Weer op jouw voorwaarden mooie dingen doen met je tijd?

 FIRESTARTER OUTPLACEMENT PROGRAMMA

Eigen bedrijf beginnen als je ontslag dreigt of krijgt

Je baan staat op de tocht en je ontslag dreigt. In deze situatie is het mogelijk om hulp in te schakelen bij de overgang naar ander werk, of om iets voor jezelf op te starten. Je voelt dat het (eindelijk) tijd is om de sprong in het diepe te wagen en voor die diep begraven droom te gaan. Je wilt dat vuur weer bij jezelf aansteken, ‘firestarten‘ noemen we dat bij Wonderlijk Werken!

 

Je realiseert je dat bij het starten van een bedrijf veel meer komt kijken dan een goed bedrijfsidee hebben. Je zoekt naar een manier om niet alleen je bedrijf op te bouwen maar ook om je leven anders in te gaan richten. Om het op jóúw voorwaarden te doen, dat je zélf bepaalt hoeveel je werkt en aan welke andere zaken je tijd wilt besteden in het leven. Je realiseert je dat dat alleen gaat als je fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gezond bent. En dat je bedrijf (straks) gezond is. Lees dan gauw verder, want breder kijken dan sec ondernemen is de enige aanpak die écht werkt én die je tot je beschikking hebt staan in ons outplacement programma.

WERKWAARDEN

Hoe werken wij graag met je samen?

Wij begeleiden sinds 2017 mensen via outplacement naar een leven als ondernemer en doen dit jaarlijks met een (bewust) beperkt aantal personen. Dat doen we omdat tijd en energie voor ons belangrijker zijn dan winst. We kunnen onze tijd en energie maar één keer besteden en om dat zo goed mogelijk te doen, hanteren wij een aantal werkwaarden.

 

Aandacht is er daar één van en dat is precies wat we je geven tijdens dit outplacement programma. Luisteren, tijd nemen, tandje bij zetten als het nodig is, een berichtje op een zwaar moment, een teken dat er iemand aan je denkt en met je meedenkt, dát is de aandacht die je van ons kunt verwachten. Actiegerichtheid is een andere essentiële werkwaarde die je bij ons terugvindt. We zijn er voor je bij de daadwerkelijke uitvoering van je plan: het concreet bouwen van je aanbod en het ontwerpen van de ervaring van je klant. Flexibiliteit is belangrijk: wij hebben een methodologie, een aanpak en suggesties hoe we het gaan doen, maar jij mag aangeven hoe snel het gaat, hoe intensief het contact is, hoe lang het loopt, hoe vaak er fysiek 1-op-1 sessies zijn, wanneer er korte pauzes zijn om even uit te blazen en alles te laten bezinken, jij bepaalt en wij zijn flexibel.

 

Wij verwachten van jou dat je twee van onze favoriete werkwaarden met ons deelt: autonomie en actiebereidheid. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen pad en keuzes, je bent bereid om zelf aan het roer te staan en aan te geven wat je nodig hebt én de tijd en energie investeren om er te komen. Je bent bereid om te onderzoeken, je bewust te worden van patronen en belemmeringen en autonoom, vanuit jezelf tot beslissingen te komen. Dát is voor ons autonomie.

werkwaarden en werkwijze wonderljik werken

KIES UIT DRIE UNIEKE PROGRAMMA’S

Het is mogelijk uit onderstaande focusgebieden te kiezen voor je outplacement traject

Zo is het mogelijk te leren hoe je locatie-onafhankelijk onderneemt en jezelf voor te bereiden op een leven waarin je kunt werken en reizen tegelijk. Misschien ben je een tijdlang erg moe en uit balans geweest en zoek je naar een manier om in gezondheid, op je eigen voorwaarden te werken en ondernemen aan wat jou energie geeft en daar je geld mee verdienen. Of heb je juist een concreet bedrijfsidee en wil je dat valideren en in korte tijd je bedrijf opzetten. Het kan allemaal!

Digital Nomad Worden

Voor als je echt he-le-maal klaar bent met een leven op kantoor. Je laptop is je beste vriend en de wereld je werkplek:). Op naar een financieel rendabele, locatie-onafhankelijke levensstijl!

Digital Nomad Worden | Leer locatie onafhankelijk werken en ga op reis

Feel the Rain

In balans na een burn-out een bedrijf starten. De focus ligt op grip op je gezondheid krijgen en op lifestyle design. Een bedrijfsidee waar je energie van krijgt bedenken en opstarten!

