Online Lifestyle Design Programma

FEEL THE RAIN

Minder moeten & Meer mogen: een levensontwerp op jouw voorwaarden

Hoe ga je in een leven waarin je baan, kinderen, partner, baas, familie en vrienden van alles van je verwachten, de tijd vinden om ook nog aan jezelf te denken? Een moment pakken om goed te eten. Bewust adem te halen. Om te breken met patronen die je tegenstaan en nieuwe gewoontes aan te leren. Verkennen hoe werk vervulling geeft. Je eventueel oriënteren op ondernemerschap. Welke keuzes zou jij willen maken om (meer) op je eigen voorwaarden te leven? .

looptijd: 6-9 maanden
prijs: €2150,- (excl. BTW)

FEEL THE RAIN

Minder moeten & meer mogen:
als het tijd is om (meer) te leven en werken op jouw eigen voorwaarden.

Hoe ga je in een leven waarin je baan, kinderen, partner, baas, familie en vrienden van alles van je verwachten, de tijd vinden om ook nog aan jezelf te denken? Een moment pakken om goed te eten. Bewust adem te halen. Om te breken met patronen die je tegenstaan en nieuwe gewoontes aan te leren. Verkennen hoe werk vervulling geeft? Eens nadenken over de vraag: wat heb ik eigenlijk te geven en hoe doe ik dat (meer) op je eigen voorwaarden te leven? Ondernemerschap verkennen misschien wel.

 

Iets doen waar je energie en voldoening van krijgt op jóúw voorwaarden

 

Je doet wat je doet, gewoon omdat het zo gelopen is. Je volgde een opleiding die je leuk vond en bent begonnen aan het werkende bestaan. Dat bestaan is vrij druk en je hebt veel ballen om in de lucht te houden. Door de volheid van je dagen en weken, mis je de leegte om na te denken over grotere vragen: wat héb ik eigenlijk te geven in het leven? Wat wil ik nog graag geven aan mezelf en anderen? Hoe kom ik het beste tot mijn recht? En waarom organiseer ik mijn leven niet (meer) op die manier? Is er een manier om dichterbij mijn eigen voorwaarden te komen in het leven dat ik nu leef? Is er een manier om tijd te maken voor het cadeau dat ik de wereld te geven heb?

 

 

Een stip aan de horizon, op jouw manier werken, betere gewoontes

 

Dat is waar we je naartoe kunnen begeleiden en het lijkt ons heel gaaf om het team te mogen zijn dat dat mag doen. We delen alle kennis die we de afgelopen jaren ontwikkelden: over keuzes maken, over zorgen voor herstel door rust te pakken, over mentaal sterk(er) worden, over werken en leven in balans en vanuit je eigen sterktes werken. In 8 tot 12 maanden tijd neem je de tijd om die stip op de horizon te zetten, na te denken over jouw voorwaarden en hoe je voor jezelf de ruimte en de rust die je zo hard nodig hebt kunt organiseren. Als het voor jouw proces relevant is, bevat dit traject een oriëntatie op ondernemerschap. Je leert of ondernemen bij jouw voorwaarden past en in welke vorm je dat zou kunnen gieten.

 

Je natuurlijke staat van zijn ondersteunen en faciliteren.

 

Het doel van dit traject is om weer bewuster te voelen (de regen bijvoorbeeld), om bewust ruimte en leegte te creëren in je leven, je te focussen op de voor jou juiste dingen die je dichterbij je stip aan de horizon brengen, om te breken met patronen die je vastzetten en nieuwe gewoontes en routines te ontwikkelen die jouw natuurlijke manier van zijn faciliteren en ondersteunen.

‘Als je kopje onder gaat van de stress, komt dat niet door een gebrek aan vuur,

maar door een gebrek aan leegte.’

METHODIEK

Hoe pakken we het aan?

Je gaat anders leren kijken naar die regen, naar je leven. We hanteren drie thema’s die daar cruciaal bij zijn: ten eerste: ‘grip op gezondheid‘ en ‘lifestyle design‘. In de laatste drie maanden bieden we, als het relevant is voor jouw proces een introductie op ‘je eigen bedrijf starten‘, een zogeheten ondernemersoriëntatie. 

