ONZE METHODIEK

Leven en werken op onze voorwaarden, hoe doen we dat?

Na meer dan tien jaar reizen en ondernemen hebben wij een hele belangrijke les geleerd: een gezond lijf en een gezond hoofd, zijn het allerbelangrijkst om je leven op je eigen voorwaarden te kunnen leven. Om je eigen energie te bewaken en je met succes ergens op te richten in de buitenwereld. Om mooie relaties op te bouwen, allereerst met jezelf en vervolgens met anderen. Energie om je eigen bedrijf te runnen, je eigen beslissingen te nemen en je eigen leven te leiden.

 

Gezond zijn, of zo gezond mogelijk zijn, is hierbij het cruciale fundament. Gezondheid is dan ook in zes verschillende vormen verweven in al onze programma’s en werkwijzen. Graag leggen we je op deze pagina uit wat we bedoelen met deze zes vormen van gezondheid.

ZES VORMEN VAN GEZONDHEID

Onze aanpak is gebaseerd op de deze zes pilaren van gezondheid

FYSIEKE GEZONDHEID – Adem in, adem uit –
Het eerste wat je doet als je geboren wordt is ademhalen. Dit is dan ook de basis van je fysieke gezondheid. Bewustwording van de kracht van ademhaling brengt je terug naar de basis. Daarna is slapen en rusten het belangrijkst, je natuurlijke manier om te herstellen en te voelen. Je lijf en je hoofd geven je allerlei signalen, als je niet voldoende rust ga je hieraan voorbij. Voeding (drinken & eten) hoort natuurlijk ook bij je fysieke gezondheid, voedingsmiddelen die je lichaam en geest meehelpen in plaats van tegenwerken. En tot slot: bewegen. Een fit lijf krijg je alleen maar door in beweging te zijn. Bloed moet stromen, spieren moeten werken en je hersens geprikkeld. De balans tussen deze vier vormt de basis voor je fysieke gezondheid. Als deze goed is, dan kun je door naar de volgende stap.

EMOTIONELE GEZONDHEID – Klopt het nog? –
Onze emoties zijn de drijfveer achter onze acties. Als je boos bent om iets of juist heel blij dan is het makkelijker om ergens vol voor te gaan of juist nog even te vol te houden. Door je bewust te zijn van je emoties en de reacties die ze teweeg brengen kun je controle uitoefenen over je acties die daarop volgen. De relatie met jezelf, je familie en vrienden je werk en de wereld om je heen zijn hierin belangrijke thema’s. Hoe ben je op dit punt in je leven gekomen en hoe wil je verder vanaf hier? Welke gebeurtenissen hebben je gevormd op je pad? Welke overtuigingen belemmeren je? Hoe wil je je voelen? Welke emoties gaan jouw drijvende kracht zijn?

MENTALE GEZONDHEID – Hoe ga jij om met pijn? – 
Pijn is de enige constante variabele in het leven. Rijk of arm, dik of dun, we krijgen allemaal een flinke hoeveelheid pijn te verduren. Hoe we hiermee om gaan zegt iets over onze mentale gesteldheid. Onze opvoeding bepaalt voor een groot deel onze relatie tot, en reactie op, pijn. Een kind dat nooit mocht klimmen en daardoor ook nooit is gevallen heeft een ander referentie kader dan bijvoorbeeld een topsporter die veel fysieke en mentale pijn heeft ervaren. Pijn is onontkoombaar, pijn lijden is een keuze. Door te experimenteren, te ontdekken en te falen verhoog je je pijngrens.

SPIRITUELE GEZONDHEID – Leren vertrouwen op je innerlijke kompas –
Deze vorm van gezondheid heeft niet zozeer iets met religie te maken. Het geloof in jezelf en vooral het durven vertrouwen op je intuïtie is belangrijk. Als je verbonden met jezelf en de wereld om je heen is het makkelijker om bij je innerlijke kompas te komen. Jouw eigen waarden bepalen jouw richting. Trouw blijven aan jouw waarden kan alleen als je weet wat deze zijn en wat ze voor jou betekenen. Samen met je intuïtie zorgen ze voor gezonde houvast en richting op je pad. Alles wat je geleerd hebt over ademhaling, rusten, voeding en bewegen komt ook hier weer terug.

ZAKELIJKE GEZONDHEID – Je bedrijf onder controle –
Een bedrijf runnen betekent dat je klanten (nodig) hebt. Een inspirerend verhaal, een strakke pitch, een goeie propositie en een sterk merk zijn samen met een goede website en een slim business model de basis van een zakelijk gezond bedrijf. Door middel van onze slimme ondernemersaanpak (we leren zo snel en zo efficiënt mogelijk, zoveel mogelijk van onze klanten) is falen niet erg en vaak juist noodzakelijk en leerzaam. Door de goede tools te leren gebruiken kun je veel zaken in je bedrijf zelf doen en leren voordat ze teveel tijd gaan kosten en uitbesteed kunnen worden. Vloggen, fotograferen, videos’s maken, je website bijhouden etc, zijn allemaal zaken die aanbod komen.

FINANCIËLE GEZONDHEID – Een gezonde relatie met geld en financiën –
Als ondernemer krijg je een andere relatie met geld dan toen je nog in loondienst was. Hoe hard je ook werkte voor je baas, dat maakte niet uit, je salaris bleef gelijk. Voor jezelf werken is iets heel anders, de hoeveelheid geld ligt niet meer vast. Soms is dit iets positiefs, soms niet. Door je bedrijf financieel slim in te richten kun je slimmer omgaan met de twee enige echte valuta die er zijn: je tijd en je energie. Echt rijk leven betekent voor ons: genoeg financiële speelruimte hebben om je tijd en je energie zo in te zetten zoals jij dat wilt. We leren je slimme tools voor je administratie, handige apps voor bankieren en de (on)mogelijkheden bij de belastingdienst.