WAT IS HET DIGITAL NOMAD PROGRAMMA?

Een locatie-onafhankelijk bedrijf starten. Op jouw voorwaarden.

digital-nomad-programma-wonderlijk-werken-icon

Tijdens een gaaf, inspirerend en intensief traject van zes tot twaalf maanden helpen we je met het opzetten van een locatie-onafhankelijk bedrijf. In je ideale dag, zie je jezelf al zitten op een exotische locatie in de schaduw met je computer, sippend aan een goede koffie of lekker cocktailtje terwijl je je mail checkt. Of juist vanuit Nederland maar dan ergens lekker in een cafeetje of op het terras van je favoriete strandtent. Je zoekt naar een manier om geld te verdienen terwijl je onderweg bent, of naar een manier om te reizen met je bestaande bedrijf.

 

Wellicht heb je al een bedrijf en wil je je levensstijl mobiel maken: een paar maanden reizen, een paar maanden werken. Of misschien heb je wel helemaal geen idee wat je eigenlijk wilt doen en ben je nieuwsgierig naar dat cadeau wat in jou zit en hoe je dat onafhankelijk van locatie tot een bedrijf kunt maken.

 

Het Digital Nomad Programma stoomt je klaar voor een leven als digitale nomade. Ons programma is er voor mensen die op zoek zijn naar werk doen dat energie geeft, betekenis heeft en mensen verbindt! Dit is wat wij doen en de locatie-onafhankelijke component staat niet voor alleen maar voor zelfstandig. En in onze ervaring trekken mensen die onafhankelijk kunnen zijn juist ook de mensen aan die ze daarvoor nodig hebben.  Onafhankelijk betekent niet dat je alles alleen hoeft te doen. Je hoeft ook geen talenten te hebben voor schrijven, bloggen of vloggen. Het enige wat wij vragen is dat je klaar bent om stappen te gaan zetten. Stappen die je verder brengen en samen kijken we bij elke stap of die meer of minder energie brengt.

 

Na dit programma weet je waarom je dit wilt gaan doen, hoe je het gaat doen, wat je wilt gaan aanbieden, hoe je daar geld mee verdient, welke klanten bij jou passen en hoe je die werft op afstand. Ook is je website live en begrijp je hoe je je verhaal inspirerend kan vertellen op internet.

WAT ZIT ER IN HET PROGRAMMA?

Dit programma is modulair opgebouwd en bestaat uit drie modules die online te volgen zijn. Het is mogelijk om module 3 te volgen tijdens een fysieke 7-daagse training in Tenerife, Spanje.

MODULE 1: BASIS VOOR LOCATIE-ONAFHANKELIJK ONDERNEMEN

Een online module van drie maanden met een wekelijkse email waarin kennis, inspiratie, verhalen uit eigen koker samenkomen tot een opdracht. In deze module leg je het fundament voor een locatie-onafhankelijk bestaan.

WELKE VRAGEN KOMEN AAN BOD?

– Waarom doe je wat je nu doet?;

– Waarom wil je ondernemer worden?;

– Welke rol spelen concepten als tijd, geld, werk en bezit straks in je onderneming?;

– Welke waarden bepalen jouw pad en jouw succes?

– Welk cadeau heb je de wereld te geven? Wat wil je achterlaten als mens?;

– Hoe ziet jouw ideale dag er eigenlijk uit? En hoe groot is het gat met wat je nu hebt?;

– Welke talenten en skills zitten er in jouw rugzak?

MODULE 2: BUSINESS STARTUP

Deze module volg je ook online en bestaat uit presentaties, creatieve opdrachten, veel inspiratie en stoomt je klaar voor het echte ondernemen

DE VOLGENDE ONDERWERPEN KOMEN (ONDER ANDERE) AAN BOD:

– Wat zijn je eerste bedrijfsideeën in je ‘ondernemersboom’?;

– Experimenteren met je eerste ideeën: waar krijg je energie van en wat valt af?

– Vanuit je persoonlijke ‘why’ kies je een bedrijfsidee waar je verder mee wilt;

– Wat voor probleem denk je op te lossen met jouw product/dienst?;

– Wat wordt jouw identiteit, hoe heet jouw bedrijf?

