Ontslagen? En heb je een outplacement meegekregen?
Dan is nú de tijd om je leven en je werk op jóúw voorwaarden in te gaan richten.

 OUTPLACEMENT

Weerbaar en Vitaal. Wendbaar en Flexibel.
Op je eigen voorwaarden werken en leven.

Bij Wonderlijk Werken ben je voor een outplacement aan het goede adres als je niet nog langer meer van hetzelfde wilt in je werkende leven. Je bent bij ons aan het goede adres als je jezelf de tijd gunt om te reflecteren op de jaren die achter je liggen. En vooruit te kijken naar hoe je het idealiter zou willen. Als je je vitaler en fitter wilt gaan voelen en na wilt denken over jóúw voorwaarden als het gaat over werk (en leven). Als je de tijd wilt nemen om uit te vogelen hoe jij het beste tot je recht komt met al je talenten, je rugzak vol ervaring en de passie die in jou zit. Als je wilt leren hoe je grip krijgt en houdt op je tijd en je vrijheid. Laat jouw voorwaarden de basis vormen om te kunnen kiezen tussen loondienst of zelf ondernemen. Wij helpen je een antwoord te geven op de vraag: hoe kom ik op mijn eigen voorwaarden het beste tot mijn recht?

Wil je (meer) gaan leven en werken op je eigen voorwaarden?

OUTPLACEMENT | ONCONVENTIONEEL | PERSOONLIJK

 Dit is een ander soort outplacement traject dan dat je elders op internet vindt. In dit traject word je je bewust van je cadeau aan de wereld. Je onderzoekt hoe je mensen daar het beste mee kunt bereiken. In een baan of als ondernemer? Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling: mentaal sterker worden, gezonde routines aanleren en nadenken over je levensontwerp.

Jouw stip aan de horizon

Outplacement Traject | Wonderlijk Werken

Uitrusten, minder stress ervaren, minder verplichte nummers en minder ballen in de lucht hoeven houden.Je weet dat het tijd is om eerst af te schakelen en te werken aan een sterkere jij met betere routines voordat je in het volgende duikt. Je maakt kennis met gewoonten en routines die je mentaal sterker maken en houden. Er ontstaat ruimte om na te denken over waar je naar toe beweegt en waarom: jouw stip aan de horizon wordt helder. We stellen je goede vragen in dit proces en luisteren goed. We denken met je mee. We leggen zaken bloot en je richting wordt helder(der).

Jouw voorwaarden

Outplacement | Wonderlijk Werken

Een belangrijk onderdeel van een outplacement is je oriënteren op werk dat vervulling geeft: hoe kom je dichterbij je stip aan de horizon? Hoe wil je werk en privé combineren? Waar wil je naast werken óók tijd aan besteden? Je kijkt naar wat voor soort baan bij deze voorwaarden past en hoe je die baan kan creëeren voor jezelf. Je verkent eerste ideeën voor een eigen bedrijf en leert over de zaken die komen kijken bij ondernemen. Zodat je zelf een gefundeerde afweging kunt maken: ga je ondernemen of solliciteren?

METHODIEK

Welke thema’s komen aan bod?

Om (meer) te werken op je eigen voorwaarden zul je soms lastige keuzes moeten maken die afwijken van wat ‘anderen‘ doen en normaal vinden. Daar zul je sterk voor in je schoenen moeten staan. Die mentale veerkracht is erg belangrijk in ons programma en we besteden er onder de kop ‘grip op gezondheid‘ veel aandacht aan. Je voorwaarden komen tot uiting in je levensontwerp, je ‘lifestyle design‘ waarin je de keuzes helder maakt voor jezelf en anderen. Dit allemaal leidt tot een leven waarin je steeds meer ‘op je eigen voorwaarden leeft en werkt‘ en hier ook trouw aan weet te blijven. Deze drie thema’s staan centraal in dit programma. Hieronder lees je waar je dan precies mee aan de slag gaat.

