FIRESTARTER OUTPLACEMENT TRAJECT

Eigen bedrijf beginnen na ontslag gefaciliteerd door je werkgever

eigen-bedrijf-beginnen

Je staat op het punt je doos met spullen op je bureau in te pakken, je telefoon en je auto of treinabonnement in te leveren. Je loopt (straks) voor de laatste keer door de deur van je kantoor. Op weg naar een ander bestaan. Niet naar een volgende baan. Je wilt gaan ondernemen: je eigen bedrijf beginnen. Je wilt iets doen met je tijd waar je hart sneller van gaat kloppen en uitzoeken wat dat is.

 

Je wilt je werkgever in de vaststellingsovereenkomst een outplacement traject (gaan) voorleggen: je eigen bedrijf na ontslag. Je werkgever steunt je hier (hopelijk) in, laat goed werkgeverschap zien en faciliteert deze felbegeerde stap. Samen besluiten jullie tot een outplacement traject dat jou helpt bij het opbouwen van je bedrijf. Bij ons ben je daarvoor precies aan het juiste adres! Wij hopen het team te zijn dat daarbij mag helpen. Eerst je vuur flink opstoken en je vervolgens klaarstomen om als ondernemer op eigen benen te staan. Lees verder op deze pagina wat we voor je in petto hebben!

OUTPLACEMENT TRAJECT: JE EIGEN BEDRIJF NA ONTSLAG

Wat ga ik precies doen?

outplacement naar ondernemerschap wonderlijkwerken firestarter

Niet meer terug in een baan, zoveel is duidelijk. Je gaat ondernemen. Maar wát dan? Goed kans dat je (nog) geen enkel idee hebt. Samen met ons onderzoek je wat er allemaal al in jou zit en welke dingen in het leven je energie geven. We bekijken de levensvatbaarheid van verschillende bedrijfsideeën die in het proces gaan opborrelen. Uiteindelijk bouw je een bedrijf op rondom een idee waar je ‘s morgens energiek voor uit je bed komt.

 

Als je hebt gevonden waar je vuur van gaat branden, kun je bijna niet meer stoppen. Je vergeet de boodschappen in de koelkast te zetten als je thuis komt, want je zit alweer achter je computer aan je eigen bedrijf te werken. Als je niet leert hoe je je grenzen bewaakt, verlies je je snel in je nieuwe ondernemersleven. Er is geen betere manier om te leren hoe je in de praktijk onderneemt, dan mee te kijken bij ervaren ondernemers. In dit Firestarter programma ga je o.a. een week met ons mee naar een vette locatie ergens in de wereld voor een business bootcamp: we leven samen en werken intensief samen. Je kijkt bij ons af wat wel en wat niet werkt. Zo leer je je dagen als ondernemer op jóúw voorwaarden vorm te geven.

AANPAK IN HET FIRESTARTER OUTPLACEMENT TRAJECT

Waar kan ik precies op rekenen als ik dit traject met jullie doorloop?

De belofte van dit outplacement traject is dat je na 6 tot 9 maanden werken met ons weet wat je het allergaafst vindt om te doen, dat je daar een eerste klant voor hebt die betaalt voor wat je levert. Je bent organisatorisch klaar om op eigen benen te staan als ondernemer en je werkt toe naar een volwaardig inkomen. Hoe doen we dat? Lees hieronder hoe we dat aanpakken:

 

 • kennismakingsgesprek met Steven en / of Diana via Skype
 • tweewekelijks 30 minuten intensieve begeleiding via Skype
 • 27 trainingsemails met onze beste content
 • 20 online opdrachten die helpen ontdekken en bouwen
 • feedback op je vragen en inzendingen via email
 • samen bouwen we je eerste professionele website
 • deelname aan de 7-daagse business bootcamp op locatie
 • plus: 3 veranderverhalen van andere Firestarters
 • 2 maanden nazorg: wekelijks contact via Skype en email
 • toegang tot ons besloten ondernemersplatform ‘Samen
 • twee keer een gratis gesprek van 30 minuten met een van de Wonderlijk Werken Coaches naar keuze