Feel the Rain | Leer in balans een eigen bedrijf starten en runnen

Step Forward

Als in een snelkookpan je bedrijf starten en je bedrijfsidee valideren in de markt. Een solide pitch van je idee, een goed business model en een website bouwen. De focus ligt op (leren) ondernemen.

Step Forward | In sneltreinvaart je idee valideren en starten als ondernemer

HOE WERKT HET?

Waar kan ik precies op rekenen als ik een outplacement programma met jullie doorloop?

Een samenwerking met een looptijd van ongeveer 9 tot 12 maanden, voor een vast bedrag, dat betaalt wordt door je werkgever. Verwacht bij Wonderlijk Werken geen volle zalen met mede-deelnemers. Wij beperken bewust het aantal mensen dat tegelijkertijd een programma bij ons volgt. Daardoor blijven we tijd en aandacht houden voor jouw persoonlijke proces.

  • kennismakingsgesprek met Steven en / of Diana via Skype
  • tweewekelijks 30 minuten intensieve begeleiding via Skype
  • 3 x 8 trainingsemails binnen het door jouw gekozen focusgebied
  • feedback op je vragen en inzendingen via email
  • INCLUSIEF een 6-daagse business bootcamp in NL
  • INCLUSIEF 2 keer 2 dagdelen training met met overnachting in NL
  • een eerste one-page website die we samen bouwen
  • toegang tot ons besloten ondernemersplatform ‘Samen‘Het Firestarter Outplacement programma is beschikbaar vanaf €5950,- en komt met een voorstel dat je bij de onderhandeling van je vaststellingsovereenkomst bij je werkgever op tafel kunt (laten) leggen.

METHODIEK

Welke thema’s komen aan bod?

Om na een periode in loondienst (misschien wel voor het eerst) een bedrijf te gaan starten, vergt aanpassing en is best een overgang. Zowel qua lifestyle (je mag het zelf gaan bepalen!) als mindset (kan ik wel ondernemen? en hoe dan?). Om die reden behandelen we drie thema’s: grip op gezondheid, lifestyle design en je eigen bedrijf starten.

Grip op gezondheid

Grip op gezondheid

Ondernemen begint echt maar met één ding en dat is een gezond koppie in een gezond lijf. Je gaat jezelf iets anders geven wat je nodig hebt. Wij bieden je een methode om gewoonten te ontwikkelen en deze dagelijks ruimte te geven in een persoonlijk (werk) systeem.

Lifestyle design

Feel the Rain | Eigen bedrijf na burn out | Wonderlijk Werken | Lifestyle Design

Wij gebruiken verschillende methoden en technieken om te komen tot een levensontwerp op jouw voorwaarden. Je bedrijf, de manier waarop je werkt met je klanten en hoe je geld verdient, stelt je in staat het leven op je eigen voorwaarden ook daadwerkelijk te leven.

Eigen bedrijf starten

Feel the Rain | Eigen bedrijf na burn out | Wonderlijk Werken | Eigen bedrijf starten

Een door de wol geverfde aanpak om te komen tot een autonoom bedrijfsidee, vanuit je eigen beweegredenen en drijfveren. Stap voor stap maak je er een aanbod van. Je richt je op je ideale klant, die past bij jouw (voor)waarden. Je zet je bedrijf financieel en technologisch goed op.

ONLINE EN OFFLINE LEREN

Je outplacement traject is een mix van online leren en offline ontmoeten

Naast de drie online modules die je outplacement omvat, vinden wij het heel belangrijk en nuttig om ‘in het echt‘ met je te werken. Uit ervaring weten we dat je met 1-op-1 begeleiding en een kijkje in onze eigen ondernemerskeuken grote stappen maakt op alle terreinen en daarom hebben we deze bijeenkomsten opgenomen in ons outplacement programma.

Individuele sessies ondernemersbasiskamp wonderlijk werken

2-daags mini-bootcamp (met overnachting)

data in overleg, passend in planning outplacement

Twee keer neem je deel aan dit 2-daagse mini-bootcamp met overnachting in Nederland. In een relaxte setting in ons eigen ondernemers basiskamp op de camping in Haaksbergen, Overijssel. Je neemt een kijkje in onze ondernemerskeuken, we geven je presentaties op een bepaald thema of vraagstuk en je ontvangt een opdracht die je ter plekke uitwerkt, in alle rust en met een geweldig uitzicht. Je opdracht koppel je aan ons terug en met de feedback ga je weer aan de slag. Je blijft slapen in je eigen stacaravan en de volgende ochtend, na een lekker gezamenlijk ontbijtje, herhalen we dat nog eens. Gegarandeerd groeien en stappen zetten! Na de lunch nemen we weer afscheid van elkaar. Bij de mini-bootcamp is maximaal plaats voor 3 ondernemers, alle opdrachten en feedback sessies zijn individueel, 1-op-1 met één van ons, afhankelijk van de benodigde expertise.

