NOMAD STARTUP METHODE

Leer hoe je met jouw ervaring, expertise en kennis geld kunt verdienen onafhankelijk van locatie en kom jouw bedrijfsidee ontwikkelen!

 

Geen ‘copy-paste’ van wat anderen doen. Het gaat om jouw unieke bijdrage. Het moet bij je passen en je moet er blij van worden. Alles wat je in je rugzak hebt zitten, gebruik je als kruiwagen.

 

In deze cursus bouw je ook gelijk een aanbod: wat bied je je klant eigenlijk? Van instapproduct, tot hoofd- en premium product zodat je er ook daadwerkelijk een bedrijf mee kunt opbouwen en weer baas wordt over je eigen tijd.

 

Doe mee met de Nomad Startup Methode en begin vandaag nog!

JE WILT GRAAG LOCATIE ONAFHANKELIJK WERKEN OP JE EIGEN VOORWAARDEN, MAAR…

   … je merkt dat je je regelmatig in bochten wringt om aan het tijdsstramien van een ander te voldoen. Je bent iedere dag aan het rennen en vliegen en hebt weinig regie daaroverJe wordt geleefd, en dat is niet waar je wilt zijn.

   ..het werk wat je nu doet, geeft je niet genoeg voldoening. Je contact met collega’s is eigenlijk wat deze baan nog leuk maakt. Dit werk wil je niet meer vanuit huis of een andere ‘leuke‘ locatie doen. Dat heb je in de lockdowns wel geleerd. Het voelt alsof je vast zit.

   …je wilt zelf graag bepalen waarvandaan je werkt. Gewoon op maandagmorgen om 10 uur je laptop open klappen vanuit dat leuke strandtentje, of eens lekker erop uit gaan, een langere reis maken en onderweg geld verdienen.

   …er moet wel genoeg geld binnenkomen anders kun je je hypotheek of je huur niet meer betalen. Je hoeft geen miljonair te worden, maar je wilt wel financiële vrijheid.

   …je hebt al wel tien sites bekeken van digitale nomaden maar nog steeds heb je geen idee hoe jij interessant werk kan doen onafhankelijk van locatie. Dit zorgt voor gedachten als: ‘past dit wel bij mij?‘ en ‘heb ik wel genoeg (waardevolle) kennis?

   … je weet niet waar je moet beginnen en ik durf eigenlijk de sprong niet te wagen voordat je weet dat het gaat lukken, of tenminste iets van een plan heb. Dit is ook een reden dat je het voor je uitschuift.


Blijf jij graag in andermans stramien lopen?
Of ga je eindelijk een goed bedrijfsidee bedenken,
zodat je kan werken waarvandaan je wilt en
daar een goede boterham mee verdienen?

Je kunt het namelijk ook op deze manier ervaren:

 

Je weet waar je voor staat, hebt ontzettend veel geleerd de afgelopen jaren en jezelf ontwikkelt als mens. Je hebt heel wat in je rugzak zitten dat je kunt gebruiken als kruiwagen voor een gaaf bedrijfsidee. Laat de tijd niet wegglippen! De tijd is nu.

 

Diep in je hart weet je wel wat jou in een ‘flow‘ brengt, waardoor je de tijd vergeet. Datgeen waardoor je in je element bent. Het is het startpunt van jouw Nomad Startup, want je kunt net zo ongelukkig zijn onder een palmboom als op de Zuidas als je werk moet doen waar je geen vonk bij voelt.

 

Met jouw bedrijfsidee los je daadwerkelijk een probleem voor mensen op en daardoor hoef je niet te leuren om klanten. Je weet precies met wie je wilt werken en wat voor mindset deze klanten moeten hebben om met jou te werken. Daardoor trek je ze feilloos aan.

In de cursus Nomad Startup geven we je de blueprint om dit bedrijfsidee tevoorschijn te halen uit jouw rugzak, zodat jij het wiel niet meer zelf hoeft uit te vinden. Je krijgt toegang tot onze beste oefeningen die zich de laatste jaren dubbel en dwars hebben bewezen. Tijdens een online 1-op-1 gesprek kun je onze expertise en ervaring met locatie onafhankelijke bedrijfsideeën volop benutten voor het vormen en toetsen van jouw eigen idee.

