FEEL THE RAIN

een eigen bedrijf(je) beginnen na je burn-out

In ieders leven regent het. Sommige mensen vóélen de regen, de meesten worden alleen maar nat. In aanloop naar je burn-out heb je genoeg regen te verduren gehad. Meer dan je aankon. Je bent nu op weg terug en weet dat de regen erbij hoort. Dat je het op je eigen voorwaarden vorm wil gaan geven. Je zoekt vrijheid, flexibiliteit en voldoening. Je wilt gaan ondernemen. Dat het rustig aan vorm moet krijgen omdat je nog niet helemaal volledig belastbaar bent, dat begrijpen wij heel goed. Leren hoe je met je energie moet omgaan, leren voelen en ontspanning weten te zoeken, staat in dit programma centraal.

 

Geef jezelf een groot cadeau en kom meedoen aan dit ondernemersprogramma, met liefde ontwikkeld voor zij die worstelen met het herstel na een burn-out. Rustig aan, maar met een concreet resultaat: in acht tot twaalf maanden werk je een bedrijfsidee uit dat bij je past, heb je een website en een eerste klant!

aantal deelnemers: maximaal 4
start: 15 november. looptijd: 12 maanden
prijs: vanaf 2450 EUR excl. BTW

FEEL THE RAIN

Een eigen bedrijf beginnen na een burn-out:
als het tijd is om te werken op jouw eigen voorwaarden.

Je zit thuis op de bank met of net na een burn-out en hebt de afgelopen maanden hard je best gedaan de batterij weer op te laden. Je voelt dat je belastbaarheid weer groter wordt maar moet nog wel oppassen dat je jezelf niet voorbijloopt. Je zoekt naar een manier om weer wat werk op te pakken. En dan het liefst iets wat je gaaf vindt om te doen, iets waarmee je iets voor een ander kunt betekenen en wat je voldoening geeft. Het vooruitzicht dat dat bestaat, helpt je zin te houden in de dag die komen gaat.

 

Je wilt de tijd nemen om een leven als ondernemer te onderzoeken en bedrijfsideëen te verkennen. Je wilt je bedrijf het liefst zonder financiële druk en zonder tijdsdruk opbouwen. Hoogstwaarschijnlijk zit je nog thuis op de bank en is het snel te veel. Nog steeds. Dat is helemaal niet erg. Precies op dat punt voegen wij ons digitaal bij je. De nadruk ligt op het verdere herstel van je burn-out, het ontwikkelen van een eigen persoonlijk energie management systeem en uiteindelijk actief worden op de arbeidsmarkt, maar dan als ondernemer. Het lijkt ons heel gaaf om het team te mogen zijn dat je daarbij mag helpen. In 12 maanden tijd stomen we je in alle rust klaar om als ondernemer op eigen benen te staan.

METHODIEK

Welke thema’s komen aan bod?

Bij alle programma’s die we bieden, hanteren we dezelfde methodiek. Deze is gebaseerd op drie thema’s: grip op gezondheid, lifestyle design en je eigen bedrijf starten. In het Feel the Rain programma, ligt de nadruk het meest op het thema ‘grip op gezondheid‘. Een sterk koppie in een (zo gezond mogelijk) lijf, is de basis voor een leven op jouw voorwaarden als ondernemer.

Grip op gezondheid

Feel the Rain | Eigen bedrijf na burn out | Wonderlijk Werken | Grip op Gezondheid

Ondernemen begint echt maar met één ding en dat is een gezond koppie in een gezond lijf. Onze methodiek helpt je je daar bewust van te zijn en blijven. ‘We need to be reminded more than we need to be instructed‘, is een bekende uitspraak die je regelmatig in onze sessies hoort. Je wordt emotioneel sterker, je ontwikkelt (meer) mentale slagkracht. Je leert zorgen voor jezelf.

Lifestyle design

Feel the Rain | Eigen bedrijf na burn out | Wonderlijk Werken | Lifestyle Design

Wij gebruiken een aantal tools om te komen tot een levensontwerp op jouw voorwaarden. Je leert slim kijken naar de zaken die je vrijheid beperken: hoe kun je dat anders inrichten? Je beslissingen – op gebieden als geld en budget, maar ook wonen en werken, met wie je je omringt en waar je je tijd aan besteedt- stellen je in staat het leven op je eigen voorwaarden echt te leven.