Business Bootcamp in Nederland

20-25 juli 2020

Je beleeft een hele gave, intensieve week wederom in ons ondernemers basiskamp in Haaksbergen. Gevuld met prachtige sessies binnen de fysieke, emotionele, mentale, spirituele en zakelijke gezondheid, bouw jij je bedrijf én je levensstijl verder op. In een lifestyle design sessie plot je de keuzes die je gaat maken om dichterbij je ideale dag te komen. In een persoonlijk werksysteem maak je een realistische ondernemersdagindeling die je dichterbij je doelen brengt. Je werkt je aanbod verder uit, je denkt na over je verdien modellen en je schetst je ideale klant. We werken in kleine subgroepen aan specifieke ondernemers- en levensstijlvragen. Ook is er genoeg ruimte en tijd voor ontspanning en 1-op-1 sessies om te sparren. Tijdens deze bootcamp is er maximaal plaats voor zes ondernemers. We organiseren deze bootcamp ook in Costa Rica. Dit is extra bij te boeken voor €950,- excl BTW en reis- en verblijfskosten).

Business Bootcamp Nederland | Wonderlijk Werken

BUSINESS BOOTCAMP 2020

Puerto Viejo de Talamanca, Costa Rica | 2 tm 10 maart 2020

Zei je nou dat ik ook in het buitenland de bootcamp kan volgen? SI! We bieden je de kans om de business bootcamp, dat sowieso onderdeel is van het Firestarter Outplacement traject, tegen een meerprijs in het buitenland te volgen. We heten je van harte welkom in het prachtige Costa Rica! Doordat je omgeving radicaal verandert tijdens deze bootcamp en je van een afstandje naar je leven thuis kijkt, ga je anders kijken naar wat belangrijk voor je is. Je kijkt bij ons af wat wel en wat niet werkt in de dagen dat je bij ons bent. Zo leer je je dagen als ondernemer op jóúw voorwaarden vorm te geven en te starten.

 

In het paradijselijke Puerto Viejo (google maar eens: niets teveel gezegd..) werk je in dat leuke cafeetje met uitzicht op zee of in de hangmat met de computer op schoot. Er is tijd voor goede gesprekken en voor individuele feedback en coaching. Regelmatig zijn er gezamenlijke sessies met de groep over een thema dat voor iedereen relevant is. Er zijn meestal 2 of 3 deelnemers tegelijk in de buitenlandse business bootcamp: op die manier geven we je de maximale aandacht en alle tijd die we hebben.

 

Om je een idee te geven: tijdens de bootcamp werken we onder andere (verder) aan je website, test je je eerste versie van je aanbod, benader je potentiële klanten en partners om mee samen te werken, maak je een sales plan en een content marketing strategie. Je maakt een lifestyle design met daarin je persoonlijke werksysteem uit het thema ‘Grip op gezondheid’ en test je je gemaakte dagindeling waar je je als ondernemer aan kunt vasthouden. Wat we exact doen, kan afwijken per ondernemer uiteraard. Meer informatie kun je vinden op de Business Bootcamp Costa Rica pagina.

ERVARINGEN MET ONZE OUTPLACEMENT

Wat zeggen eerdere deelnemers?

Nancy Middelveld
traject 15 sept 2017 tot 15 juni 2018
gefaciliteerd door werkgever Radar Zorg

Een traject waarin je niet naar huis gaat met een certificaatje met een slechte saaie opmaak, dat je echt niet aan je muur gaat hangen… En weet je zo n stom papiertje heb je echt niet nodig want jemig… wat is mijn hart en hoofd gevuld met inspiratie, motivatie en liefde. We gaan niet naar huis met een cijfer of opbouwende feedback maar met EEN EIGEN BEDRIJF! Wahahaha hoe vet?

 

Steven en Diana, jullie zijn helden! Echtwaar.. zonder jullie voorbeeld was ik echt nooit mijn eigen bedrijf begonnen, zeker niet op deze manier, een manier die totaaalll past bij mij. Natuurlijk is het super spannend maar zonder jullie zou ik geen manier gevonden hebben die bij me past zoals dit. Niet normaal hoe jullie voorbeeld, trainingspakket, woorden en geloof in mij boosten en hoe zeer jullie met jullie hart erbij zijn. Jullie gaan heel ver. Tot de puntjes op de i staan en zelfs verder.