 

 

‘Ik weet niet wat ik moet doen’ is dus vanaf nu verleden tijd.

WAT DE DEELNEMERS ZEGGEN:

Anja-Brouwer-Breukelman-AVS-Radiant

Ik vond het een intensieve cursus waar ik veel uit gehaald heb. Stap voor stap komen we zo bij het leven zoals wij dit willen.

 

Zonder de input van Diana en Steven had ik nooit op het idee gekomen een online academie te starten met nascholingscursussen voor tandartsen, tandartsassistenten en endoscopie verpleegkundigen. Nu kan ik mijn expertise als stralingsbeschermingsdeskundige toch locatie onafhankelijk inzetten en reis ik met mijn gezin door Spanje in een camper.

 

Anja Brouwer- Breukelman
Mede-oprichter van AVS Radiant
www.avs-radiant.nl (opgericht 2021)

TIJDENS ONZE EERSTE DIGITAL NOMAD REIS DOOR MEXICO IN 2012, GEBEURDE ER IETS BIZARS IN ONS BEDRIJF

Eind 2011 zijn wij vertrokken op onze allereerste digital nomad etappe met bestemming Mexico. Het zou een experimenteer jaar worden om te kijken of we op reis ook geld konden verdienen.

 

Gewapend met twee laptops, een goede camera en een internet verbinding vertrokken we naar Mexico. Het idee was om in een jaar tijd van Mexico naar Argentinië te reizen en al werkend voor klanten in Nederland, geld te verdienen om te kunnen blijven reizen.

 

We zijn er altijd eerlijk over; we hadden 12.000 euro spaargeld om het eerste deel van dat jaar door te kunnen komen. Al snel kwam we erachter dat als je onderweg websites en videos wilt maken voor klanten die ook nog op tijd af moeten zijn, je langer op 1 plek zult moeten blijven. Geen backpack trip dus waar je iedere zoveel dagen naar een nieuwe plek trekt.

 

Het lukte ons aardig onderweg wat geld te verdienen, maar dat was nog vrij bescheiden. Na tien maanden waren we door ons spaargeld heen. We hadden nog 128,44 op onze gezamenlijke rekening staan, nadat we een creditcard afschrijving over het hoofd hadden gezien.

 

We hebben een pot koffie gezet en elkaar aangekeken: gaan we naar huis om weer een baan te zoeken? Of zetten we onze ondernemerspet op? Let’s do this!

 

We zetten een email inspiratie lijst op waar mensen zich voor in konden schrijven. Hier deelden we content over het maken van effectieve websites en lieten we zien hoe we dat zelf deden terwijl we reisden. We maakten gerichte aanbiedingen voor een website en stuurden deze naar verschillende potentiële klanten uit ons netwerk. Een aanbod dat ze niet konden weigeren! Met ons laatste geld gingen we uit eten in een lokaal restaurant en daarna naar bed. Toen we de volgende ochtend wakker werden, hadden maar liefst 4 klanten ons aanbod geaccepteerd en de aanbetaling overgemaakt.

 

Uit onze email lijst begonnen klanten door te druppelen naar ons aanbod. Klanten vonden het leuk om als het ware ‘met ons mee te reizen‘ terwijl hun website werd gebouwd. Op Skype zagen we dan waar wij waren en luisterden ze graag naar onze avonturen. Dit was wat ons onderscheidde van de rest. En natuurlijk goede websites ;-). Wij hadden onze manier ontdekt om vanuit Mexico klanten in Nederland te vinden en bedienen en besloten na dat experimentele jaar 2012 niet terug naar huis te gaan. Wij vonden het super gaaf ons leven zo te leven!

 

Aan het einde van datzelfde jaar, begonnen mensen die ons reisblog volgden ons vragen te stellen: kan ik ook locatie onafhankelijk werken? En hoe moet ik dat aanpakken? We werden gevraagd een webinar te organiseren tijdens de ‘Week van het Nieuwe Werken‘ in oktober van 2012. Dat webinar droeg de naam ‘Wonderlijk Werken‘, want dat was wat wij deden (althans dat vonden we zelf ;-)).

