OPNAME MASTERCLASS

10 lessen uit 10 jaar leven als digital nomads

In onze masterclass leer je hoe je consistent geld kunt verdienen onafhankelijk van locatie. We delen het systeem dat wij hebben opgezet om een voorspelbaar inkomen te genereren met online en offline trainingen. We laten je zien hoe je je leven kunt inrichten zodat je weinig kosten hebt en een verdienmodel bedenkt voor je bezittingen.

 

We vertellen je over de tien belangrijkste lessen die we hebben geleerd in onze reisetappes als digital nomads. Kom leren wat ons tien jaar kostte om te leren en zet de eerste stap om het toe te passen in je eigen leven.

 

In verband met de zwangerschap van Diana en haar verlof (eind oktober 2022) kun je momenteel een opname van de masterclass bekijken. Lekker luisteren en meekijken in je eigen tijd en rustig kennis met ons maken.

Na betaling (€3,95) heb je direct toegang tot de opgenomen masterclass.

JE WILT GRAAG LOCATIE ONAFHANKELIJK WERKEN OP JE EIGEN VOORWAARDEN, MAAR…

   … je merkt dat je je regelmatig in bochten wringt om aan het tijdsstramien van een ander te voldoen. Je bent iedere dag aan het rennen en vliegen en hebt weinig regie daaroverJe wordt geleefd, en dat is niet waar je wilt zijn.

   ..het werk wat je nu doet, geeft je niet genoeg voldoening. Je contact met collega’s is eigenlijk wat deze baan nog leuk maakt. Dit werk wil je niet meer vanuit huis of een andere ‘leuke‘ locatie doen. Dat heb je in de lockdowns wel geleerd. Het voelt alsof je vast zit.

   …je wilt zelf graag bepalen waarvandaan je werkt. Gewoon op maandagmorgen om 10 uur je laptop open klappen vanuit dat leuke strandtentje, of eens lekker erop uit gaan, een langere reis maken en onderweg geld verdienen.

   …er moet wel genoeg geld binnenkomen anders kun je je hypotheek of je huur niet meer betalen. Je hoeft geen miljonair te worden, maar je wilt wel financiële vrijheid.

   …je hebt al wel tien sites bekeken van digitale nomaden maar nog steeds heb je geen idee hoe jij interessant werk kan doen onafhankelijk van locatie. Dit zorgt voor gedachten als: ‘past dit wel bij mij?‘ en ‘heb ik wel genoeg (waardevolle) kennis?

   … je weet niet waar je moet beginnen en ik durf eigenlijk de sprong niet te wagen voordat je weet dat het gaat lukken, of tenminste iets van een plan heb. Dit is ook een reden dat je het voor je uitschuift.


Blijf jij graag in andermans stramien lopen?
Of ga je eindelijk een goed bedrijfsidee bedenken,
zodat je kan werken waarvandaan je wilt en
daar een goede boterham mee verdienen?

DOE MEE MET DE MASTERCLASS EN LEER:

Les 1: waar begin je nou als digital nomad?

   Les 2: niet-conformeren is magisch om je eigen weg te vinden: een tip om afscheid te nemen van wat je niet meer wilt in het leven.

Les 3: hoe je jezelf steeds opnieuw uitvindt als digital nomad: het eerste jaar vergeleken met het tiende jaar.

Les 4: hoe je de rust bewaart in de hectiek van het reizen en voorkomen dat je altijd ‘aan’ staat.

Les 5: hoe je balans krijgt tussen werken en reizen: iedereen om je heen gaat op gave toeristische tripjes en jij ‘moet‘ werken.

Les 6: Tijd hebben is winst uit onderneming voor een digital nomad: volg deze tip op zodat je tijd hebt om andere dingen te doen dan werken (reizen bijvoorbeeld!).

Les 7: Alles is een verdienmodel: leer hoe wij onze tijd en bezittingen in diensten stoppen en dat financieel aantrekkelijk maken voor anderen.

Les 8: Focus op winst maken: veel digital nomads maken helemaal geen winst en moeten dus op een gegeven moment weer terug naar huis. We geven je een tip hoe je zorgt voor winst in je bedrijf en zodoende kan blijven reizen.

Les 9: Digital nomad is een levensstijl: kijk naar meer dan het reizen alleen: naar je bezittingen, naar hoe je je leven hebt ingericht. Ontwerp een reis en thuis etappe.

Les 10: Weet wat je waarde is als digital nomad: doe geen copy-paste van wat anderen doen online. Bouw een product op dat jouw unieke waarde verkoopt.