 

‘Diana ik vind de rust die je uitstraalt onbeschrijfelijk en ik wil bijna zeggen helend! Je straalt liefde uit. Wow! Je luistert enorm goed. En als je dan iets zegt is het BAM. Je bent intelligent en hebt kennis van zaken die ik niet eens kan spellen haha. Zelfs de manier waarop je de zinnen (soms is het maar 1 zin of 1 woord) uitspreekt zijn rustgevend. Lieve stem en rustig spreektempo… Ik heb respect hoe je het als moeder en echtgenote doet. Je staat met Vesper in je draagdoek en Isa die lekker ontdekkend op mag groeien een soepje te maken voor ons en daarbij lach je en vraag je ook nog hoe mijn ochtend was…?!?! Hero.

 

Steven. Je bent intelligent en multitalent. Ik ken weinig mensen die met zo n rugzak toch zo menselijk, hartelijk en empathisch zijn. De vragen die ik stelde terwijl we samen MIJN SITE (yes yes yes) maakten, nam je serieus en er was tijd om deze ‘op mijn niveau’ te beantwoorden. Je bent erop bedacht dat ieder groepslid op zijn of haar gemak is. Heel snel met 1 blik in de rondte heb jij geschoten hoe eenieder erbij zit. Je doet er alles aan om de groep te laten samensmelten en ik weet niet hoe je het doet, het werkt. Ieder mag heerlijk zichzelf zijn.

 

Ik ben dankbaar maar dat moge duidelijk zijn! PS bij het opslaan van dit doc in mijn wonderlijk werken map besef ik dat die de komende tijd niet meer gevuld gaat worden… en krijg ik n brokkie in mn keel…‘.

 

– Nancy Middelveld – Oprichtster tictacbloom.com, dagboek vlogger met YouTube kanaal Huisje, Boompje, Feestje. 

OUTPLACEMENT VOORLEGGEN AAN JE WERKGEVER

Hoe pak ik het proces aan: het exitgesprek

Je hebt helemaal tot hier gelezen en dit outplacement traject lijkt je wel wat. Maar je bent nog niet zover. Je moet het gesprek over het beëindigen van het arbeidscontract met je werkgever nog aangaan. Of misschien voel je aankomen dat je binnenkort wordt uitgenodigd voor een ‘exit‘ gesprek. Wil je je eigen bedrijf beginnen en dit outplacement traject voorstellen als onderdeel van je vaststellingsovereenkomst? Dan kunnen we je hierbij ondersteunen.

 

Wij delen graag onze ervaring met je: wanneer kom je in aanmerking voor een outplacement traject? Hoe open je het gesprek met je werkgever over een vaststellingsovereenkomst op een prettige manier? Of als je wordt uitgenodigd voor een exit gesprek, waar moet je dan op letten? Wat als je je al ziek hebt gemeld en je in de ziektewet zit? We kunnen nu alvast zeggen dat we je sowieso aanraden de hulp van een ontslag advocaat in te roepen. Wij ondersteunen je graag met het voorbereiden van het proces: een luisterend oor en we delen wat praktische tips.  Je interesse hierin kun je aangeven in het aanvraag formulier.

ONDERNEMEN KUN JE LEREN

Leer van ervaren ondernemers met wie het klikt

Wij geloven dat er een klik moet zijn tussen jou en ons om met onze hulp een je eigen bedrijf te beginnen en een ander leven te gaan opbouwen. We gaan elkaar heel vaak spreken. Belangrijk dus dat het inspireert, dat je je gehoord en begrepen voelt. Allereerst ontmoeten we elkaar op Skype om kennis te maken. Je kunt ons vertellen over de (werk) situatie waar je uit komt en wat je wensen zijn voor de toekomst. Wij vertellen wat meer over onszelf en dan heb je het vrij snel in de gaten, weten we uit ervaring. ‘Zo wil ik het!‘ denk je dan hopelijk. Een goede stap naar jouw eigen voorwaarden dus om zélf te beslissen met wie je in zee gaat.

 

Voor je werkgever is het ongetwijfeld belangrijk dat jij op een goede plek terechtkomt en dat je niet ziek wordt gedurend het outplacement traject. En hoewel we niets kunnen garanderen, heeft geen enkele deelnemer sinds het oprichten van ons outplacement traject besloten opnieuw een dienstverband aan te gaan noch heeft zich niemand ziek hoeven melden doordat het programma te zwaar was. Wij bieden je maatwerk en luisteren goed naar wat je aangeeft. Daardoor laden we je bordje precies genoeg vol: je zet flinke stappen maar word niet overbelast. Wij kiezen er bewust voor om het aantal outplacement klanten te beperken. Jaarlijks zijn er maximaal zes plekken voor dit intensieve programma beschikbaar. Op die manier ben je gegarandeerd van onze aandacht en tijd! Dat is voor ons belangrijker dan winst.