 

Met dit webinar werd het bedrijf Wonderlijk Werken geboren en verwelkomden we onze eerste klanten. We bleven een aantal jaren zwerven door landen in Midden Amerika en Azië, we herhaalden het trucje wat we eerder hadden geleerd in ons bedrijf waarmee we websites bouwden om klanten naar ons toe te trekken via het internet. Het bedrijf bleef gewoon doorlopen als wij een paar dagen offline waren.

 

De kunst van het bedenken van een goed bedrijfsidee is terecht gekomen in onze Nomad Startup Methode en daarin delen we stap voor stap hoe je hét idee bedenkt: iets dat bij je past en energie geeft én wat een probleem oplost waar mensen voor willen betalen. Die expertise is ons ‘trademark‘ geworden de afgelopen tien jaar en delen we met jou in deze cursus.

€389,-

Nu voor €349,-

Cursus Nomad Startup Methode

Onze populairste cursus ‘Nomad Startup Methode‘ leert je hoe je geld kunt verdienen onafhankelijk van locatie. Op basis van de ervaring, skills en talenten in jouw rugzak bedenk je een uniek bedrijfsidee. Iets waar je energie en voldoening uit haalt. Iets dat daadwerkelijk een probleem oplost voor mensen die daarvoor willen betalen. Jouw eerste stap naar meer vrijheid en de flexibiliteit om je eigen dagen in te delen. Een leven op je eigen voorwaarden!

AAN HET EINDE VAN DE CURSUS
HEB JE DIT BEREIKT:

Je hebt een bedrijfsidee bedacht

Een kernactiviteit die uit je eigen rugzak komt, aangevuld met zaken die je nog moet leren. Het lost een probleem op. Mensen willen ervoor betalen. En je krijgt er energie van. Je handen jeuken om het verder op te bouwen.

Je hebt een locatie onafhankelijk aanbod gemaakt

Je hebt van je idee een aanbod gemaakt dat elkaar logisch opvolgt én dat je volledig online kunt uitvoeren. Je hebt bedacht wat er in je kennismakingsproduct, hoofd- en premium product komt.

Je hebt een fundament als digital nomad gelegd

Je weet op welke voorwaarden jij het beste tot je recht komt. Je weet wat de verschillende nomad werkstijlen zijn. Je weet wat de hordes zijn die je nog moet nemen om daar te komen en hoe je dat gaat doen.

WAAROM DEZE CURSUS UNIEK IS:

outplacement-naar-ondernemerschap-wonderlijkwerken-diana-en-steven

Je leert van mensen die zelf al bijna tien jaar locatie onafhankelijk ondernemen en daarbij ook een groot deel van het jaar reizen. De afgelopen jaren runden we een webdevelopment bedrijf op afstand, Wonderlijk Werken natuurlijk en recentelijk het nieuwe bedrijf van Steven, ademwinst.nl volgens dezelfde methodes opgezet als die je bij ons gaat leren. Dat maakt deze cursus absoluut uniek.

Wordpress Website bouwen

Met deze cursus ga je een heel eigen idee bedenken. Dus niet een kopietje draaien van wat anderen online doen of van wat je ergens hebt gezien en ‘je wel wat lijkt’. Het is authentiek van jou, het komt uit jouw rugzak, het sluit aan bij wat jij gaaf vindt om te doen en waar je voldoening uit haalt. Jíj als mens maakt jouw aanbod uniek.

Eigen bedrijf starten | Opleiding volgen | Wonderlijk Werken

Het door jou bedachte idee zet je in deze cursus daadwerkelijk om in een concreet aanbod. Dan heb ik het over een ‘versie 0.1‘ van jouw aanbod. Een vorm waarin je je dienst kunt leveren en dat onafhankelijk van locatie. Gelijk al na deze cursus. Je gaat niet naar huis met alleen een idee, je zet de eerste stap in de uitvoering al en dat vind je bij niemand anders.

