WAT IS HET FIRESTARTER PROGRAMMA?

Outplacement en reïntegratie traject
van vaste baan naar ondernemerschap

voor jezelf beginnen | wonderlijk werken

Zonder werk komen te zitten, om gezondheidsredenen (tijdelijk) niet meer kunnen werken, of niet meer aan het werk kunnen komen is voor velen een grote tegenslag in het leven. Het voelt alsof je er plotseling niet meer toe doet. Je verliest het vertrouwen in jezelf en je weet niet meer waar je moet beginnen. Wij geloven eigenlijk stiekem dat er een cadeautje schuilt in ontslagen worden. Je krijgt de unieke kans om opnieuw beginnen. Een blanco vel. De mogelijkheid om je vuur (opnieuw) te laten branden. Sinds 2013 starten wij samen met mensen de mooiste vuurtjes en creëren daarmee banen die klikken, bedrijven met impact en manieren van leven die je in je kracht laten komen: doen waar je blij van wordt, waar je ogen van gaan glinsteren.

 

Firestarten noemen we dat.

 

We gaan samen jouw vuur terugvinden en daarvandaan iets nieuws starten. Ook al is dat rete-eng want je hebt nog nooit een eigen bedrijf gerund. Dat geeft niet want in het Firestarter programma heb je twee ervaren ondernemers aan je zijde tijdens een intensief traject van 6-12 maanden. Je gaat van een baan, ontslag, ww of zw naar een eigen bedrijf. Het is één van de weinige programma’s (het enige?) in Nederland die zo’n unieke mix biedt van online en offline content en inspirerende 1-op-1 begeleiding!

 

Het eindresultaat
Het Firestarter programma is een zes-12 maanden traject waarin we mensen met intensieve 1-op-1 coaching, workshops, presentaties en events begeleiden van baan naar ondernemerschap. Door een unieke mix van opleiding, reis- en ondernemerservaring en gevolgde trainingen kunnen wij een ‘all-inclusive’ ondernemerschap pakket bieden. Na afronding van het Firestarter programma hebben deelnemers:

  • Een geregistreerd bedrijf
  • Een sterk merk
  • Een effectieve website
  • Eerste betalende klanten
  • Toegang tot een groot ondernemersnetwerk
  • Een herhaalbaar en schaalbaar verdienmodel

… en bovenal de mindset om problemen die op hun pad komen niet alleen op te lossen maar om te buigen in nog krachtigere persoonlijkheden.

 

Voor wie is dit programma?
Het Firestarter programma past bij jou als je om wat voor reden dan ook ‘boventallig’ bent verklaard. Als je ‘met wederzijds goedvinden‘ afscheid neemt van de werkgever. Als je stiekem blij bent ontslagen te zijn van hun baas. Als je ziek bent geworden en simpelweg niet meer kunt (of wilt) werken zoals iedereen het doet. Voor mensen die klaar zijn voor het pad van hun hart. Je voelt een kriebel waar je eindelijk eens gehoor aan wilt geven. Je weet niet hoe je moet ondernemen maar wilt het gaan proberen. Je droomt van de vrijheid om zelf je eigen tijd en energie in te delen. Je bent klaar voor een flinke hoeveelheid olie op jouw vuur.

Samen starten wij jouw vuur en zorgen we dat het niet zomaar meer uitgaat!

WELKE STAPPEN GA JE ZETTEN?

Je gaat (voor het eerst in lange tijd?) weer aan het roer staan van je eigen schip: je eigen bedrijf!

Firestarter Programma Outplacement

FUNDAMENT LEGGEN

– pas op de plaats; afscheid nemen van wat was en wat hopelijk nooit meer terugkomt;

– verrassinkjes om verplicht niks te doen;

– aan de slag met hoe je bent gekomen waar je nu staat;

– nagaan welke waarden ten grondslag liggen aan je keuzes;

– een antwoord op de vraag wanneer jij succesvol bent?

– aan de slag met de rol die tijd, geld, werk en bezit mogen spelen in jouw leven.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

– aan de slag met een nieuwe dagindeling: zelf bepalen: hoe ga jij werken?;

– waar kom jij voor uit bed in de morgen: wat is je persoonlijke ‘why‘?;

– welk cadeau heb jij de wereld te geven?;

– hoe zit het eigenlijk met de dingen waar je altijd goed in was: je herontdekt het;

– eerste ideetjes om geld te verdienen: wij denken met je mee.

