WAAROM EEN BUSINESS BOOTCAMP?

Een business bootcamp doe je als je je grenzen wilt verleggen, als je met een beetje hulp wilt onderzoeken hoe je als ondernemer kunt starten en in welke richting je het moet zoeken. Een business bootcamp doe je als je wilt experimenteren met nieuwe dingen en sámen concreet wilt uitvoeren en dóén. Want in deze training ben je niet alleen. Met nog 5 andere vrijheidszoekers en ons stap je in hetzelfde bootje, eh vliegtuig, op weg naar een geweldige tijd en een concreet resultaat: jouw start als ondernemer.

Wat: 12 dagen business training (met 2 dagen rust)
Locatie: Puerto Viejo de Talamanca, Costa Rica
Prijs: vanaf 4950,- incl. BTW/ accommodatie (excl. reiskosten/ eten/ drinken op locatie)
Aantal deelnemers: maximaal 6, minimaal 3

 

 • voorbereidende online cursus ‘locatie onafhankelijk bedrijfsidee en aanbod ontwikkelen
 • 30 minuten Skype gesprek ter reisvoorbereiding
 • goede aanreisbegeleiding en welkomstborrel
 • goede werk locaties tijdens de training
 • dagelijkse werksessies tussen 08.00 en 12.00
 • vrije besteding van siësta tijd tussen 12.00 en 15.00
 • uitgebreid tijd voor 1-op-1 gesprekken en begeleiding in de middagen en avonden
 • tijdens de bootcamp informeel borrelen, samen eten en wandelen
 • 30 minuten opvolggesprek via Skype 2 tot 3 weken na je thuiskomst

 

Dit bootcamp gaat door bij minimaal drie deelnemers en gaat altijd in overleg met hen die zich aanmelden.

WAT ZIT ER IN HET PROGRAMMA?

De Business Bootcamp beslaat de derde module uit onze trainingen en is gericht op het echte dóén dat jou voor het ondernemerschap klaarstoomt

MODULE 3: BEDRIJF OPBOUWEN

Voordat je naar Costa Rica reist, neem je deel aan een online voorbereidingsprogramma. Hieruit heb je een aantal ideëen opgedaan waar je mee kunt gaan ondernemen. Dat is het startpunt van deze training.

WELKE ZAKEN KOMEN AAN BOD?

– Je duikt nog eens diep in de reden waarom je voor je idee kiest: er volledig achterstaan is essentieel om het ook echt te kunnen gaan doen;

– Je stelt je eerste aanbod samen op basis van je eerder gemaakte business model canvas;

– Je zet een goede pitch neer op basis van je waarden en op basis van wat je gelooft;

– Je maakt een eerste layout voor je one-page website die we samen bouwen deze week;

– Je denkt na over je klantprofiel en welke klanten passen bij jouw waarden;

– Je brengt in kaart waar deze klanten zich bevinden en hoe je ze bereikt;

– Je benadert je eerste klant (‘wat? wacht, echt? nu al?!‘ jazeker! no worries, we helpen je erbij!);

– Er zijn verschillende mindset-voor-ondernemers sessies die je de handvatten geven om te gaan ondernemen;

– Je maakt een lifestyle design canvas voor het komende half jaar met input uit de mindset sessies in de bootcamp;

– Je gaat aan de slag met je online marketing content en strategie;

– Als je er behoefte aan hebt, maken we een helder plan dat je kunt volgen als je weer ‘gewoon’ thuis bent.

WAT ZIJN EERDERE DEELNEMERS GAAN DOEN?

De beste manier om te weten te komen of een training resultaat oplevert, is door te kijken naar de stappen die eerdere deelnemers hebben gezet. Wij verzamelden een aantal verhalen van mensen die je de afgelopen jaren voorgingen in de business bootcamps. PS: nog niet iedereen die meedeed, staat hiertussen 😉

 • SANDER EN DEBORA

  KRACHTEN BUNDELEN EN SAMEN HOTELS ONTZORGEN OVER DE HELE WERELD (2018). MOMENTEEL AAN HET REIZEN EN WERKEN IN COSTA RICA MET HUN 2-JARIGE DOCHTER(2019)

 • MARIANNE

  EEN PSYCHOTHERAPEUTE DIE LOSKWAM VAN DE BIG REGISTRATIE EN DE VERZEKERAAR: BIJ DEZE POWERHOUSE BETAAL JE JE CONSULT ZELF! (2017)

 • ANNEMARIE

  NA HAAR ONTSLAG BEGON ZE ALS VIRTUAL ASSISTENT EN REISDE TIJDENS HAAR EERSTE DIGITALE NOMADE ETAPPE DOOR NAAR ZUID-AMERIKA (2017)

