Eigen bedrijf starten

EIGEN BEDRIJF STARTEN

GESELECTEERDE ARTIKELEN VOOR (BEGINNENDE) ONDERNEMERS

Een eigen bedrijf starten, niet voor de financiële winst maar voor jouzelf. Jouw vrijheid (terug). Jouw tijd. En jouw energie. In combinatie met goeie grip op je gezondheid en een slim lifestyle design is het het mooiste wat er is. De ultieme mix van waarde vertolken voor iemand anders en op een slimme manier herrie maken. Waarbij de hoeveelheid herrie als het goed is tot een minimum beperkt kan worden;). Lees rustig eens door de onderstaande artikelen over een eigen bedrijf starten.

Licht slingerend zit ik op mijn fiets. Het is Nederland dus ik heb wind tegen. Achterin mijn fietstassen zitten twee jerrycans met water. Aan mijn stuur hangt een grote emmer met daarin zeep, een paar trekkers, mijn spons en een zogeheten inwasser. Op mijn schouder ligt een zware ladder van vierenhalve meter lang. Mijn bestemming? Een wijk een stuk verderop in de stad. Mijn doel? De ramen lappen van mijn klanten. Mijn leeftijd? 17 jaar. Mijn tong? Lichtjes uitgestoken tussen mijn, van schouderpijn verwrongen lippen.....

Hoe blijf je in deze tumultueuze dagen productief? En met productief bedoel ik: leven en werken volgens jouw voorwaarden? Diana Vermeij en ik komen uit een zakenwereld waarin productief zijn gelijk staat aan heel hard werken. Nu, na ruim negen jaar samen reizen en ondernemen,......

Van waarde zijn voor jezelf en voor anderen. Misschien wel de vraag waar velen van ons mee rondlopen in deze bijzondere tijd. Er gebeurt veel om ons heen, het lijkt wel alsof we terug gaan naar de tekentafel op vele gebieden. Wat ons betreft is......

Steven en Diana werken met hun bedrijf Wonderlijk Werken al jaren vanuit isolatie en met kinderen om zich heen. In deze sessie geeft Steven slimme tips en trucs over dagindeling, energie verdeling en vertelt hij ook over de kracht van nee durven zeggen....

Locatie onafhankelijk werken: zelf bepalen wanneer je werkt en waarvandaan je werkt is iets dat steeds meer bedrijven hun werknemers bieden. Flexibiliteit in de vorm van onderweg je mail en gedeelde bestanden raadplegen of zelfs een dag thuiswerken. Vrijheid krijg je daarnaast als je ervoor......

Je zit op een feestje en je hoort iemand verderop zeggen: ‘nee, joh ik hoef helemaal niet meer naar kantoor, ik heb een webshop‘. Je zult niet de eerste zijn bij wie de ogen op stokjes gaan. Een WEBSHOP?! ‘Wat verkóóp je dan in ’s......

Als je jong bent houd je enorm van experimenteren. Echt alles is een experiment. Iedere dag bestaat uit vragen als ‘Wat zou er gebeuren als ik hieraan ruik?’ ‘Wat gebeurt er als ik dit vergrootglas zo houdt?’ Wat gebeurt er als ik limonade ga verkopen......

Een van de tools die wij sinds 2008 in bijna al onze trainingen gebruiken is het Business Model Canvas. Dit model is geschikt voor iedereen die een bedrijfsidee heeft en snel en simpel wil kijken of er een solide business model bij past. Wij volgen het model dat dus het Business Model Canvas heet, een model bedacht en uitgewerkt door Alex Osterwalder en dat is gebaseerd op zijn prachtig visueel gemaakte boek genaamd 'Business Model Generation':...

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

X