Grip op gezondheid

Gebukt gaan onder langdurige (en soms zelfs chronische) stress, put ons lichaam uit. Dat merk je lange tijd helemaal niet, maar inmiddels weten we dat mensen die jarenlang teveel stress verduren, in meer of mindere mate last hebben van vermoeide of zelfs uitgeputte bijnieren. Uiteraard zul je ook andere keuzes in je leven gaan bekijken en speelt je mentale gezondheid een rol, maar het fysieke effect van stress op je lijf mag niet onderschat worden. Er zijn allerlei manieren om het effect dat deze stress op je lijf en geest heeft gehad, op een rustige manier om te keren. In dit programma leer je onder begeleiding van verschillende experts hoe je dat doet. In het Lifestyle Design Retreat, ga je er in praktische zin mee oefenen en leer je het integreren in je dagelijks leven.

burn out herstellen van langdurige extreme vermoeidheid begint met slapen
Inhoud
 • je gaat meten om te zien hoeveel stress je lichaam ervaart
 • je gaat aan de slag met ademhalingstechnieken
 • je leert meditatie momenten toepassen in je dag
 • je leert de kracht van kou kennen als reset van je systeem
 • je legt de basis om dieper te slapen
 • je leert wat ‘echt‘ eten voor je gezondheid doet
 • je ontwikkelt een set aan stress-reducerende gewoonten
Lifestyle Design en meer Vrijheid
Inhoud
 • met welke overtuigingen ben je tot hier gekomen?
 • waar kun en moet je afscheid van nemen in je leven?
 • welke keuzes in je levensontwerp geven vrijheid?
 • slimmer werken: onze aanpak
 • je eigen talenten, skills onder de loep
 • je cadeau aan de wereld verkennen

Lifestyle design

Wij gebruiken een aantal tools om te komen tot een levensontwerp op jouw voorwaarden. Samen kijken we met een andere pet naar de zaken die je vrijheid beperken: hoe kun je dat anders inrichten en welke ‘belemmerende‘ patronen mogen omgebogen worden? Wat bij iedereen meespeelt die veel stress ervaart in zijn of haar leven, is dat je regelmatig ver bij je natuurlijke staat vandaan bent geweest. Hoe richt je je tijd en energie dus zó in dat het je natuurlijke staat van zijn ondersteunt en faciliteert? Welke keuzes, gewoonten en routines horen daarbij? Welke keuzes zul je moeten gaan maken om ruimte te maken voor jezelf en hetgeen jij te geven hebt aan de wereld? Deze beslissingen stellen je in staat het leven op je eigen voorwaarden echt te leven.

Ondernemersoriëntatie

Voor sommige mensen is ondernemerschap een manier om meer ruimte en flexibiliteit te creëren in hun dagen en weken, zelf kunnen beslissen wanneer je werkt, waaraan je werkt en voor wie je werkt. In de laatste drie maanden is het een mogelijkheid om een ondernemersoriëntatie te doen. Kun je een manier bedenken waarop jouw natuurlijke kracht en talent tot uiting kan komen in een aanbod als ondernemer? Past het bij wat je voor jezelf wilt creëren in je leven zodat je niet zo snel over de rand zult gaan qua energie en stress? Of kom jij beter tot je recht bij een werkgever in een leuke bedrijfsomgeving? Na deze drie maanden ligt er een goede basis om te beslissen of je gaat ondernemen. En áls je daar dan voor kiest, is er als deelnemer aan het Feel the Rain traject automatisch een plek voor je in ons 1-op-1 startup programma.

Feel the Rain | Eigen bedrijf na burn out | Wonderlijk Werken | Eigen bedrijf starten
Inhoud
 • wat komt er kijken bij het runnen van een bedrijf?
 • past dat bij jou en hoe ben je er geschikt voor?
 • pro’s en con’s van ondernemen
 • hoe kun je geld verdienen als ondernemer?
 • basis leggen om te beslissen of je wilt starten

ONS AANBOD

Waar kan ik op rekenen als ik dit traject met jullie doorloop?

Via een maandelijks opzegbaar abonnement met een gemiddelde looptijd van 6 tot 9 maanden bepaal je zelf de intensiteit van het (Skype) contact. Je kunt rekenen op onze aandacht en onze tijd en om die reden zijn er beperkt plekken beschikbaar in dit programma. We denken met je mee, geven je feedback op je inzendingen en je spreekt ons (idealiter) regelmatig via Skype. Wat zit er concreet in dit traject inbegrepen?

WAAR KUN JE OP REKENEN?