Firestarter Programma Outplacement

JE BEDRIJFSIDEE VORMGEVEN

– je gaat een bedrijfsidee kiezen dat het beste past bij je persoonlijke ‘why’;

– je bouwt een sterke waardepropositie: welke waarde lever je eigenlijk en aan wie?;

– je gaat een verdienmodel bedenken en hoe je gaat verkopen online;

– je bedenkt het type klanten die goed bij je passen en maakt een klantprofiel;

– je bekijkt websites die je mooi vindt en denkt na over wat je zelf zou willen als site.

JE BEDRIJF STARTEN

– je maakt een helder eerste aanbod en benadert iemand die het wil uitproberen;

– je verwerkt de feedback van je eerste ‘klanten’ en scherpt je aanbod aan;

– je leert over online marketing, je maakt een strategie en een eerste campagne;

– je gaat je website ontwerpen en bouwen;

– je bouwt een eerste netwerk van 3 betalende klanten.

– je gaat vormgeven hoe je wilt samenwerken met je klanten: wat past bij jou en je ideale dag?

WAT KRIJG JE IN DIT PROGRAMMA?

Tijd, aandacht en resultaat

6 MAANDEN ONLINE + 7 DAAGS EVENT + 3 MAANDEN BUSINESS BEGELEIDING NA PROGRAMMA

– Kennismaking via Skype met Steven en Diana;

– Online: 12 weken persoonlijke opdrachten via email -> fundament;

– Online: 12 weken persoonlijke opdrachten via email -> bedrijf opbouwen;

– Intensieve wekelijkse 1-op-1 begeleiding via Skype;

– Boeken thuisgestuurd passend in de training;

– 7 daagse business startup-training in Spanje (september 2018);

– Skype met een topic expert uit ons netwerk (6x een uur);

– Bedrijfsbezoek aan mede-ondernemer in jouw werkveld;

– Nazorg: 3 maanden business begeleiding en support na programma.

– Deelname aan de jaarlijkse Wonderlijk Werken borrel.

Ja dit wil ik!

WIE ZIJN DE TRAINERS?

Diana Vermeij en Steven Zwerink

Het programma staat onder leiding van ervaren ondernemers Diana Vermeij (MSc Bedrijfskundige Economie) en Steven Zwerink (MSc Marketing). Samen hebben wij meer dan twaalf jaar bedrijfservaring als (reizende) ondernemers.

 

Wat ons kenmerkt is een aanstekelijke interesse in anderen, altijd willen meedenken met (bedrijfs)ideeën in de ‘niks is te gek‘ kijk op de wereld. Bij ons geen ‘ja, maar‘. We weten als geen ander hoe moeilijk het soms is om de verwachtingen van anderen naast je neer te leggen en toch je eigen weg te gaan. Wij zijn probleemoplossers, doorzetters, niet-bij-de-pakken-neerzitten types. Wij kunnen goed luisteren en je als het nodig is op scherp zetten. Wij zijn optimisten, opportunisten en idealisten. Wij zijn doeners.

 

Diana is een ideeën-machine en helpt je bij het bedenken van haalbare online bedrijfsconcepten. Ze bedenkt samen met jou  online en offline manieren om geld te verdienen die passen bij je talenten en skills. Ze weet veel over online marketing, interactie en conversie op websites en helpt je met het bouwen ervan.

 

Steven is een business (startup) coach pur sang en houdt van lol maken en problemen oplossen. Hij weet veel van de mindset verandering die nodig is om te gaan (reizend) ondernemen en laat je gegarandeerd anders kijken naar concepten als tijd, geld, werk en bezit. Steven is bovendien een kei in het technische aspect van websites bouwen, online marketing en sociale media.

HOE WIL JE HET PROGRAMMA VOLGEN?

Outplacement en Reïntegratie

Outplacement en Reïntegratie via ondernemen | Wonderlijk Werken

ALS OUTPLACEMENT PROGRAMMA

Als je ontslagen wordt, kan het voorkomen dat zowel jij als je werkgever beiden akkoord gaan met jouw ontslag. De voorwaarden van het ontslag leggen jullie vast in een vaststellingsovereenkomst. Als er sprake is van een ontslag met beider goedkeuring, hoeft de kantonrechter niet ingeschakeld te worden om de hoogte van de vergoeding te bepalen. Een outplacement is meestal onderdeel van een ontslagvergoeding die door je werkgever ter beschikking wordt gesteld.