Ondernemer Worden via Wonderlijk Werken | Marlies en Rianne van KennisConnect

Ik had echt nooit gedacht dat ik trainingen zou gaan geven als apotheker. En zeker geen online programma’s zou draaien. Eerst voor apothekers en nu zelfs op het gebied van persoonlijke ontwikkeling in de zorg. Daar word ik ZO blij van! Mijn loondienst baan ga ik afbouwen en ik werk er naartoe om mijn baan helemaal op te zeggen (dat vind ik super spannend!)

 

Bijna 2 jaar geleden is dit allemaal begonnen, met jullie samen ging ik op zoek en had ik nooit gedacht dat ik ooit mijn baan op zou zeggen 😉 Ik ben jullie zo dankbaar voor wat jullie mij gebracht hebben, al die inzichten, ideeën en technische skills. Echt heel erg waardevol! Bedankt!

 

Rianne Schrijver
Mede-oprichter van
KennisConnect.nl (2019) en
InnerConnect.nl (2020)

DIT GA JE LEREN IN DE LESSEN:

Les 1: Jouw definitie van succes

We zijn opgegroeid in een maatschappij waarin de betekenis van succes voor ons bepaalt is. Maar wat hoop JIJ te bereiken als je als locatie onafhankelijk ondernemer werkt en leeft? Dat kun alleen jij bepalen. Wat moet dit hele traject je op gaan leveren uiteindelijk? Dit maak je concreet in deze les.

Les 2: Je huidige dag

Om te weten waar je naartoe wilt bewegen moet je eerst kijken waar je nu staat en wat daar anders aan moet. Deze oefening vormt de start van jouw reis naar anders leven en anders kijken.

Les 3: Ideale dag als ondernemer

In deze opdracht gooi je alles open. Je komt tot een ideale dag wat het streefpunt wordt voor jouw leven als ondernemer. Ook kijken we naar de reden waarom er een gat zit tussen je huidige dag en je ideale dagen. We besteden aandacht aan belemmerende overtuigingen.

Les 4: Je persoonlijke ‘why

Niets is belangrijker dan weten waarom je doet wat je doet. In deze opdracht ga je aan de slag met wat jouw persoonlijke drijfveren zijn. Waarom sta je op in de ochtend? Welke toegevoegde waarde heb jij voor anderen?

Les 5: Een gloednieuw einde

Met deze opdracht beantwoord je een belangrijke vraag die de basis vormt voor het zoeken naar nieuwe ideeën uit je koker. Waar wil jij een bijdrage aan leveren? Bij welk probleem jeuken je handen om het op te lossen? Welk cadeau zit er in jou dat gegeven kan worden?

Les 6: Nomad Startup Canvas

Een opdracht die zich focust op de ‘sweet spot‘, het kruispunt tussen talent, kennis en ervaring, en flow. Deze zaken geven input aan het inmiddels beroemde ‘vierde kwadrant‘ van het Nomad Startup Canvas waar uiteindelijk jouw bedrijfsideeën uit gaan komen.

Les 7: Ondernemersboom

Als locatie onafhankelijke ondernemer, en vooral als digital nomad die langer op reis gaat, is het hebben van meerdere inkomstenstromen super belangrijk óók uit potentieel huidig werk. In deze opdracht plot je op basis van eerdere opdrachten potentiële inkomstenstromen in je eigen ‘ondernemersboom‘, en gebruik je hiervoor een model uit onze Nomad Startup Methode.

Les 8: Jouw vorm van locatie onafhankelijk werk

Wist je dat er vijf verschillende vormen zijn waarin je locatie onafhankelijk kunt werken? In deze les vertellen we er alles over. Je leest gave verhalen van mensen die een vorm hebben verwerkt in hun bedrijf. In deze les ga je je eigen bedrijfsidee concreter maken door er een geschikte vorm voor te kiezen.

Les 9: Mindset

Wat houdt jou nog tegen? Welke beren zie je op de digital nomad weg? En hoe ga je daarmee om? We delen onze ervaringen van 10 jaar ondernemen onderweg en omgaan met je eigen belemmerende overtuigingen.