LEER IN EEN UUR OVER EEN LEVEN ALS DIGITAL NOMAD
WAT ONS TIEN JAAR KOSTTE

Masterclass | Tien lessen uit 10 jaar digital nomads

Deze masterclass wordt live gegeven door Diana. Je kunt haar live vragen stellen in de masterclass. Ook kun je de andere deelnemers zien en horen. Je ontvangt een opname achteraf, deze is 24-uur terug te kijken.

Bekijk de opname
nu €3,95

STOP MET ZOEKEN

Je bent een avonturier en een vrijheidszoeker. Misschien ben je zelfs al ondernemer. Je zoekt je suf naar manieren om geld te verdienen zodat je op reis kunt. Als je op reis bent, voel jij je het meest in je element.

 

Maar ergens voel je ook grote onrust. Er komt zoveel op je af in je zoektocht naar een manier waarop je als digital nomad kan leven. Je moet er zoveel voor regelen. Het is zoveel werk allemaal. En waar moet je beginnen? Je ziet door de bomen het bos niet meer.

 

Houd jij jezelf zoet met de gedachte dat spaargeld de oplossing is? En dat je nog even hard moet werken zodat je weer spaargeld hebt om een grote reis te maken? En daarna weer terug moeten naar Nederland om weer geld te verdienen? Wees eens eerlijk: hoe lang zeg je dit al tegen jezelf?

 

Je verlangt naar het moment dat je gewoon op reis kunt gaan en dat je inkomsten dan doorlopen als je onderweg bent. Dat je een idee hebt waar je geld mee kunt verdienen en hoe je dat in de markt moet zetten.

 

Tijd voor verandering.

VOOR WIE IS DEZE MASTERCLASS BEDOELD?

Deze masterclass is voor jou als je nog geen ondernemer bent.

Dit is voor jou als je meer vrijheid zoekt en op reis wilt als digital nomad.

Dit is niet voor jou als je niet wilt gaan ondernemen en eigen baas wilt worden.

digital-nomads-nederland-diana-en-steven-wonderlijk-werken

“Wat een goed verhaal! Ik weet eindelijk hoe een digital nomad het doet. Wat ik vooral heel gaaf vond, waren die verhalen uit eigen doos. Bij iedere les hoorde een anekdote waarin je het ook echt zelf hebt meegemaakt. Je hebt me laten zien dat het vooral een kwestie van mindset is. Dat je doorzettingsvermogen nodig hebt en dat je je oog op het doel moet houden. En natuurlijk je waarde kennen en durven te verkopen. Super verhaal, zou het echt aanraden!

Nicole

TIJDENS ONZE EERSTE DIGITAL NOMAD REIS DOOR MEXICO IN 2012, GEBEURDE ER IETS BIZARS IN ONS BEDRIJF

 

Eind 2011 zijn wij vertrokken op onze allereerste digital nomad etappe met bestemming Mexico. Het zou een experimenteer jaar worden om te kijken of we op reis ook geld konden verdienen.

 

Gewapend met twee laptops, een goede camera en een internet verbinding vertrokken we naar Mexico. Het idee was om in een jaar tijd van Mexico naar Argentinië te reizen en al werkend voor klanten in Nederland, geld te verdienen om te kunnen blijven reizen. In dat eerste jaar kochten we van ons laatste spaargeld een Volkswagen busje. We noemden haar ‘Nina’, naar het spaanse woord voor meisje (niña). Maar ook om Steven eraan te herinneren dat het geen mannen auto is waar je plankgas mee kunt rijden..

 

Het lukte ons aardig onderweg wat geld te verdienen, maar dat was nog vrij bescheiden. We hadden immers een spaarpotje van bijna 12.000 euro dus we voelden ons nog niet zo genoodzaakt om hard te werken of werk te zoeken. Na tien maanden door Mexico gereisd te hebben waren we door ons spaargeld heen. Vrienden van ons kwamen ons opzoeken en in augustus van dat jaar vierden we vakantie alsof het geld aan de bomen groeide. Toen zij weer naar huis waren en wij inmiddels in het bergdorpje San Cristobal de las Casas zaten in het zuiden van Mexico, kwamen we tot onze grote schrik erachter dat we een creditcard rekening over het hoofd hadden gezien…

 

We hadden nog 128,44 op onze al onze gezamenlijke rekeningen staan..

 

Oh, oh… en nu?!?!

 

We hebben een pot koffie gezet en elkaar aangekeken: gaan we naar huis om weer een baan te zoeken? Of zetten we onze ondernemerspet op? We wilden allebei absoluut niet naar huis om weer een ‘normale’ baan te zoeken. Dit leven gaf ons precies de vrijheid en het avontuur waar we al jaren naar snakten. Dus, schouders eronder! Let’s do this!