 

Het Firestarter programma helpt je niet naar een andere baan bij een andere werkgever maar naar ondernemerschap. Je gaat niet terug naar het vertrouwde 9-tot-5 met een vast salaris maar naar een eigen onderneming waarbij de energie die je erin steekt leidt tot een inkomen. Je gaat jouw voorwaarden uitstippelen waarop je wilt werken, bepalen waaraan je wilt werken en met welke klanten je wilt werken. Wij zetten die deur open en blijven bij je totdat je je eerste betalende klanten bedient. The floor is yours!

 

Wij maken op basis van jouw wensen een programma en een offerte op maat die je voor kunt (laten) leggen tijdens je ontslagonderhandeling. Ook hebben we een brochure beschikbaar voor de werkgever met meer informatie over dit traject.

Outplacement en Reïntegratie via ondernemen | Wonderlijk Werken

ALS REÏNTEGRATIE PROGRAMMA

Wil je dit traject als reïntegratie programma volgen, dan is dat ook mogelijk. Je zit al een paar weken (of al veel langer) in de ziektewet en je hebt in je reïntegratie-advies te horen gekregen dat je niet meer herplaatst kunt worden binnen het bedrijf. Je wordt niet zo blij van de ‘passende arbeid‘ die men voor je in gedachten heeft buiten het bedrijf en je zou het liefst voor jezelf beginnen. Ook in deze situatie kun je bij ons terecht.

 

Het is mogelijk dit programma in te zetten om gedeeltelijk weer aan het werk te gaan waarbij je verdiende geld in mindering wordt gebracht op je ziektewet uitkering. Je kunt met onze hulp je ondernemersplan voorleggen aan het UWV die je toestemming zullen verlenen om te gaan ondernemen met behoud van een gedeelte van je uitkering. Wanneer je niet arbeidsongeschikt bent verklaard en dus geen ziektewet uitkering ontvangt, is het mogelijk weer gedeeltelijk (als ondernemer) aan het werk te gaan en door je baas tot het einde van je tweede ziektejaar gedeeltelijk te worden doorbetaald.

 

We maken voor jou een voorstel met een prijsindicatie en stellen een brochure beschikbaar waarin meer informatie staat over onze eerder opgedane reïntegratie ervaring. Dit voorstel kun je voorleggen aan je werkgever en in overleg binnen je organisatie onderdeel (laten) maken van je reïntegratie-plan van aanpak.

Ja dit wil ik!

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER ONZE PROGRAMMA’S?

Annemieke aan het woord

ANNEMIEKE VANUIT EEN BURN-OUT

“Na een pittige burn-out, deed ik in de zomer van 2016 mee aan het trainingsprogramma van wonderlijk werken: een warm, inspirerend bad van ervaringen, tips en zelf nadenken, in mijn geval specifiek over een leven van ondernemen, reizen en werken. Een wereld ging voor me open!

Er was iets in gang gezet en daarmee zette ik stapje voor stapje vooruit. De stappen werden na verloop van tijd steeds zekerder en de richting duidelijker. En nu, een jaar later, sta ik aan de vooravond van mijn reis. Met spaargeld, een grove route, mijn blog en een drietal schrijfopdrachten onder mijn arm en emoties die alle kanten opschieten. Ik realiseer me in alle hectiek en emotie weer hoe gelukkig ik ben dat ik deze weg heb gevonden. En ze hebben me iets laten zien op mijn weg, wat ik nu zelf ook kan zeggen: als je een droom hebt, gá ervoor, het kán en het is zó de moeite waard!” Annemieke – www.onherway.nl


Annemieke is in juni 2017 vertrokken voor een reis naar oa Zuid Afrika, Australië en Bali. Als je het leuk vindt kun je haar volgen op haar blog. Ook kun je daar meer lezen over haar burn-out herstel. Deze veelgelezen posts verschenen ook op het blog 365dagensuccesvol.nl

AANVRAGEN

Brochure en offerte op maat

Als je het formulier hieronder invult, zullen we zo snel mogelijk contact met je opnemen om vrijblijvend even kennis te maken. We zijn benieuwd naar je verhaal en we  laten je graag zien hoe je het Firestarter programma kan volgen, voor outplacement en reïntegratie.

 

Dit 6 tot 9 maanden durende programma begint bij 6150,- excl. BTW (inclusief 7- daagse training in het buitenland ter waarde van 2450 EUR excl. BTW) en wordt als het goed is (gedeeltelijk) betaald door je (ex)werkgever.

Step Forward Programma