Eigen bedrijf starten

Feel the Rain | Eigen bedrijf na burn out | Wonderlijk Werken | Eigen bedrijf starten

Een door de wol geverfde aanpak om te komen tot een autonoom bedrijfsidee, vanuit je eigen beweegredenen en drijfveren. Stap voor stap maak je er een aanbod van. Je richt je op je ideale klant, die past bij jouw (voor)waarden. Je zet je bedrijf financieel, online maar ook technologisch goed op. Wij blinken uit op dit onderdeel en dat helpt je ook daadwerkelijk iets te gaan DOEN.

INHOUD

Waar kan ik op rekenen als ik dit traject met jullie doorloop?

Je kunt rekenen op onze aandacht en onze tijd. Dat is het allerbelangrijkste wat we je te geven hebben. We denken met je mee, geven je feedback op je inzendingen en je spreekt ons regelmatig via Skype. Je bouwt langzaam je belastbaarheid stapje voor stapje op. De houvast krijg je door een (bedrijfs)idee te ontwikkelen waar je 100% achter staat, je bouwt nieuwe patronen en gewoonten op die je helpen goed met je energie om te gaan in de toekomst. Wat zit er concreet in dit traject inbegrepen?

 • individueel kennismakingsgesprek via Skype
 • kick off webinar als groep (via Zoom)
 • maandelijks 45 minuten individuele begeleiding via Skype
 • 10 trainingsopdrachten: nieuw fundament leggen na burn-out
 • 10 trainingsopdrachten: business idee verkenning en validatie
 • UNIEK: we maken samen een professionele starters website
 • 10 trainingsopdrachten: klanten, acquisitie en sales
 • na afronding van alle opdrachten 3 maanden ondersteuning
 • deelname aan onze jaarlijkse Wonderlijk Werken borrel
 • toegang tot ons besloten ondernemersplatform ‘Samen

 

PRIJS: €2450,- (exc BTW) oftewel €204,- (exc BTW) gedurende 12 maanden (5% korting bij betaling in een keer)

 

Optioneel bij te boeken (prijzen excl BTW):

 • een Feel the Rain training in Nederland (875,- EUR)
 • een 10-daagse Business Bootcamp in Costa Rica (2450,- EUR)
 • een 6-daagse Business Bootcamp in Nederland (1750,- EUR)
 • een 3-daagse Up Your Game training (875,- EUR).

Deze opties kun je direct bij het aangaan van het ‘Feel the Rain‘ programma boeken of pas later besluiten hier al dan niet aan deel te nemen. Interesse kun je aangeven bij je inschrijving.

Het bedrag kan, indien gewenst, in delen betaald worden. Als je een uitkering ontvangt of rondom het bestaansminimum leeft, ontvang je bij ons altijd tenminste 10% korting op de deelnameprijs. Maak ons dit gerust duidelijk bij je inschrijving.

Feel the Rain | Eigen bedrijf na burn out | Wonderlijk Werken

MODULES

Online leren afgewisseld met fysieke trainingen

Dit programma kun je in principe geheel online volgen. Deze modules zijn naar wens en behoefte aan te vullen met een aantal optionele fysieke trainingsmomenten zoals de ondernemers oriëntatie training, de Business Bootcamp en de Up Your Game training. Wil je dat niet? Geen probleem, dan volg je het hele programma online. Bekijk hieronder de mogelijkheden en data

Feel the Rain | Eigen bedrijf na burn out | Wonderlijk Werken

MODULE 1
FUNDAMENT LEGGEN

Vast onderdeel: online module van 3 maanden

We starten met een gezamenlijke online sessie waarin we je uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Daarna gaan we direct van start! Je begint met een online module van 10 emails waarin je een fundament legt waarop je kunt gaan ondernemen. Je maakt deze opdrachten zoveel mogelijk in de buitenlucht in je eigen omgeving. Dat je vanuit een burn-out komt, nemen we hierin mee, want je zult willen kijken naar je draaglast en je draagkracht, je belasting, je energie management, de manier waarop je (werk) relaties aangaat en onderhoudt. Je gaat nadenken over de rol die tijd, geld werk en bezit mogen spelen in je leven. Welke waarden voor jou belangrijk zijn in je (komende ondernemers) leven, en wat die waarden concreet voor jou betekenen. In dit deel sta je echt even stil bij hoe je gekomen bent tot waar je nu staat en krijg je van ons een andere kijk mee op dingen. We spreken elkaar iedere maand 45 minuten over de gemaakte opdrachten en over wat er naar boven komt in het proces. Ook hebben we laagdrempelig contact via Whatsapp.