EXTRA! BOUW JE EERSTE PRODUCTFUNNEL

Toegang tot een video over het bouwen van een PRODUCTFUNNEL. We willen je graag alles geven om zelf de volgende stap te kunnen zetten in het opbouwen van je bedrijfsidee. Daarom leggen we je stap voor stap in een video uit hoe je voor je bedrijfsidee een productfunnel ontwerpt. Je bedenkt een gratis product, een instap-, hoofd- en premium product voor je bedrijf. Onbetaalbaar! In principe kun je hier gelijk mee aan de slag om het aan te bieden aan een klant.

1-op-1-skype

1-OP-1 VIDEO GESPREK

 

De geleerde lessen en inzichten uit de cursus nemen we mee naar een 1-op-1 Zoom gesprek van 30 minuten. Dit is dus geen groepscoaching, maar echt 1-op-1 aandacht voor jouw idee.

We bespreken je Nomad Startup Canvas en je verschillende inkomstenstromen. We bekijken de marktwaardigheid van de ideeën: lost het een probleem op en willen mensen ervoor betalen?

We nemen uitgebreid de tijd om te sparren over jouw meest favoriete bedrijfsidee. Ook kijken we hoe je jouw dienst locatie onafhankelijk kan maken zodat je vanaf iedere willekeurige plek kan werken voor klanten.

Business Bootcamp Costa Rica
Marijn tijdens de training Digital Nomad Worden (voorjaar 2017).

Ja, het is echt waar! Op 1 juli 2017 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel in Enschede. Vorig jaar maart had ik niet durven dromen dat ik nu hier zou staan. Ik als ondernemer met mijn bedrijf! Op dit moment heb ik vier klanten waar ik de social media voor doe, blogs redigeer en ‘kleine technische dingetjes’ oppak en oplos. Ook heb ik wat aanvragen lopen. Na het doorlopen van de cursus bij Steven en Diana ben ik begonnen als virtual assistent en reisde ik een aantal jaren over de wereld. Een geweldig avontuur!

 

Marijn Driesen
Eigenaar van marijndriesen.nl
www.marijndriesen.nl (2017)

DIT ZIT ER ALLEMAAL IN DE CURSUS

9 lessen met telkens een opdracht

Iedere les bestaat uit een verhaal uit persoonlijke koker, soms een video of delen we een goed boek dat je uit onze leesmap kunt downloaden. De hoofdstukken bevatten door ons geleerde lessen, inzichten en een opdracht die je telkens een stap dichterbij de mindset brengt die je nodig hebt om tot nieuwe ideeën te komen. Uiteindelijk komt alles samen in een bedrijfsidee in je eigen Nomad Startup Canvas. Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Met deze opdrachten werk je naar iets nieuws toe!

Persoonlijke feedback 

Het is prettig als er mensen meekijken die ervaring hebben met locatie onafhankelijk werken en het net iets anders doen dan wat ‘normaal’ gevonden wordt, die in mogelijkheden denken en het proces van bedrijfsideeën bedenken kennen. Wij geven je feedback op je opdrachten via email wanneer dat waardevol of nodig is. En daarnaast vinden wij de persoonlijke connectie die we zo opbouwen met onze klanten erg belangrijk. Het is niet voor niks dat klanten jarenlang met ons blijven werken, in verschillende opvolgende programma’s. De basis van dat contact vind je terug in deze cursus.

1-op-1 Zoom sessie 

In deze cursus leg je het belangrijkste fundament van jouw nieuwe bedrijf en dat hoef je niet alleen te doen! Er zit maar liefst een half uur lang 1-op-1 Zoom coaching inbegrepen bij deze cursus waarin we samen het jouw Nomad Startup Canvas doornemen en een aantal bedrijfsideeën daaruit halen. We sparren over de marktwaarde van het idee en het probleem dat het oplost. Jij kiest je leukste bedrijfsidee waar je verder mee wilt bouwen na deze sessie. Je krijgt een opname van deze sessie opgestuurd zodat je het nog eens rustig kunt naluisteren.

VOND JE HET NIKS?
DAN KRIJG JE JE GELD TERUG

 

Wij hebben zoveel vertrouwen in onze methode omdat de afgelopen jaren meer dan honderd mensen hun Nomad Startup idee ermee gevonden hebben en daarna hebben weten uit te bouwen tot een lopend bedrijf waar ze van konden leven. Daarom kunnen we met relatief grote zekerheid zeggen dat dit voor jou gaat werken. Mocht je echter niet tevreden zijn, dan kun je binnen 14-dagen nadat je begon in onze online omgeving je geld terug vragen. Zonder gedoe storten we direct het hele bedrag terug.