ONDERNEMEN KUN JE LEREN

Leer van ervaren ondernemers met wie het klikt

Wij geloven dat er een klik moet zijn tussen jou en ons om met onze hulp een je eigen bedrijf te beginnen en een ander leven te gaan opbouwen. We gaan elkaar heel vaak spreken. Belangrijk dus dat het inspireert, dat je je gehoord en begrepen voelt. Allereerst ontmoeten we elkaar op Skype om kennis te maken. Je kunt ons vertellen over de (werk) situatie waar je uit komt en wat je wensen zijn voor de toekomst. Wij vertellen wat meer over onszelf en dan heb je het vrij snel in de gaten, weten we uit ervaring. ‘Zo wil ik het!‘ denk je dan hopelijk. Een goede stap naar jouw eigen voorwaarden dus om zélf te beslissen met wie je in zee gaat.

 

Voor je werkgever is het ongetwijfeld belangrijk dat jij op een goede plek terechtkomt en dat je niet ziek wordt gedurend het outplacement traject. En hoewel we niets kunnen garanderen, heeft geen enkele deelnemer sinds het oprichten van ons outplacement traject besloten opnieuw een dienstverband aan te gaan noch heeft zich niemand ziek hoeven melden doordat het programma te zwaar was. Wij bieden je maatwerk en luisteren goed naar wat je aangeeft. Daardoor laden we je bordje precies genoeg vol: je zet flinke stappen maar word niet overbelast. We nodigen je uit met ons mee te gaan op het business bootcamp en in de praktijk van ons te leren. Hoe zit dat precies? Lees gauw verder!

BUSINESS BOOTCAMP 2019

Puerto Viejo de Talamanca, Costa Rica | 20 april tm 26 april 2019

Onderdeel van het Firestarter Outplacement traject is deelname aan één van onze business bootcamps op locatie. Wij weten uit ervaring dat je grote stappen maakt met je bedrijf en het inrichten van een ander leven als we 1-op-1 met elkaar werken en ‘in het echt’ bij elkaar aan tafel zitten. Doordat je omgeving radicaal verandert tijdens de bootcamp en je van een afstandje naar je leven thuis kijkt, ontwikkel je een andere kijk op hoe je je dagen leeft en wat belangrijk voor je is. Je kijkt bij ons af wat wel en wat niet werkt in de zeven dagen dat je bij ons bent. Zo leer je je dagen als ondernemer op jóúw voorwaarden vorm te geven en te starten.

 

In het paradijselijke Puerto Viejo (google maar eens: niets teveel gezegd..) werk je aan individuele opdrachten voor je eigen bedrijf. In dat leuke cafeetje met uitzicht op zee of in de hangmat met de computer op schoot. Er is tijd voor goede gesprekken en voor individuele feedback en coaching. Regelmatig zijn er gezamenlijke sessies met de groep over een thema dat voor iedereen relevant is. Er zijn meestal 2 tot 3deelnemers tegelijk in een bootcamp: op die manier geven we je de maximale aandacht en alle tijd die we hebben.

 

Om je een idee te geven: tijdens de bootcamp werken we onder andere (verder) aan je website, benader je potentiële klanten en partners om mee samen te werken, maak je een service design en een content marketing strategie. Je maakt een lifestyle design met daarin een dagindeling waar je je als ondernemer aan kunt vasthouden. Wat we exact doen, kan afwijken per ondernemer uiteraard. Meer informatie over dit business bootcamp vind je in zakelijke brochure van het Firestarter programma de je bij ons aan kunt vragen via de onderstaande button:

FIRESTARTER OUTPLACEMENT TRAJECT

Wat zeggen eerdere deelnemers?

Nancy Middelveld
traject 15 sept 2017 tot 15 juni 2018
gefaciliteerd door werkgever Radar Zorg

Een traject waarin je niet naar huis gaat met een certificaatje met een slechte saaie opmaak, dat je echt niet aan je muur gaat hangen… En weet je zo n stom papiertje heb je echt niet nodig want jemig… wat is mijn hart en hoofd gevuld met inspiratie, motivatie en liefde. We gaan niet naar huis met een cijfer of opbouwende feedback maar met EEN EIGEN BEDRIJF! Wahahaha hoe vet?