MODULE 2
BEDRIJFSVERKENNING

Vast onderdeel: online module van 3 maanden

Na het leggen van een stevig fundament kunnen we gaan verkennen en bouwen. We gaan online verder met het gedeelte waarin de business verkenning start. Dit zijn wederom 10 emails met inspiratie en opdrachten waarbij we elkaar elke maand spreken op Skype. Je kijkt naar je talenten en skills die al in je rugzak zitten, je maakt slimme combinaties tussen bestaande skills en nieuwe skills. Je gaat aan de slag met het cadeau dat in jou zit en dat tijd en ruimte nodig heeft om gegeven te kunnen worden. We eindigen deze online module met een ondernemersboom: een aantal levensvatbare bedrijfsideëen die je verder gaat verkennen. Krijg je er energie van? Wil je aan een van deze ideeën mijn tijd besteden? Door te experimenteren en dingen uit te proberen, ga je voelen of het past.

Feel the Rain | Eigen bedrijf na burn out | Wonderlijk Werken
IMG_6960

MODULE 3
BEDRIJF VERDER OPBOUWEN

Vast onderdeel: online module van 3 maanden

In deze module werken we drie maanden samen verder online aan je bedrijf. We noemen het een bedrijf omdat je je eerste klant hebt gevonden en bedient. Je ontvangt van ons gerichte opdrachten waarmee je je bedrijf verder vormgeeft en opzet. Hoewel het een online module is, zul je zelf veel bezig zijn met experimenteren rondom je dienstverlening of product. Het contact wordt intenser: we spreken elkaar elke drie weken 45 minuten op Skype. In dit traject bouwen we samen je eerste website en ga je aan de slag met de online marketing/ sales van je dienst. Ook bouw je een portfolio aan klanten op waarmee je een basis inkomen verdient. Tijdens dit deel van het traject werk je voornamelijk met Diana, soms met Steven (webwerk) en zijn er experts uit ons netwerk beschikbaar die ondersteunen met kennis op het gebied van SEO, bedrijfsadministratie, en sociale media. Na afronding van deze module sta je op eigen benen als ondernemer, je verdient geld en je ben op zo’n manier georganiseerd dat je winst kunt maken en niet alleen maar kosten.

BIJ TE BOEKEN: BUSINESS BOOTCAMP COSTA RICA

2 t/m 11 maart 2020 in Puerto Viejo de Talamanca. 2450 EUR excl. BTW en reiskosten

OPTIONEEL BIJ TE BOEKEN is een 10-daags trainingsprogramma waarin je in een kleine groep gaat bouwen aan het bedrijfsidee waarbij je hebt gevoeld: dit is het voor nu. Je weet inmiddels dat er ook interesse is voor je bedachte idee vanuit de markt. Werken aan dit idee in een bedrijfsvorm, brengt je dichterbij het geven van het cadeau dat in jou zit. Je bedenkt er een verdienmodel voor, je zet een strakke waardepropositie neer en je waarden komen weer om de hoek kijken. Want: welke klanten passen eigenlijk bij jou en hoe trek je ze aan? We maken een eerste lay-out voor je website en we besteden tijd aan de praktische bedrijfsorganisatie. Net als in het ondernemersoriëntatie weekend maak je een weekindeling, maar nu voor je leven als ondernemer. In deze week uitgebreid aandacht voor het oefenen met nieuwe gewoonten, dit keer op het gebied van voeding. Stap voor stap kom je dichterbij je ideale werk en leefsysteem waarin je goed voor jezelf zorgt en een leven als ondernemer voor jezelf ontwerpt. Bekijk de Costa Rica pagina om de voorpret alvast te laten beginnen! Een 6-daagse variant van deze training geven we ook nog een keer van 20-25 juli 2020 in Nederland.