– Je ontwerpt verschillende business modellen bedenken rondom één specifiek idee

– Wie zijn je klanten, welke klanten passen bij jouw profiel en hoe vind je ze?;

– Je ontwerpt je eerste 0.1 versie van je product of dienst;

– Je maakt een eerste opzet voor je zakelijke website

MODULE 3: BUSINESS BUILDER

Na afronding van de eerste twee modules neemt de training een unieke wending: de opdrachten zijn niet meer generiek maar worden specifiek afgestemd op jouw vragen en behoeftes. Samen bouwen we verder aan jouw bedrijf en put je uit onze kennis. Deze module volg je online in het Business Intensive traject met Diana, in het Startup Bootcamp van Steven óf tijdens een 7-daags business bootcamp event bij ons op locatie in Tenerife, Spanje (september 2018/ mei 2019), of in Puerto Viejo de Talamanca, Costa Rica (februari 2019).

DE VOLGENDE ONDERWERPEN KOMEN (ONDER ANDERE) AAN BOD:

– Onderzoeken wat jouw klanten vinden van je aanbod en feedback verwerken;

– Je leert over digitale marketing, maakt een eigen strategie en eerste campagne;

– Je werkt verder aan het afmaken van je website;

– Je gaat met je (ideale) klant aan de slag en benadert eerste klanten;

– Je verkent crossselling en upselling in je gekozen business model;

– Je ontwerpt je eerste reisjaar, passend bij je bedrijf en het type reiziger (of reizigersfamilie) die je bent en de voorwaarden waarop je wilt gaat reizen;

–Je ontwerpt een bedrijfsmatig skills ontwikkelingsprogramma voor jezelf: wat wil en zul je nog aan skills moeten ontwikkelen de komende jaren om als digitale nomade aan je verschillende projecten te werken? Van wie en waar ga je dat leren?;

–Als je als gezin op reis gaat, ligt er een gigantisch mooie kans om je kinderen ervaringen mee te geven, waarbij je het maximale haalt uit wat er op je reisroute te zien en te doen is. Hier maak je een eerste opzet voor.

– Je leert in een sessie over de mindset die je helpt langere tijd te reizen en te ondernemen: over de ups en downs van een leven onderweg en hoe je daarmee om kunt gaan;

– Je maakt je computer verder klaar om te reizen en te ondernemen tegelijk door verschillende software programma’s te installeren en de basis van hoe daarmee te werken onder de knie te krijgen.

WELKE VORM PAST BIJ JOU?

Volg het Digital Nomad Programma op jouw manier en kies uit een van de drie onderstaande opties

1. All by yourself

Onze beste content voor een prikkie iedere week in je inbox - je bouwt je bedrijf helemaal zelf
€35,- per maand
 • 25 trainingsemails met onze beste content
 • 1 trainingsemail per week automatisch in je inbox
 • extra: 5 veranderverhalen voor extra inspiratie
 • extra: 3 speciale en unieke ‘all things digital’ emails
 • met korting een skype afspraak maken (€45,- ipv €65,-)
 • Duur: zes maanden
BOEK OPTIE 1. ALL BY YOURSELF

2. With a little help

Je weet wat je wilt en kunt het zelf maar je wilt ons toch af en toe wat vragen | per maand opzegbaar
€65,- per maand (looptijd flexibel)

ALLES VAN PAKKET 1 PLUS:

 • kennismaken via skype
 • op eigen tempo de training doorlopen (je hoeft niet te wachten op de volgende email, je kunt zelf de volgende opdracht versturen)
 • feedback op je vragen en inzendingen via email
 • stel ons additionele vragen via email
 • toegang tot onze besloten platform Samen na afronding van de training
BOEK OPTIE 2. WITH A LITTLE HELP

3. Let's do it together

Veel persoonlijke feedback en contact via skype, email en WhatsApp | per maand opzegbaar
€119,50 per maand (looptijd flexibel)

ALLES VAN PAKKET 1 & 2 PLUS:

 • twee keer maand 30 minuten Skypen met Steven en / of Diana
 • stel ons al je vragen via mail en Telegram
 • gedurende het traject twee groepswebinars: samen brainstormen en aanscherpen
 • gedurende het traject twee keer een gratis gesprek van 30 minuten met een van de Wonderlijk Werken Coaches naar keuze
BOEK OPTIE 3. LET'S DO IT TOGETHER