 • individueel kennismakingsgesprek via Skype
 • 3 modules met telkens 8 trainingsopdrachten via email
 • feedback op je inzendingen via email 
 • direct persoonlijk contact via Whatsapp
 • 45 minuten coaching per maand via Skype

 

PRIJS: €2150,- (excl BTW) (5% korting bij betaling in een keer)

 

Dit traject kun je in het aanmeldformulier verder samenstellen naar je behoefte. Het is mogelijk om een half uur extra overleg per maand via Skype bij te boeken. Gemiddeld nemen deelnemers ongeveer acht maanden de tijd voor deze Feel the Rain training, langer of korter is altijd mogelijk. Lijkt dit je wel wat? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek via onderstaande button om ons een beetje te leren kennen en te kijken of het bij je past.

Feel the Rain | Eigen bedrijf na burn out | Wonderlijk Werken

Wil je dit traject volgen vanuit je werkgever als persoonlijke ontwikkelingstraining? Dat is zeker mogelijk. Wij ontvangen dan graag een kostenplaats en een factuuradres. Neem even contact met ons op om dit verder af te stemmen.

 

Korting ontvangen of in delen betalen? Het bedrag kan, indien gewenst, in delen betaald worden. Als je een uitkering ontvangt of rondom het bestaansminimum leeft, ontvang je bij ons altijd tenminste 10% korting op de deelnameprijs. Maak ons dit gerust duidelijk bij je inschrijving. We zullen dan via email contact met je opnemen om de uiteindelijke deelname prijs vast te stellen.

LIFESTYLE DESIGN RETREAT

Terug naar de tekentafel tijdens een wellness retreat

Je kunt, als je wilt, tijdens het Feel the Rain programma in 2020 op twee momenten deelnemen aan een krachtig mindfulness & lifestyle design retreat waarin we elkaar fysiek treffen. Een heerlijke week ‘me-time‘, ontspanning, voldoende rust en denkruimte. We reiken je aan wat je nodig hebt om alle oefeningen en inzichten uit het programma bij elkaar te laten komen. Je maakt kennis met verschillende experts die je helpen de opgedane kennis te integreren in je dagelijks leven.

ONTSPANNEN IN DE ACHTERHOEK

15 tot 19 juni 2020 of 14 tot 18 september 2020
1275 EUR excl. BTW (inschrijven voor 15 maart, daarna 1475 EUR excl. BTW)

In samenwerking met orthomoleculair voedingsspecialist Marloes Mulder (Fuego.nl), mind(fulness) specialist Sander Nieland (thevolcano.nl).

Een ontzettend gave week gehost in een wellness spa in de Achterhoek. Een retreat dat volledig draait om lifestyle design en grip op gezondheid. We verleggen de focus van buiten naar binnen. Daarmee bedoelen we dat je vanuit je hoofd – want daar zijn we erg goed in, alles beredeneren – meer naar het voelen toegaat. Tijdens deze retreat leer je hoe je je lichaam en geest helpt herstellen van een lange periode van (te veel) stress met behulp van voeding, ademhaling en koude baden, en door te wandelen breng je je lichaam stap voor stap in beweging. Door deel te nemen aan de verschillende (geleide) meditaties en door op te schrijven wat je tijdens alle sessies leert, zul je meer inzicht krijgen in oude patronen.

 

Je denkt na over wat er van nature bij jou hoort en hoe je deze staat van zijn faciliteert. Op informele wijze stellen we je gedurende het retreat een aantal, op jouw proces, gerichte vragen. Vaak heb je eventjes een frisse blik nodig op waar je nu staat zodat je een ander startpunt hebt voor je denkproces en keuzes die daaruit naar voren komen. We laten je zien wat de kracht is van een lifestyle design canvas. Wij gebruiken dit zelf al jaren (en bieden dit aan als methode in onze trainingen) om tot ieder jaar opnieuw tot een ontwerp voor het leven op onze eigen voorwaarden te komen: als individu, als ondernemer, als partners en als gezin. De keuzes die je zou willen maken, worden helder en je begrijpt welke patronen en welk gedrag anders mag om jezelf niet in een overspanning te drukken.

feel-the-rain-leave

MEER OP JE EIGEN VOORWAARDEN LEREN LEVEN

Maar waarom bij ons?