 

Dit was het moment dat er eindelijk noodzaak kwam om onze handen uit de mouwen te steken en te bedenken hoe wij vanuit het toch wel verre Mexico (het tijdsverschil is 7 uur, als wij wakker worden is het in Nederland al 16.00) geld konden verdienen.

 

Wat we wel hadden overgehouden aan die eerste tien maanden waren een berg aan vette verhalen en avonturen. We zetten een email inspiratie lijst op waar mensen zich voor in konden schrijven via onze website.

 

We maakten een gerichte aanbieding voor een website en stuurden deze naar verschillende potentiële klanten uit ons netwerk. Een aanbod zo scherp dat ze niet konden weigeren!

 

Met ons laatste geld gingen we uit eten in een lokaal restaurant en daarna naar bed. Toen we de volgende ochtend wakker werden, hadden maar liefst 4 klanten ons aanbod geaccepteerd en de aanbetaling overgemaakt.

 

Uit onze email lijst begonnen klanten door te druppelen naar ons aanbod. We leerden hoe we mensen die ons volgden warm konden maken om bij ons een dienst af te nemen. Het warm maken en verhalen vertellen ging allemaal via geautomatiseerde email en om de deal echt te sluiten gebruikten we gewone email of spraken we de potentiële klant op Skype. In het begin was ons aanbod voornamelijk beperkt tot een website of een video / keynote animatie met bestaand filmmateriaal. Dit verzamelden we dan voor een klant en maakten een video (zoals deze) die bijvoorbeeld tijdens de opening van een workshop gebruikt werden.

 

De email lijst kwam vol te staan met vette verhalen van onze ervaring onderweg en we maakte er een ‘automation‘ van. Geautomatiseerd dus, met een paar dagen tussen emails ontvingen onze volgers steeds een update. Het enige wat wij hoefden te doen was schrijven en verhalen delen.

 

Wij hadden ontdekt hoe we vanuit Mexico klanten in Nederland konden vinden voor websites en keynote animaties en besloten na dat experimentele jaar 2012 niet terug naar huis te gaan. Wij vonden het super gaaf ons leven zo te leven!

 

Aan het einde van datzelfde jaar, begonnen mensen die onze email lijst volgden ons vragen te stellen: kan ik ook locatie onafhankelijk werken? En hoe moet ik dat aanpakken? We werden gevraagd een webinar te organiseren tijdens de ‘Week van het Nieuwe Werken’ in oktober van 2012. Dat webinar droeg de naam ‘Wonderlijk Werken’, want dat was wat wij deden (althans dat vonden we zelf ;-)).

 

Met dit webinar werd Wonderlijk Werken geboren en verwelkomden we onze eerste klanten voor advies over locatie onafhankelijk werken. We bleven een aantal jaren zwerven door landen in Midden Amerika en Azië en werkten op de mooiste plekken.

Dit keer verkochten we alleen geen websites of videos, maar advies.

 

Dat begon heel simpel met het voeren van gesprekken via Skype met mensen die ons wat wilden vragen. In het begin deden we alle gesprekken samen, want we vonden het zó spannend. Straks heeft iemand er niks aan, of is het niet interessant genoeg…

 

Gelukkig gebeurde dat niet en waren het eerder gesprekken die langer dan 2 uur duurden en waarna wij en de ‘klant’ stuiterend weer ophingen. In het begin deden we die gesprekken gewoon gratis (hier ga je toch geen geld voor vragen, dit is veel te leuk!).

 

Tot we op een gegeven moment merkten dat er steeds meer gesprekken werden aangevraagd en dat dat toch best veel tijd koste. Wij lagen tenslotte al maanden in een hangmat te chillen en dit begon best op ‘werk’ te lijken 😉

Eind 2013 woonden we al bijna een jaar op het tropische eiland Isla Holbox in Mexico en kregen we toch wel heel vaak de vraag naar een Skype gesprek. En aangezien we makkelijk 2 uur aan de lijn zaten en zóveel informatie deelden, bleef dat niet echt hangen. Bovendien hadden we verder niets te bieden behalve nog een keer een Skype gesprek, waar we dan niks voor vroegen. Dit was niet echt een bedrijf. Meer een hobby.

 

Dus besloten we al die informatie die we normaal in een Skype gesprek deelden, in een online training te zetten. ‘Maar wat moeten we er dan voor vragen??‘, vroeg Steven. Dit was voor ons bij de start moeilijk te bepalen. ‘Zou er echt iemand voor ons advies betálen??‘. Het was moeilijk voor te stellen destijds. Dus besloten we de eerste tien deelnemers gratis te laten deelnemen. Aan het eind van de training vroegen we hen om feedback en ons te vertellen wat het waard was en wat ze ervoor betaalt zouden hebben als het een betaalde training was geweest. Die bedragen hebben we opgeteld en gemiddeld en zo kwamen we op een prijs uit van €97,50. Begin 2014 ging deze training ‘live‘ en dat was meteen de echte start van het bedrijf ‘Wonderlijk Werken‘, in economische zin. De prijs is jarenlang nagenoeg onveranderd gebleven.