 • MARIE LOUISE

  STUDEERDE NA DE TRAINING IN 2016 AF ALS HOMEOPAAT, KOCHT EEN CAMPER EN VERZORGT AL REIZEND CONSULTEN. FIETST MOMENTEEL DOOR NIEUW-ZEELAND (2019)

 • INEKE

  ZEI HAAR BAAN ALS ADMINISTRATIEF MEDEWERKER OP OM ALS VIRTUAL ASSISTANT EN OP HAAR EIGEN VOORWAARDEN AAN HET WERK TE GAAN (2015)

 • ROB

  EEN SALES MANAGER DIE ONTSLAG NAM OM ZIJN JONGENSDROOM TE LEVEN EN VRACHTWAGEN CHAUFFEUR TE WORDEN (2015)

 • PAULINE

  STARTTE HET BEDRIJF IK.NU.EERST.NL EN ORGANISEERT VETTE WATERREIZEN, VER WEG EN DICHTBIJ. VOOR JEZELF KIEZEN EN PERSOONLIJK ONTWIKKELEN.

 • MANON

  MANON STARTTE HET BEDRIJF ONEDAYNOW.NL EN INSPIREERT JE HET LEVEN NU TE LEVEN EN NIET 'OOIT OP EEN DAG'.

 • REMCO

  KRACHTIG MET EEN GROOT HART. REMCO STARTTE SPORT-INSTINCT.NL EN HELPT JE ONAFHANKELIJK VAN LOCATIE FIT TE BLIJVEN.

DE LOCATIE: PUERTO VIEJO

Inmiddels hebben we twaalf edities van de Internationale Business Bootcamp georganiseerd, waarvan twee in Costa Rica. En ook voor deze editie in 2021 strijken we weer neer in laid-back surfdorpje Puerto Viejo de Talamanca. 

Puerto Viejo de Talamanca is een laid back dorpje in het zuidoosten van Costa Rica waar je heel makkelijk verliefd op kan worden. Het ligt pal aan de Caribische kust, vlakbij de grens met Panama. Het is rauw en redelijk ongepolijst. De jungle reikt er tot aan het strand, is er warm, luchtvochtig en zonnig maar het kan er ook flink regenen!

 

Er zijn in Puerto Viejo veel rasta’s te vinden, Costa Ricanen van oorsprong uit Jamaica, en zodoende hoor je overal reggae muziek en wordt er salsa gedanst. Er zijn leuke restaurantjes en barretjes waar we tijdens de business bootcamp zullen neerstrijken, waaronder onze vaste werkstek de Coworking van Hotel Selina. Rondom Puerto Viejo vind je prachtige vulkanisch zwarte én witte stranden en natuurparken waaronder het bijzondere Jaguar Rescue Center, Cahuita en Manzanillo. Je kunt er heerlijk een fietsje huren en langs de andere dorpjes aan zee fietsen. Er wordt vaak muziek gemaakt op het strand, waar je gewoon bij kunt gaan zitten. Ook is Puerto Viejo een mooie bestemming voor golfsurfers. Je ziet veel surfers met surfboards onder hun arm op weg naar de ultieme golf. In het binnenland kun je raften op de Pacuare rivier, dit is optioneel een onderdeel van het programma.

 

We verblijven tijdens de business bootcamp in Hostel Playa 506 in Cocles, direct aan het ongepolijste strand dat Costa Rica zo kenmerkt. Op ongeveer 15 minuten ben je op de fiets in het dorp Puerto Viejo. In dit hostel heb je een eigen kamer, of deel je een kamer, in overleg faciliteren we ieders wensen qua accommodatie. Je kunt zelf koken in dit hostel, er is een koelkast voor je boodschappen en een groot restaurant waar je ook gewoon van de kaart lekker eten kunt bestellen. Ook zul je hier gemakkelijk andere reizigers ontmoeten, wat door onze deelnemers als een gave toevoeging wordt ervaren. We bieden je zoveel mogelijk het leven zoals je het als digital nomad ook zou ervaren!

KENNISMAKEN?

We snappen heel goed dat je niet zomaar een bootcamp als deze boekt. De datum voor 2021 is ook nog onder voorbehoud en in afstemming met deelnemers.

Wil je kennismaken? Vraag hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om ons te leren kennen en al je vragen te kunnen stellen.


Download de gratis explainer ‘Hoe kom je aan een Nomad bedrijfsidee?‘

Wil je ook de eerste stap zetten op het pad van locatie onafhankelijk werk? In de gratis 'explainer' vind je vijf vragen die helpen om je eigen manier van locatie onafhankelijk werken vorm te geven. Ook lees je verhalen van mensen die bij Wonderlijk Werken een training volgden en via één van de vijf vormen van locatie onafhankelijk werken aan de slag gingen. 

X