Wil je een van de genoemde programma’s zakelijk volgen? Tel dan 21% BTW op bij de prijzen. Je ontvangt van ons een factuur. Wil je met je partner deelnemen aan het Digital Nomad Business Programma? Dat kan en met 25% korting op de deelname prijs voor de tweede persoon (uitgezonderd de bootcamp programma’s). Vermeld dat bij je aanmelding. Studeer je? Zit je op school? Krijg je een WW, WAJONG of bijstands uitkering? Zit je in de ziektewet? Geef dit ook aan bij je inschrijving. Je krijgt bij Wonderlijk Werken, afhankelijk van je persoonlijke situatie, tenminste 10% korting als je besluit het gehele programma te volgen.

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER HET DIGITAL NOMAD PROGRAMMA?

Karin – deelneemster Digital Nomad Programma volledig online 2017

digital-nomad-programma-wonderlijk-werken-icon
digital nomad programma

“Afgelopen maand heb ik Diana en Steven leren kennen tijdens de kennismakingsmaand van het Digital Nomad Programma. Het was te gek! Opdrachten om meer inzichten te krijgen, veel inspiratie opgedaan met de inspiratiemails en de energie die ik er van krijg!

 

De afgelopen maand was zo tof en elke keer weer kreeg ik zoveel energie van de opdrachten dat het regelmatig middernacht was en ik vol energie nog met de opdracht bezig was.

 

Ik ben een nomade en de aankomende maanden ga ik verder met het Digital Nomad Programma om die stappen te zetten om als Digital Nomad te gaan leven. Ik heb daar ontzettend veel zin in!

 

Tijdens het jaarprogramma van 365 dagen succesvol en ook bij Michael Pilarczyk heb ik geleerd om A-spelers te hebben en als je ze niet hebt om ze op te zoeken. Diana en Steven zijn voor mij die A-spelers. Ze zijn een voorbeeld voor mij. Dankbaar dat zij op mijn pad zijn gekomen!

 

Mocht je ook locatie-onafhankelijk willen ondernemen dan zou ik zeggen: ga kennis maken met Diana en Steven! Echt een aanrader!”

 

Karin B.

Outplacement Wonderlijk Werken Review

De Digital Nomad Training van Wonderlijk Werken is precies wat ik nodig had om voor mezelf te beginnen. Steven en Diana hebben me met hun trainingen ontzettend geholpen om me bewust te worden van wat ik graag wil, waar ik goed in ben en onder welke voorwaarden ik mijn werk wil doen. Dat motiveerde me enorm om mijn leven anders in te richten.

 

De business bootcamp gaf me het zetje wat ik nodig had om niet alleen gemotiveerd te blijven maar om ook daadwerkelijk mijn leven en werken anders in te richten. De bootcamp hebben we afgerond met een website voor mijn bedrijf. Dat concrete resultaat maakte dat ik mijn wensen kon omzetten in actie.

 

Steven en Diana geven overigens geen saaie trainingen over websites en bedrijfsadministratie. Ze inspireren met goede boeken, films en quotes en dwingen je om na te denken en je dromen onder woorden te brengen. En last but not least: ze zijn voor mij een voorbeeld. Ik hou van de manier waarop ze hun doelen nastreven, hun leven inrichten en anderen helpen die hetzelfde willen. Ze zijn authentiek en intrinsiek gemotiveerd.

 

Annemarie Janse

WIE ZIJN DE TRAINERS?

Diana Vermeij en Steven Zwerink

Het programma staat onder leiding van ervaren ondernemers Diana Vermeij en Steven Zwerink. Samen hebben wij meer dan twaalf jaar bedrijfservaring als (reizende) ondernemers oftewel Digital Nomadz. Sinds 2011 runnen wij twee remote bedrijven terwijl we de wereld over reizen. Alle ervaringen, inzichten en geleerde lessen van de afgelopen jaren verwerken wij in de trainingen.

 

Wat ons kenmerkt is een aanstekelijke interesse in anderen, altijd willen meedenken met (bedrijfs)ideeën in de ‘niks is te gek‘ kijk op de wereld. Bij ons geen ‘ja, maar‘. We weten als geen ander hoe moeilijk het soms is om de verwachtingen van anderen naast je neer te leggen en toch je eigen weg te gaan. Wij zijn probleemoplossers, doorzetters, niet-bij-de-pakken-neerzitten types. Wij kunnen goed luisteren en je als het nodig is op scherp zetten. Wij zijn optimisten, opportunisten en idealisten. Wij zijn doeners.