Verwerken en weerbaarder worden

De Kracht van Ademhalen

Allereerst helpen we je met afscheid te nemen van je werk en je werkgever en je ontslag te verwerken. Het is vaak nogal een overgang als je ineens niet meer naar je werk hoeft. Je leert je bewust te worden van stress in je leven (en hoeveel door je voormalige werk werd veroorzaakt). Je leert wat stress is, waardoor je stress ervaart, hoe je het vermindert en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. We maken je wegwijs in de wondere wereld van ademhaling.

Inhoud
  • je gaat meten om te zien hoeveel stress je lichaam ervaart
  • je word je bewust van je ademhaling
  • je gaat aan de slag met ademhalingstechnieken
  • je leert de ademtechnieken toepassen in je dag
  • je leert meditatie momenten toepassen in je dag
  • je leert de kracht van kou kennen als reset van je systeem
  • je legt de basis om dieper te slapen
  • je leert wat ‘echt‘ eten voor je gezondheid doet
  • je ontwikkelt een set aan stress-reducerende gewoonte

Werken op je eigen voorwaarden

Outplacement Wonderlijk Werken Review

Dit deel start met het in kaart (laten) brengen van je KernTalenten in kaart met hulp van een erkend analist. Dit helpt je om te kijken waar je past, hoe je een burn-out en een bore-out voorkomt. Daarnaast nemen we je mee in een oriëntatie op wat het betekent om te gaan ondernemen en of dat een fit is op basis van je KernTalenten analyse. Als er een fit is, kijken we met welk bedrijfsidee zou je kunnen ondernemen? Je maakt een keuze tussen opnieuw solliciteren (en je weet dan waarop en waar je solliciteert) of beginnen met ondernemen.

Inhoud
 • wat komt er kijken bij het runnen van een bedrijf?
 • past dat bij jou en hoe ben je er geschikt voor?
 • kerntalenten analyse
 • pro’s en con’s van ondernemen
 • hoe kun je geld verdienen als ondernemer?
 • basis leggen om te beslissen of je wilt starten

Lifestyle design en keuzes maken

Business Bootcamp Nederlan

Lifestyle design gaat over het creëeren van meer vrijheid en vervulling in je leven. Welke zaken belemmeren je (teveel) en hoe kun je dit anders inrichten? Welke keuzes kun je maken om dichterbij het leven te komen dat je voor je ziet? Dat gaat vaak over de manier waaróp je werkt, de manier waarop je woont, spullen koopt en bezit, hoe je met je aandacht omgaat (en hoe je dat verdeelt). Je maakt een weekindeling die je in staat stelt veel tijd in het ‘nu‘ door te brengen.

Inhoud
 • met welke overtuigingen ben je tot hier gekomen?
 • waar kun en moet je afscheid van nemen in je leven?
 • hoe kijk je naar succes, tijd, geld, werk en bezit?
 • welke waarden zijn belangrijk voor jou?
 • welke keuzes in je levensontwerp geven vrijheid?
 • slimmer werken: onze aanpak
 • je eigen talenten, skills onder de loep
 • je cadeau aan de wereld verkennen

ONLINE EN OFFLINE LEREN

Je outplacement traject is een mix van online leren en offline ontmoeten

Naast de drie online modules die je outplacement omvat, vinden wij het heel belangrijk en nuttig om ‘in het echt‘ met je te werken. Uit ervaring weten we dat je met 1-op-1 begeleiding en een kijkje in onze eigen keuken grote stappen maakt op alle terreinen en daarom hebben we deze bijeenkomsten opgenomen in ons outplacement programma.

Outplacement-1-op-1-sessies

2-daagse sessies 1-op-1 coaching en mentoring (met overnachting)

data in overleg, zomer en najaar 2021

Gedurende het jaar dat je outplacement programma loopt, neem je twee keer deel aan een 2-daagse coaching & mentoring bijeenkomst met overnachting in Nederland. In een relaxte setting in ons eigen basiskamp op de camping in Haaksbergen, Overijssel. Je neemt een kijkje in onze keuken, we geven je presentaties op een bepaald thema of vraagstuk en je ontvangt een opdracht die je ter plekke uitwerkt, in alle rust en met een geweldig uitzicht. Je opdracht koppel je aan ons terug en met de feedback ga je weer aan de slag. Je blijft slapen en de volgende ochtend, na een lekker gezamenlijk ontbijtje, herhalen we dat nog eens. Gegarandeerd groeien en stappen zetten! Na de lunch nemen we weer afscheid van elkaar. Bij de coaching & mentoring bijeenkomsten is maximaal plaats voor 3 deelnemers, alle opdrachten en feedback sessies zijn individueel, 1-op-1 met één van ons, afhankelijk van de benodigde expertise.