De afgelopen tien jaar hebben we ons eigen leven behoorlijk door de mangel gehaald. We stopten met onze corporate carrière, begonnen allebei met ondernemen en vertrokken in 2011 voor onbepaalde tijd op reis. Nog steeds zijn we onderweg, letterlijk nog steeds op reis en figuurlijk ontwerpen we continue onze eigen voorwaarden opnieuw door te ervaren en te experimenteren. Alle lessen en expertise die we opbouwden, goten we in een methode en die delen we heel graag met jou zodat je deze hele reis niet helemaal zelf hoeft uit te vogelen. Hieronder lees je iets meer over het type persoonlijkheid (uit het 16personalities model) dat wij hebben zodat je wat meer leert over ons en kunt kijken of wij bij jou passen. 

diana-vermeij-zwerink-600x600-wonderlijk-werken

Diana is iemand met het persoonlijkheidstype bemiddelaar (INFP-A, 4% van de bevolking). Een idealist, die als kalm, gereserveerd of zelfs verlegen kan worden gezien maar een sterke innerlijke vlam en passie bezit. Bemiddelaars worden geleid door hun principes. Ze worden geleid door de zuiverheid van hun bedoelingen, niet door beloningen en straffen. Op hun best stellen deze kwaliteiten Bemiddelaars in staat diepgaand met anderen te communiceren, in eenvoudige taal metaforen en parabels te gebruiken, en symbolen te begrijpen en creëren om hun ideeën te delen. De kracht van deze intuïtieve communicatiestijl leent zich goed voor creatieve werken, en het zal niet als een verrassing komen dat veel Bemiddelaars goed zijn in het conceptualiseren van ideeën, goed kunnen schrijven en vaak aanleg hebben voor talen. Aandachtig luisteren, verbanden zien, analystisch sterk en een uitvoerend talent, het daadwerkelijk afmaken, is waarom je Diana aan je zijde wilt hebben in dit proces. Ze weet door het leven en reizen met twee kleine kinderen veel van energiemanagement en balans vinden in je leven. Diana’s valkuil is teveel voor anderen te willen zorgen en zichzelf te vergeten. Als ze deze kuil weet te vermijden, blijft ze in balans en heeft ze enorm veel te geven.

Steven is een campagnevoerder (ENFP-A). De Campagnevoerder is een echte vrije geest. Ze vormen het hart van het feest, maar ze zijn minder geïnteresseerd in de pure opwinding en het plezier van het moment dan in het genieten van de sociale en emotionele banden die ze met anderen aangaan. Charmant, onafhankelijk, energiek en barmhartig maken ze 7% van de bevolking uit. Hun bestaan wordt in de menigte zeker opgemerkt. Ze worden gevormd door hun visionaire karakter, waardoor ze met nieuwsgierigheid en energie tussen de regels door kunnen lezen. Een kei in het bedenken en conceptualiseren van ideeën. Steven heeft echte ‘people skills‘ en kan goed communiceren, daarnaast heeft hij véél energie. Als je het even niet meer trekt, mag je even energie tanken bij pomp Steven ;-). Steven kan een training echt drágen, heeft in één oogopslag gezien hoe iedereen erbij zit en smeedt een groep bij elkaar. Als individu kan hij naast je staan, je vertrouwen geven en dat vertrouwen opbouwen. Een unieke kans om zijn opbouwende, can-do mentaliteit tot je beschikking te hebben. Praktisch gezien bouwt hij in een handomdraai mooie en effectieve websites, en weet hij veel van het opbouwen van de juiste mindset die hoort bij een leven als ondernemer. Steven’s valkuil is door, door, door te willen gaan. Als hij zich hier bewust van blijft en af en toe kijkt of je er nog bent, is het een heerlijke energie om naast je te hebben.

steven-profiel-2019

KORT KENNISMAKEN
VOORDAT JE BOEKT

Denk je dat dit programma bij je past op basis van wat je hebt gelezen? Spreekt onze stijl je aan? En wil je ons eerst spreken voordat je besluit of wij die ene partij uit honderden zijn waar je mee aan de slag wilt? Maak dan via de onderstaande kalender een gratis kennismakingsafspraak in onze agenda.


INSCHRIJVEN

Met dit formulier kun je je inschrijven en reserveer je je plek. Er zijn in 2020 acht plekken in dit programma, waarvan er momenteel nog vijf beschikbaar. Zodra je het formulier ingevuld hebt, ontvang je van ons een bevestiging met informatie hoe nu verder. Ondertussen kun je bovenstaande kalender gebruiken om de eerste kennismaking in te plannen. We kijken er naar uit! 

Feel The Rain (update 21 oktober 2019)
Zou je mee willen doen aan een Feel The Rain Mindfulness & Lifestyle Design retreat?
Dit is ter indicatie voor ons
digital nomad programma
Gezondheid | Lifestyle Design | OndernemenGraag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

X