 

Diana is een ideeën-machine en helpt je bij het bedenken van haalbare online bedrijfsconcepten. Ze bedenkt samen met jou online en offline manieren om geld te verdienen die passen bij je talenten en skills. Ze weet veel over online marketing, interactie en conversie op websites en helpt je met het bouwen ervan.

 

Steven is een business (startup) coach pur sang en houdt van lol maken en problemen oplossen. Hij weet veel van de mindset verandering die nodig is om te gaan (reizend) ondernemen en laat je gegarandeerd anders kijken naar concepten als tijd, geld, werk en bezit. Steven is bovendien een kei in het technische aspect van websites bouwen, online marketing en sociale media.

DIGITAL NOMAD PROGRAMMA EXPERTS

Tijdens het programma staan ze tot je beschikking!

Het is gewoon fijn als je kunt sparren met mensen die al een tijdje als digitale nomaden de wereld rond reizen en geld verdienen met hetgeen ze leuk vinden.

 

De coaches die hieronder staan, helpen je graag tijdens het Digital Nomad Business Programma en beantwoorden specifieke vragen die je hebt of geven feedback op je idee. Ook kan het zijn dat hun netwerk voor jou nieuwe deuren opent in het land van de reizende ondernemers. Maak er dus lekker gebruik van!

INSCHRIJVEN & STARTEN

Schrijf je hier in voor de optie die het beste bij jou past


Dit emailadres mogen gebruiken we voor de trainingsemails


Totaal per maand (en maandelijks opzegbaar): € -

RELEVANTE BLOGS

Een aantal blogs van onze hand over het thema locatie-onafhankelijk reizen en ondernemen.

 • Hoe kun je reizend ondernemen vanuit je ‘bliss’?

  Maak kennis met Nando van Beek, IT ondernemer en deelnemer aan de allereerste editie van het Digital Nomad Programma van Wonderlijk Werken in Mexico in 2013. Op de foto hierboven zie je hem met zijn Business Model Canvas. Een tool die voor velen het vehikel......

 • Drie geheimen van ondernemen op internet

  Je zit op een feestje en je hoort iemand verderop zeggen: ‘nee, joh ik hoef helemaal niet meer naar kantoor, ik heb een webshop‘. Je zult niet de eerste zijn bij wie de ogen op stokjes gaan. Een WEBSHOP?! ‘Wat verkóóp je dan in ‘s......

 • Zorgverzekering voor digitale nomaden

  Een ons veel gestelde digitale nomaden vraag is: ‘ik ga langer dan acht maanden op reis, ik schrijf me uit bij de gemeente en ik mag daardoor de Nederlandse zorgverzekering NIET aanhouden, hoe moet ik me dan verzekeren?’ Een goede vraag! Een standaard reisverzekering is niet......

 • Digital Nomad Borrel - Wonderlijk Werken

  Spaghetti & Ketchup: Wat als je eens… je eigen droomleven gaat vormgeven?

  Dit is een gastblog geschreven door Inge van Give Me Wings over de Digital Nomad borrel in Nijmegen die Wonderlijk Werken organiseerde op 29 juni 2016. Dank voor het schrijven Inge en fijn dat je er was! We zijn benieuwd naar je experimenten! Nijmegen, woensdagavond......

 • Leven als digitale nomade in Ubud, Bali? Aniek vertelt

  Dit blog is geschreven door Aniek, deelneemster aan onze online training Reizen & Ondernemen. Ze is een kunstenares met talent voor schilderen en een communicatiespecialiste. Ze schrijft over haar zoektocht naar een levensstijl als digitale nomade en geeft slimme tips voor het leven op Bali. Op......

 • Digitale nomade is geen beroep

  In dit blog willen we graag een veelgestelde vraag bespreken die mensen ons stellen via de email en tijdens onze trainingen: wat is een digitale nomade precies? Is het een beroep? Kun je ervoor studeren? En dus een diploma in behalen? Kan iedereen het worden?......

digital nomad programma