 

Steven en Diana, jullie zijn helden! Echtwaar.. zonder jullie voorbeeld was ik echt nooit mijn eigen bedrijf begonnen, zeker niet op deze manier, een manier die totaaalll past bij mij. Natuurlijk is het super spannend maar zonder jullie zou ik geen manier gevonden hebben die bij me past zoals dit. Niet normaal hoe jullie voorbeeld, trainingspakket, woorden en geloof in mij boosten en hoe zeer jullie met jullie hart erbij zijn. Jullie gaan heel ver. Tot de puntjes op de i staan en zelfs verder.

 

‘Diana ik vind de rust die je uitstraalt onbeschrijfelijk en ik wil bijna zeggen helend! Je straalt liefde uit. Wow! Je luistert enorm goed. En als je dan iets zegt is het BAM. Je bent intelligent en hebt kennis van zaken die ik niet eens kan spellen haha. Zelfs de manier waarop je de zinnen (soms is het maar 1 zin of 1 woord) uitspreekt zijn rustgevend. Lieve stem en rustig spreektempo… Ik heb respect hoe je het als moeder en echtgenote doet. Je staat met Vesper in je draagdoek en Isa die lekker ontdekkend op mag groeien een soepje te maken voor ons en daarbij lach je en vraag je ook nog hoe mijn ochtend was…?!?! Hero.

 

Steven. Je bent intelligent en multitalent. Ik ken weinig mensen die met zo n rugzak toch zo menselijk, hartelijk en empathisch zijn. De vragen die ik stelde terwijl we samen MIJN SITE (yes yes yes) maakten, nam je serieus en er was tijd om deze ‘op mijn niveau’ te beantwoorden. Je bent erop bedacht dat ieder groepslid op zijn of haar gemak is. Heel snel met 1 blik in de rondte heb jij geschoten hoe eenieder erbij zit. Je doet er alles aan om de groep te laten samensmelten en ik weet niet hoe je het doet, het werkt. Ieder mag heerlijk zichzelf zijn.

 

Ik ben dankbaar maar dat moge duidelijk zijn! PS bij het opslaan van dit doc in mijn wonderlijk werken map besef ik dat die de komende tijd niet meer gevuld gaat worden… en krijg ik n brokkie in mn keel…‘.

 

– Nancy Middelveld – Oprichtster tictacbloom.com, dagboek vlogger met YouTube kanaal Huisje, Boompje, Feestje. 

FIRESTARTER OUTPLACEMENT TRAJECT

VEELGESTELDE VRAGEN DOOR WERKGEVERS

Een outplacement traject moet uiteraard passen bij jou en de wensen de je hebt maar ook is het belangrijk dat de aanpak past bij de manier waarop je werkgever haar werknemers faciliteert naar een nieuwe stap.

 

Om meer inzicht te geven aan werkgevers in onze werkwijze en achtergrond, hebben we een speciale FAQ sectie gemaakt waarin we de meest gestelde vragen open en eerlijk beantwoorden:

IS MIJN (OUD) WERKNEMER BIJ JULLIE IN GOEDE HANDEN?

Wij staan erom bekend Pandora’s box te openen, dat wil zeggen dat uw werknemer proposities gaat onderzoeken die tot de verbeelding spreken. Die dromen aanwakkeren en opstoken is één, er dan zijn voor iemand om werk te maken van de gekozen droom, dat is onze roeping. Daarom doen we dit werk. Wij laten niet los voordat er een eerste betalende klant is en een sterke positieve mindset bij de ondernemer die weet hoe hij of zij obstakels op de weg moet omzetten in kansen. Wij geloven dat uw werknemer niet in betere handen kan zijn dan bij ons.
WAT IS JULLIE ACHTERGROND?

Steven onderneemt sinds hij als zeventienjarige zijn eerste glazenwassersbedrijf opzette naast zijn studie en met een beetje financiële hulp van zijn vader. Hij volgde een bachelor commerciële economie aan de Saxion Hogeschool in Enschede en rondde vervolgens een master marketing af aan de Universiteit van Tilburg. Steven werkte onder andere bij een startup in mobiel betalen als chief marketing officer en was co-creatie consultant bij een strategisch marketing bureau in Amsterdam.