Feel the Rain | Eigen bedrijf na burn out | Wonderlijk Werken

BIJ TE BOEKEN: ONDERNEMERS ORIËNTATIEWEEKEND

Bij te boeken: van 5 t/m 7 juni 2020. 875 EUR excl. BTW. In samenwerking met Marloes Mulder (Fuego.nl) en Sander Nieland (thevolcano.nl)

Een oriëntatieweekend voor ondernemers. Wat betekent het eigenlijk om te leven als ondernemer? En hoe zou dat er voor jou uit gaan zien? Om dat te ontdekken, ga je de focus verleggen van buiten naar binnen. Daarmee bedoelen we dat je vanuit je hoofd – want daar zijn we erg goed in, alles beredeneren – meer naar het voelen toegaat. Wat zegt jouw stem eigenlijk? Om die überhaupt te kunnen horen in de drukte van alledag neem je tijdens dit weekend tijd om ernaar te luisteren. Dat doen we door samen te koken en te eten, we mediteren, je maakt alleen een wandeling in de mooie omgeving met alleen ‘jezelf’ en je gaat schrijven. Luisteren naar je eigen stem gaat beter als je goed voor jezelf zorgt. Naast de prikkels die we toelaten in ons leven via onze zintuigen, heeft goed zorgen voor jezelf zijn basis in goed eten en goed ademhalen. Daarnaast ga je aan de slag met vragen als: wat betekent het VOOR JOU om te gaan ondernemen? Wat komt er bij kijken en hoe maak je het leuk?

Feel the Rain | Eigen bedrijf na burn out | Wonderlijk Werken

BIJ TE BOEKEN: TRAININGSWEEKEND ‘UP YOUR GAME’

10-12 juli en 25-27 september 2020 in Nederland. 875 EUR excl. BTW.

OPTIONEEL BIJ TE BOEKEN. Een kleinschalig trainingsweekend, bewust met maximaal 4 deelnemers, zodat je kunt beschikken over onze volledige aandacht en (werk)handjes om verder te bouwen aan je bedrijf. In het vertrouwde warme bad van mensen verder werken aan je website, je aanbod aanscherpen op basis van de feedback van je eerste klanten, leren over online sales en je eigen funnel opbouwen, leren over online marketing, je verhaal pitchen en klanten werven. Een super intens weekend, waar ook weer veel aandacht is voor het werkproces en het integreren van wat je hebt geleerd over goede voeding, rust en beweging. Je gaat je eigen persoonlijke werksysteem toepassen.

Feel the Rain | Eigen bedrijf na burn out | Wonderlijk Werken

JAARLIJKSE ONDERNEMERSBORREL

Als deelnemer aan het Feel the Rain programma ben je van harte welkom in ons jaarlijkse warme bad van mede-ondernemers.

Ieder jaar, meestal in het late voorjaar en de late zomer, organiseren we een gave borrel waar mensen bij elkaar komen die bij Wonderlijk Werken een training hebben gevolgd. Een soort warm bad zou je kunnen zeggen want iedereen die hier komt heeft stappen gezet op een nieuw pad. Sommigen zijn uit de WW gekomen en voor zichzelf begonnen, anderen zijn hersteld van een burn-out en op weg naar een mooi klanten portfolio en weer een derde staat aan de vooravond van vertrek op (weer) een etappe als digitale nomade.
Wij verzorgen de locatie en soms nodigen we een aantal sprekers uit die hun lessen of hun reis met je komen delen. De plaatsen zijn beperkt tot maximaal 40 personen, dus zodra de inschrijving opent, wees er snel bij. Als je in de training zit of deze hebt afgerond, ontvang je van ons automatisch een uitnodiging en is deelname, plus een paar drankjes voor onze rekening.

ONDERNEMEN KUN JE LEREN

Maar waarom bij ons?

Wij geloven dat er een klik moet zijn tussen jou en ons om met onze hulp een je eigen bedrijf te beginnen en een ander leven te gaan opbouwen. Wij zijn twee nogal uiteenlopende persoonlijkheden, Diana meer introvert, Steven meer extravert. De kenmerken die wij bezitten  maakt ons (denken wij) bijzonder geschikt om het werk te doen dat we doen.