 

We verkochten in de eerste jaren 5 of 6 online trainingen per maand en 3 maanden nadat we het live hadden gezet, in maart van 2014, konden we er voor het eerst een maand reizen van betalen. Je snapt, het leven in Mexico is een stuk goedkoper dan in Nederland ;-).

 

Het bizarre was dat onze website met het blog op zichzelf al genoeg bezoekers trok om 5 tot 6 verkopen per maand van de online training te halen. In het begin van onze reis hadden we geleerd hoe we een email lijst moesten gebruiken om lezers verder kennis met ons te laten maken en ze langzaam enthousiast te maken om bij ons een training te volgen. We besloten voor Wonderlijk Werken een ‘inspiratiebommetje’ op te zetten. Een nieuwsbrief die inspireert en waar je af en toe een leuk aanbod ontvangt voor een training of event van Wonderlijk Werken.

 

Vanaf het begin, liep dat best goed. Het duurde ongeveer 8 tot 10 emails voordat een nieuwe lezer overging tot aankoop van onze cursus. Dus binnen een maand nadat deze zich had aangemeld voor het inspiratie bommetje. Best goed! Daarvandaan zijn we gaan verbeteren net zo lang tot we anno 2021 een stabiele 5000 euro digitale omzet draaien per maand met Wonderlijk Werken. Dus omzet die komt uit onze online cursussen en programma’s.

 

Hoe je dit doet, geven we graag door want we gunnen jou ook zo’n vrij en avontuurlijk leven waar je zelf bepaalt waar je aan werkt, wanneer je werkt en zelf waarvandaan je werkt. Met onze Nomad Startup Methode bedenk je een eigen, uniek bedrijfsidee dat uit jouw rugzak komt. Een idee dat past bij jou, dat geen ‘copy-paste‘ is van wat je anderen op internet ziet doen. Dat idee is de basis voor jouw toekomstige locatie onafhankelijke bedrijf. Dan hoef je niet meer naar kantoor en ga je een vrijer leven als ondernemer tegemoet.

 

Dat idee moet natuurlijk wel consequent en voorspelbaar geld in het laatje brengen. En daarom richtten wij eind 2020 de Nomad Business Academy op. De kennis die we de afgelopen jaren opdeden over het starten van een bedrijf en dat op afstand runnen terwijl je zelf niet op een vaste plek bent, is super waardevol gebleken. In de Nomad Business Academy werk je het idee helemaal tot een echt lopend bedrijf, met website, met online cursus (als dit past bij je idee), de juiste prijsstelling, een gave positionering en jouw eigen unieke verhaal bij het idee plus natuurlijk eerste (betalende!) klanten. Dit proces duurt gemiddeld zes maanden en doe je niet helemaal alleen! We geven je feedback op je opdrachten en iedere maand is er een live Q&A via Zoom waar je vragen kunt stellen.

 

Je ziet, je kunt bij ons terecht voor het héle traject: van idee tot uitvoering. Daarnaast nemen we je alle technische zaken uit handen. En dat maakt ons uniek. Bovendien is het gewoon hartstikke leuk om met ons te werken, horen wij van onze klanten (*bloos…;-))

VEELGESTELDE VRAGEN

Kan ik vragen stellen?

Momenteel kun je kijken naar een opgenomen sessie van de Masterclass (in verband met het zwangerschapsverlof van Diana). Je kunt tijdens het kijken helaas niet direct vragen stellen aan Diana. Ook kun je geen andere deelnemers zien en horen. Heb je na afloop van de masterclass vragen? Mag je altijd mailen naar tijdvoor@wonderlijkwerken.nl

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is speciaal voor vrijheidszoekers en avonturiers die meer willen weten over een leven als digital nomad: waar moet je op letten als je wilt beginnen en wat kom je allemaal tegen op je pad als je eenmaal digital nomad bent? Je ziet door de bomen het bos niet meer en zoekt een betrouwbaar punt om op te beginnen.

ALS JE HELEMAAL TOT HIER HEBT GELEZEN, BEN JE WEL ECHT NIEUWSGIERIG.. DOE MEE!

Diana Vermeij | Wonderlijk Werken

Deze masterclass kun je nu bekijken helemaal in je eigen tijd. Het is een opgenomen masterclass die nu op onze website staat in verband met het zwangerschapsverlof van Diana.

Bekijk een opname!

X