 

Diana maakte op latere leeftijd kennis met ondernemen na verschillende marketing / business development functies bekleed te hebben op het hoofdkantoor en het innovatiecentrum van chemiebedrijf DSM. Ze werkte als freelance innovatie consultant in het innovatieteam van het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen, waar ze kennis maakte met actief luisteren. Diana rondde een bachelor international business and languages af aan de HES Rotterdam gevolgd door een master bedrijfskundige economie met een marketing specialisatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

Sinds 2009 ondernemen wij en runnen wij samen verschillende (locatie onafhankelijke) bedrijven terwijl we met ons gezin door Centraal Amerika en Europa reizen. Sinds 2012 is Wonderlijk Werken geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Sindsdien ondersteunden wij ruim 350 mensen met het inslaan van een nieuw pad en met het starten van een onderneming.
WAT IS DE SUCCESRATE VAN DIT PROGRAMMA?

Het Firestarter programma is sinds eind 2016 operationeel. De deelnemers die sindsdien het programma afrondden, zijn op het moment van dit schrijven (eind 2018) nog steeds operationeel met hun bedrijf en groeiend als ondernemer. Er heeft tot dit moment van schrijven nog nooit iemand opnieuw gekozen voor een vast dienstverband, noch ziek geworden tijdens het transitieproces naar ondernemerschap.
WELKE BEDRIJVEN PLAATSEN EERDER EEN OUTPLACEMENT BIJ JULLIE?

In de afgelopen twee jaar vertrouwden organisaties uit verschillende sectoren hun (oud) medewerkers aan ons toe waaronder Schiphol groep NV, Zorgsaam Groep Zeeuws Vlaanderen, Radar Zorg en Pharmo Institute NV.

JE EIGEN BEDRIJF BEGINNEN IN EEN OUTPLACEMENT TRAJECT

Hoe pak ik het proces aan: het exitgesprek

Je hebt helemaal tot hier gelezen en dit outplacement traject lijkt je wel wat. Maar je bent nog niet zover. Je moet het gesprek over het beëindigen van het arbeidscontract met je werkgever nog aangaan. Of misschien voel je aankomen dat je binnenkort wordt uitgenodigd voor een ‘exit‘ gesprek. Wil je je eigen bedrijf beginnen en dit outplacement traject voorstellen als onderdeel van je vaststellingsovereenkomst? Dan kunnen we je hierbij ondersteunen.

 

Wij delen graag onze ervaring met je: wanneer kom je in aanmerking voor een outplacement traject? Hoe open je het gesprek met je werkgever over een vaststellingsovereenkomst op een prettige manier? Of als je wordt uitgenodigd voor een exit gesprek, waar moet je dan op letten? Wat als je je al ziek hebt gemeld en je in de ziektewet zit? We kunnen nu alvast zeggen dat we je sowieso aanraden de hulp van een ontslag advocaat in te roepen. Wij ondersteunen je graag met het voorbereiden van het proces: een luisterend oor en we delen wat praktische tips.  Je interesse hierin kun je aangeven in het aanvraag formulier.

IK ZIT NOG VOL MET VRAGEN!

Ter inspiratie hebben we een aantal blogs geschreven over ontslagen worden, ontslag nemen, een eigen bedrijf beginnen na ontslag en over onze kijk op een outplacement traject.

 • Jarenlang geef je alles voor het bedrijf waar je voor werkt. Je rijdt stad en land af, bent best vaak van huis en files zijn je niet onbekend. Ook regelmatig laat thuis. Je ziet je eventuele partner en kinderen niet zoveel als je misschien zou......

 • Een enorm rot gevoel overvalt je na het horen van het nieuws. Je bent ontslagen. Ook al was het aangekondigd, je hoopte dat het jou over zou slaan. Je bent verbouwereerd. Verontwaardigd. Verdrietig. Een beetje beledigd. Machteloos voel je je. “Moet ik nu die ene klant......

 • Vroeger, toen we nog als jagers en vissers leefden, was het cruciaal om creatief en inventief te zijn. Creatief zijn had nog niks met kunst te maken. En inventief zijn had nog niks te maken met uitvinden. Beiden waren een pure noodzaak om te overleven.......

AANVRAAG PLAATSEN
VOOR HET FIRESTARTER PROGRAMMA

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt van ons een uitgebreide zakelijke brochure en een link om een kennsmakingsgesprek in te plannen via Skype

Firestarter - Outplacement naar ondernemerschap - Januari 2019
digital nomad programma