over de ondernemersmindset. We delen onze ervaringen van 10 jaar ‘on the road’, hoe je om leert gaan met tegenslagen en hoe je problemen kunt omdenken. Hoe ga je om met de mening van anderen en hoe houd je relaties goed op afstand en als je er lange tijd niet fysiek bij bent? Dit wordt al jaren beschouwd als de meest inspirerende sessie van de hele bootcamp! 

In balans als ondernemer


Het is niet altijd even makkelijk om al reizend toe te komen aan jezelf. Er moet zoveel geregeld worden: nieuw onderdak, internet en help, waar is de supermarkt?! Tijd om te sporten, te mediteren, yoga te doen of ademroutines te doen wordt bij ons zorgvuldig in de dag gepland. We laten je zien hoe je goed voor jezelf kunt zorgen als ondernemer (ook als je niet persé op reis wilt). Concreet zit er bij deze bootcamp een ijsbad en verschillende sessies ademhalen inbegrepen onder leiding van Steven. We bespreken binnen dit thema ook een manier om je werktijd goed in te delen en in 3 uur per dag je belangrijkste werk gedaan krijgt.  

WAT ZIT ER INBEGREPEN BIJ DE BUSINESS BOOTCAMP?

Bootcamp Eigen bedrijf starten bij Wonderlijk Werken

Wat: 9 dagen business training (met 1 dag rust)
Locatie: Isla Holbox, Quintana Roo, Mexico
Datum: 12 t/m 21 september 2022
Prijs: 4950,- incl. BTW/ accommodatie
Aantal deelnemers: maximaal 6, minimaal 3

 

 • 30 minuten Skype gesprek ter reisvoorbereiding
 • de taxirit van Cancun Airport naar Chiquilá ( 2 uur)
 • leuke welkomst borrel
 • 10 nachten accommodatie met ontbijt in Hostel Ida y Vuelta
 • een fiets! om je te verplaatsen over het autoloze eiland
 • goede werk locaties tijdens de training
 • dagelijkse werksessies tussen 08.00 en 12.00
 • vrije besteding van siësta tijd tussen 12.00 en 15.00
 • praktische zelf-doen workshop tussen 16.00 en 18.00
 • lifetime toegang tot de online Nomad Business Academy
 • tijdens de bootcamp informeel borrelen, samen eten en wandelen
 • afsluitend kampvuur en borrel op het strand
 • 30 minuten opvolggesprek via Skype 2 tot 3 weken na je thuiskomst.

 

 

De Business Bootcamp gaat door bij minimaal drie deelnemers en gaat altijd in overleg met hen die zich aanmelden. Je ontvangt een visum voor Mexico ‘on arrival’ in het vliegtuig. Er geldt momenteel geen verplichte vaccinatie of PCR test voor toegang tot Mexico (zelf checken als je boekt)

WAAR VERBLIJF JE TIJDENS DE BUSINESS BOOTCAMP?

Tijdens de Business Bootcamp verblijven we allemaal in Hostel Ida y Vuelta
gelegen op 150m van het prachtige witte zandstrand van Isla Holbox. 

We verblijven in hetzelfde hostel als waar wij bijna tien jaar geleden ook voor het eerst aankwamen in Mexico. Een heerlijk hostel vol reizigers waar je buiten de Business Bootcamp veel mensen gaat ontmoeten. Er is een grote gezamenlijke hangmatten cirkel waar ’s avonds, voor wie daar zin in heeft, lekker gechillt en gekletst wordt. Je krijgt de beschikking over een eigen accommodatie mét douche en toilet. Je hoeft dus niet te delen. Sommigen van de accommodaties hebben een zandvloer. Dat is soms best wennen, maar geeft een heerlijk contrast met het leven in Nederland.

 

Er is een keuken waar ieder ochtend een lekker ontbijtje wordt bereidt. Dit zit bij de prijs inbegrepen. Ook kun je zelf koken in de gezamenlijke keuken. Het eiland beschikt over een gezellig plein waaraan je veel verschillende restaurantjes vindt. Italiaans, Spaans, Argentijns, Mexicaans natuurlijk. Ook voor de budget reiziger zijn hier goede opties te vinden. Zo kun je traditioneel Mexicaans eten zoals het in het dagelijks gezinsleven wordt gegeten. Dit noemt men Cocina Económica en zo’n restaurantje is er ook op Isla Holbox.

 

Het eiland is autovrij, op leveranciers van hotels na. Er rijden kleine golfkarretjes als taxi. Het hele eiland kun je makkelijk over wandelen via de vele zandpaden. Het is hier nog heerlijk verdwalen. Ook kun je verschillende leuke tours boeken via het hostel. Zo kun je een heuse zoete ‘cenote’, een soort holte gevuld met stromend, koud en vers water, bezoeken nabij Isla Holbox. De wind staat bijna altijd goed op Holbox voor kitesurfen. Deze spullen kun je huren op het eiland en je kunt ook les volgen.

KENNISMAKEN?

Lijkt het je leuk mee te doen met deze bootcamp? Maak dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. In dit gesprek spreek je ons tegelijkertijd en kun je ons al je vragen stellen. De datum is ook nog onder voorbehoud en kan in afstemming met deelnemers nog iets wijzigen.


X