HOE WERKT HET?

Waar kan ik precies op rekenen als ik een outplacement programma met jullie doorloop?

We werken 1-op-1 met elkaar samen in een intensief traject. Verwacht bij Wonderlijk Werken geen volle zalen met mede-deelnemers. Wij beperken bewust het aantal mensen dat tegelijkertijd een programma bij ons volgt. Daardoor blijven we tijd en aandacht houden voor jouw persoonlijke proces. Het outplacement traject duurt over het algemeen tussen de 9 en 12 maanden. Soms iets langer. 

  • kennismakingsgesprek met Steven en / of Diana via Skype
  • tweewekelijks 30 minuten intensieve begeleiding via Skype
  • 3 modules met telkens 8 trainingsemails en opdrachten
  • feedback op je vragen en inzendingen via email
  • INCLUSIEF: 2 keer een 2-daagse coaching sessie met met overnachting in NL
  • INCLUSIEF: KernTalenten analyse door erkend analist

Het Outplacement traject van Wonderlijk Werken is beschikbaar vanaf €5950,- (excl. BTW en excl. deelname aan het Lifestyle Design Retreat in Costa Rica). Afhankelijk van je budget, kun je je pakket verder uitbreiden naar je eigen inzicht. Na een kennismakingsgesprek verzorgen wij een offerte die je bij de onderhandeling van je vaststellingsovereenkomst bij je werkgever op tafel kunt (laten) leggen.

LIFESTYLE DESIGN RETREAT COSTA RICA

Puerto Viejo de Talamanca, Costa Rica | datum ntb voor 2021

Tegen een meerprijs neem je deel aan een bijzondere lifestyle design retreat in Costa Rica. We heten je van harte welkom in het prachtige Costa Rica! Doordat je omgeving radicaal verandert tijdens deze retreat en je van een afstandje naar je leven thuis kijkt, ga je anders kijken naar wat belangrijk voor je is. Je kijkt bij ons af wat wel en wat niet werkt in de dagen dat je bij ons bent. Je gaat anders kijken naar werk, je komt tot rust en neemt afscheid van wat was. Een belangrijke stap om weer vooruit te kunnen kijken naar iets nieuws.

 

In het paradijselijke Puerto Viejo (google maar eens: niets teveel gezegd..) werken we in dat leuke cafeetje met uitzicht op zee of in de hangmat met de computer op schoot. Er is tijd voor goede gesprekken en voor individuele feedback en coaching. Regelmatig zijn er gezamenlijke sessies met andere deelnemers over een thema dat voor iedereen relevant is. Er zijn meestal 4 of 6 deelnemers tegelijk in de buitenlandse retreats: op die manier geven we je de maximale aandacht en alle tijd die we hebben. We zijn te gast in een heus yoga retreat centre met uitzicht op zee. Je komt hier maximaal tot rust in het midden van de natuur. De kans dat je sloths en apen te zien krijgt, is erg groot en magisch! Deze retreat is speciaal ontworpen voor mensen die bij ons een Lifestyle Design Intensive programma of een Outplacement volgen. Het retreat duurt 12 dagen, waarvan er 6 dagen een programma is van onze kant. Je kunt deelnemen aan dagelijkse yoga, meditatie sessies en gebruik maken van de spa. De additionele investering bedraagt 2450 EUR incl. BTW.

ERVARINGEN MET ONZE OUTPLACEMENT

Wat zeggen eerdere deelnemers?

Nancy Middelveld
gefaciliteerd door werkgever Radar Zorg

Een outplacement traject waarin je niet naar huis gaat met een certificaatje met een slechte saaie opmaak, dat je echt niet aan je muur gaat hangen… En weet je zo n stom papiertje heb je echt niet nodig want jemig… wat is mijn hart en hoofd gevuld met inspiratie, motivatie en liefde. We gaan niet naar huis met een cijfer of opbouwende feedback maar met EEN EIGEN BEDRIJF! Wahahaha hoe vet?