Business Coaching | Eigen bedrijf na burn out | Wonderlijk Werken | Diana Vermeij

Diana is iemand met het persoonlijkheidstype bemiddelaar (INFP-A, 4% van de bevolking). Een idealist, die als kalm, gereserveerd of zelfs verlegen kan worden gezien maar een sterke innerlijke vlam en passie bezit. Bemiddelaars worden geleid door hun principes. Ze worden geleid door de zuiverheid van hun bedoelingen, niet door beloningen en straffen. Op hun best stellen deze kwaliteiten Bemiddelaars in staat diepgaand met anderen te communiceren, in eenvoudige taal metaforen en parabels te gebruiken, en symbolen te begrijpen en creëren om hun ideeën te delen. De kracht van deze intuïtieve communicatiestijl leent zich goed voor creatieve werken, en het zal niet als een verrassing komen dat veel Bemiddelaars goed zijn in het conceptualiseren van ideeën, goed kunnen schrijven en vaak aanleg hebben voor talen. Aandachtig luisteren, verbanden zien, conceptualiseren van ideeën en uitvoerend talent, het daadwerkelijk afmaken, is waarom je Diana aan je zijde wilt hebben in dit proces. Diana is gewoon een mooi mens zoals je die heel soms tegenkomt, houdt ze ervan voor anderen te zorgen en heeft ze oog voor detail.

Steven is een campagnevoerder (ENFP-A). De Campagnevoerder is een echte vrije geest. Ze vormen het hart van het feest, maar ze zijn minder geïnteresseerd in de pure opwinding en het plezier van het moment dan in het genieten van de sociale en emotionele banden die ze met anderen aangaan. Charmant, onafhankelijk, energiek en barmhartig maken ze 7% van de bevolking uit. Hun bestaan wordt in de menigte zeker opgemerkt. Ze worden gevormd door hun visionaire karakter, waardoor ze met nieuwsgierigheid en energie tussen de regels door kunnen lezen. Een kei in het bedenken en conceptualiseren van ideeën. Steven heeft echte ‘people skills‘ en kan goed communiceren, daarnaast heeft hij véél energie. Als je het even niet meer trekt, mag je even energie tanken bij pomp Steven ;-). Steven kan een training echt drágen, heeft in één oogopslag gezien hoe iedereen erbij zit en smeedt een groep bij elkaar. Als individu kan hij naast je staan, je vertrouwen geven en dat vertrouwen opbouwen. Een unieke kans om hem naast je te hebben in je proces. Praktisch gezien bouwt hij in een handomdraai mooie en effectieve websites, en weet hij veel van het opbouwen van de juiste mindset die hoort bij een leven als ondernemer.

steven-profiel-2019

KORT KENNISMAKEN
VOORDAT JE BOEKT

Het is hartstikke logisch dat je eerst eens even wilt weten wie wij zijn. Maak dan via de onderstaande kalender een afspraak in onze agenda.


INSCHRIJVEN

Met dit formulier kun je je inschrijven voor het Feel the Rain programma. Daarmee reserveer je één van die vier plekken in 2020 en doe je jezelf wel een héél groot cadeau!

Feel the Rain Programma
Welke trainingen hebben je interesse? *

BLOGS OVER BURNOUT EN GEZONDHEID

 • Het zal een vraag zijn die je constant in je omgeving hoort en die je jezelf ook al een paar keer hebt gesteld. Stiekem vraag je je ook af hoe het zover heeft kunnen komen. Hoe je in hemelsnaam aan die burn-out bent gekomen....

 • Je hebt een burn-out en je kunt niet zoveel meer behalve op de bank zitten, hangen op een stoel. Soms lig je na het ontbijt alweer in je bed. Je hebt het concentratievermogen van een tweejarige, je kan weinig onthouden en er is niet meer......

 • Een simpele en toch krachtige vraag die je helpt bij het indelen van jouw leven op jouw voorwaarden: Moet ik dit nu doen? Waarom is deze vraag zo krachtig? Omdat de betekenis van de vraag (en daarmee het antwoord) verandert als je de nadruk op......

digital nomad programma