IS DEZE CURSUS VOOR JOU GESCHIKT?

JA als

je graag de komende maanden minder wilt gaan werken in je huidige baan, of deze zelfs opzeggen omdat je iets hebt waar je geld mee verdient. Het is heel goed te doen om naast je baan tijd te besteden aan deze cursus en dat idee uit te werken en te vormen tot een aanbod.

JA als

een vrijer leven met een meer flexibele agenda iets is waar je op dit moment in de tijd prioriteit van wilt maken.

JA als

je al een beetje na hebt gedacht en misschien rond hebt gekeken op internet naar mogelijke bedrijfsideeën maar als het steeds niet goed voelt. Eigenlijk heb je niet echt een idee en je daardoor durf je de sprong niet te wagen. Wij delen onze methode waardoor je bij een idee en een aanbod uitkomt dat al in je eigen rugzak zit en dus ‘van jou‘ is en wel bij je past.

JA, MAAR…

Hoe lang houd ik toegang?

Je behoudt 2 jaar toegang. Je kunt hem dus ook nu kopen en later volgen. Al raden we je wel aan om er direct mee aan de slag te gaan. Hoe eerder je met je ideeën begint, des te sneller je echte vrijheid gaat ervaren.

Hoeveel tijd ben ik ermee kwijt?

Een opdracht lees je gemiddeld in tien minuten door. Soms zit er een boek bij om (optioneel) te lezen en je verder te verdiepen, dit vraagt wat meer tijd natuurlijk. Het goed uitwerken van iedere opdracht kost ongeveer 45 minuten. Ook investeer je 60 minuten tijd in de Zoom call. In totaal is je tijdsinvestering voor de hele cursus ongeveer 9 uur. Eén lange werkdag om een nieuw recept voor vrijheid voor jezelf uit te werken! We moeten er wel eerlijk bij zeggen dat de opdrachten je tot denken aanzetten. Je zult merken dat je over de vragen na moet denken en misschien niet meteen een antwoord op de vraag weet. We horen van deelnemers dat het ze niet meer los laat! In de goede zin van het woord.

Ik sta nog onder behandeling van een psycholoog

Dan is het in onze ervaring beter om eerst je traject met de psycholoog af te ronden en je energie en tijd te steken in het verwerken van wat er in de weg zit. Maak een bookmark van deze pagina en kom nog eens terug als je er klaar voor bent! Wij zijn er nog wel als je zover bent..

STEVEN & DIANA IN INDIA

Wij reizen inmiddels al bijna tien jaar de wereld over als locatie onafhankelijk ondernemers. We hebben verschillende ideeën zelf uitgewerkt tot succesvolle bedrijven en diensten binnen die bedrijven. Kom bij ons leren hoe JIJ waarde kunt toevoegen met wat er in jouw rugzak zit en geld kunt verdienen op afstand. 

€389,-

Nu voor €349,-

Cursus Nomad Startup Methode

Onze populairste cursus ‘Nomad Startup Methode‘ leert je hoe je geld kunt verdienen onafhankelijk van locatie. Op basis van de ervaring, skills en talenten in jouw rugzak bedenk je een uniek bedrijfsidee. Iets waar je energie en voldoening uit haalt. Iets dat daadwerkelijk een probleem oplost voor mensen die daarvoor willen betalen. Jouw eerste stap naar meer vrijheid en de flexibiliteit om je eigen dagen in te delen. Een leven op je eigen voorwaarden!

digital nomad programma
Download de gratis explainer ‘Hoe kom je aan een Nomad bedrijfsidee?‘

Wil je ook de eerste stap zetten op het pad van locatie onafhankelijk werk? In de gratis 'explainer' vind je vijf vragen die helpen om je eigen manier van locatie onafhankelijk werken vorm te geven. Ook lees je verhalen van mensen die bij Wonderlijk Werken een training volgden en via één van de vijf vormen van locatie onafhankelijk werken aan de slag gingen. 

X