 

Steven en Diana, jullie zijn helden! Echtwaar.. zonder jullie voorbeeld was ik echt nooit mijn eigen bedrijf begonnen, zeker niet op deze manier, een manier die totaaalll past bij mij. Natuurlijk is het super spannend maar zonder jullie zou ik geen manier gevonden hebben die bij me past zoals dit. Niet normaal hoe jullie voorbeeld, trainingspakket, woorden en geloof in mij boosten en hoe zeer jullie met jullie hart erbij zijn. Jullie gaan heel ver. Tot de puntjes op de i staan en zelfs verder.

 

‘Diana ik vind de rust die je uitstraalt onbeschrijfelijk en ik wil bijna zeggen helend! Je straalt liefde uit. Wow! Je luistert enorm goed. En als je dan iets zegt is het BAM. Je bent intelligent en hebt kennis van zaken die ik niet eens kan spellen haha. Zelfs de manier waarop je de zinnen (soms is het maar 1 zin of 1 woord) uitspreekt zijn rustgevend. Lieve stem en rustig spreektempo… Ik heb respect hoe je het als moeder en echtgenote doet. Je staat met Vesper in je draagdoek en Isa die lekker ontdekkend op mag groeien een soepje te maken voor ons en daarbij lach je en vraag je ook nog hoe mijn ochtend was…?!?! Hero.

 

Steven. Je bent intelligent en multitalent. Ik ken weinig mensen die met zo n rugzak toch zo menselijk, hartelijk en empathisch zijn. De vragen die ik stelde terwijl we samen MIJN SITE (yes yes yes) maakten, nam je serieus en er was tijd om deze ‘op mijn niveau’ te beantwoorden. Je bent erop bedacht dat ieder groepslid op zijn of haar gemak is. Heel snel met 1 blik in de rondte heb jij geschoten hoe eenieder erbij zit. Je doet er alles aan om de groep te laten samensmelten en ik weet niet hoe je het doet, het werkt. Ieder mag heerlijk zichzelf zijn.

 

Ik ben dankbaar maar dat moge duidelijk zijn! PS bij het opslaan van dit doc in mijn wonderlijk werken map besef ik dat die de komende tijd niet meer gevuld gaat worden… en krijg ik n brokkie in mn keel…‘.

 

– Nancy Middelveld – Oprichtster tictacbloom.com, dagboek vlogger met YouTube kanaal Huisje, Boompje, Feestje. 

OPDRACHTGEVERS

Sinds 2017 faciliteerden (onder andere) de onderstaande werkgevers hun werknemers in een outplacement traject bij Wonderlijk Werken:

WAAROM BIJ ONS?

Super persoonlijk. Professioneel. Oprecht.

Diana en Steven 2019 | Wonderlijk Werken

Wij geloven dat er niks mooiers is dan op je eigen voorwaarden van waarde zijn voor jezelf en anderen. Die eigen meerwaarde wordt vaker wel dan niet ondergesneeuwd omdat we zo ons best doen in een (organisatie) hokje te passen. We vergeten dan dat alleen wijzelf voor onszelf en onze toekomst kunnen zorgen. Het afscheid nemen van dat leven en het ontdekken van wat dan wel volgde. In dat proces leerden we onze eigen meerwaarde beter kennen en begrepen we steeds beter hoe we het beste tot ons recht komen. Dat proces en die stappen delen we graag met je en begeleiden je naar een ander leven met ander werk. Soms voor jezelf, soms in een andere functie bij een bedrijf. En we staan erom bekend Pandora’s box te openen en er voor je te zijn als die eenmaal open staat. Met ons aan je zijde zul je gegarandeerd in beweging komen!

IK WIL EEN OUTPLACEMENT TRAJECT

De eerste stap om een outplacement traject bij ons te starten is online kennismaken!

Op basis van jouw wensen maken graag een offerte voor je op maat die je bij je werkgever op tafel kunt (laten) leggen. Plan via onderstaande kalender vrijblijvend 30 minuten in onze agenda.


digital nomad programma

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

X