IK WIL GRAAG KENNISMAKEN

Wil je graag eens met ons sparren over jouw situatie en kijken of dit traject misschien iets voor jou is? Plan dan via onderstaande kalender vrijblijvend 30 minuten in onze agenda.


VEELGESTELDE VRAGEN

Een outplacement traject moet uiteraard passen bij jou en de wensen de je hebt maar ook is het belangrijk dat de aanpak past bij de manier waarop je werkgever haar werknemers faciliteert naar een nieuwe stap.

 

Om meer inzicht te geven aan werkgevers in onze werkwijze en achtergrond, hebben we een speciale FAQ sectie gemaakt waarin we de meest gestelde vragen open en eerlijk beantwoorden:

IS MIJN (OUD) WERKNEMER BIJ JULLIE IN GOEDE HANDEN?

Wij staan erom bekend Pandora’s box te openen, dat wil zeggen dat uw werknemer proposities gaat onderzoeken die tot de verbeelding spreken. Die dromen aanwakkeren en opstoken is één, er dan zijn voor iemand om werk te maken van de gekozen droom, dat is onze roeping. Daarom doen we dit werk. Wij laten niet los voordat er een eerste betalende klant is en een sterke positieve mindset bij de ondernemer die weet hoe hij of zij obstakels op de weg moet omzetten in kansen. Wij geloven dat uw werknemer niet in betere handen kan zijn dan bij ons.
WAT IS JULLIE ACHTERGROND?

Steven onderneemt sinds hij als zeventienjarige zijn eerste glazenwassersbedrijf opzette naast zijn studie en met een beetje financiële hulp van zijn vader. Hij volgde een bachelor commerciële economie aan de Saxion Hogeschool in Enschede en rondde vervolgens een master marketing af aan de Universiteit van Tilburg. Steven werkte onder andere bij een startup in mobiel betalen als chief marketing officer en was co-creatie consultant bij een strategisch marketing bureau in Amsterdam.

 

Diana maakte op latere leeftijd kennis met ondernemen na verschillende marketing / business development functies bekleed te hebben op het hoofdkantoor en het innovatiecentrum van chemiebedrijf DSM. Ze werkte als freelance innovatie consultant in het innovatieteam van het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen, waar ze kennis maakte met actief luisteren. Diana rondde een bachelor international business and languages af aan de HES Rotterdam gevolgd door een master bedrijfskundige economie met een marketing specialisatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

Sinds 2009 ondernemen wij en runnen wij samen verschillende (locatie onafhankelijke) bedrijven terwijl we met ons gezin door Centraal Amerika en Europa reizen. Sinds 2012 is Wonderlijk Werken geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Sindsdien ondersteunden wij ruim 350 mensen met het inslaan van een nieuw pad en met het starten van een onderneming.
WAT IS DE SUCCESRATE VAN DIT PROGRAMMA?

Het Firestarter Outplacement programma is sinds eind 2016 operationeel. De deelnemers die sindsdien het programma afrondden, zijn op het moment van dit schrijven (2019) nog steeds operationeel met hun bedrijf en groeiend als ondernemer. Er is tot op heden nog nooit iemand ziek geworden tijdens het transitieproces naar ondernemerschap. Dit laatste is voor ons belangrijk. Een bord (te) vol laden kan iedereen. Wij zorgen ervoor dat de belasting op de deelnemer precies is afgestemd op wat deze aankan, door te vragen, te luisteren. Op basis daarvan maken we en inschatting hoe ‘snel’ opdrachten elkaar opvolgen en hoe vaak er contact is. Wij sturen sterk op eigen verantwoordelijkheid nemen voor de eigen gezondheid en vragen hier ook op door.
WELKE BEDRIJVEN PLAATSEN EERDER EEN OUTPLACEMENT BIJ JULLIE?

In de afgelopen twee jaar vertrouwden organisaties uit verschillende sectoren hun (oud) medewerkers aan ons toe waaronder Schiphol groep NV, Zorgsaam Groep Zeeuws Vlaanderen, Radar Zorg, Pharmo Institute NV, Provincie Friesland, SCPO Lelystad (primair onderwijs).
digital nomad programma
X