Als jij niet weet hoe je leven eruit zou moeten zien dan is de kans groot dat iemand anders het voor je bepaalt. En wij geloven dat je gelukkiger bent als je jouw leven in kunt richten op jouw manier. En dat het héél erg helpt als je jezelf niet telkens uit hoeft te leggen, als je dat steuntje in de rug voelt dat zegt: ‘ja dat kún jij, go for it!

Bij Wonderlijk Werken is het mogelijk om online verschillende programma’s te volgen. Alle programma’s richten zich op het starten van een eigen bedrijf waarbij we aandacht besteden aan de levensstijl die je als ondernemer gaat ontwikkelen, het starten van het bedrijf zelf uiteraard en het ontwikkelen van slimme routines en goede gewoontes die helpen om in balans te blijven, óók als je zelfstandig ondernemer bent. Deze online programma’s vullen we aan met trainingen op een fysieke plek in Nederland en Costa Rica. Op deze pagina vind je een overzicht van alle programma’s en trainingen die we in 2020 aanbieden.

DRIE PROGRAMMA’S
VOOR AANKOMEND ONDERNEMERS

DIGITAL NOMAD SERIES

4 dagen intensieve digitale nomaden training in Enschede, Nederland

Een leven van reizen en locatie-onafhankelijk werk doen.
Zet je eerste stap op het digitale nomaden pad! 

Zoek je naar een manier om te werken onafhankelijk van locatie? Wil je eindelijk weer eens gaan doen waar je hart sneller van gaat kloppen? Weet je niet zo goed hoe dan? Dan ben je hier aan het goede adres. In een intensief programma van slechts vier dagen ga je aan de slag met je eigen blanco vel. Creatieve opdrachten en inspirerende workshops brengen grote dromen en ditto bedrijfsideeeën naar boven. Je bedenkt waar je het liefst je tijd aan zou besteden als geld er niet toe deed. In het tweede weekend van deze training gaan we om dat idee een bedrijf smeden zodat je locatie-onafhankelijk in je levensonderhoud kunt voorzien. Daarnaast zit de training vol met ervaringsverhalen van onszelf over vijf jaar digital nomad zijn, hoe wij zelf de overstap hebben gemaakt van een corporate loopbaan naar een reizend bestaan en hoe wij ons leven eigenlijk continue blijven ontwerpen om te kunnen groeien als mens. Het is een onvergetelijke training met veel impact, durven we na meerdere edities rustig te zeggen. Schrijf je op tijd in. Er zijn maximaal 10 plekken beschikbaar.

MEER WETEN OVER DE DIGITAL NOMAD SERIES?

DIGITAL NOMAD BUSINESS BOOTCAMP

7 dagen intensieve startup training op een tropisch eiland in Mexico

Leven en werken op jóúw voorwaarden:
locatie-onafhankelijk aan iets waar je energie van krijgt 

Jij wilt ‘s ochtends uit je bed stappen met energie, zin in de dag en wat je die dag mag gaan doen. Het gevoel hebben dat je nooit meer hoeft te werken. Dat je vrij bent om te gaan en te staan waar je wilt. Dat je zelf kan bepalen waar je aan werkt en voor wie. Tijdens deze training begint precies dáár de basis voor andere levensstijl, een locatie-onafhankelijk bestaan. Een leven dat je jaren vol kunt houden. Een leven op jouw voorwaarden. We helpen je creatief te kijken naar je talenten en je skills, naar wat je nog wilt doen, leren en geven in het leven. Daar destilleren we een (reizend) bedrijfsidee uit wat de basis gaat vormen voor de verdere training. We helpen je met onze ervaring van 5 jaar reizen en werken tegelijk, in het opzetten en runnen van een ‘remote‘ bedrijf, met het vinden en behouden van klanten.

Je zet je waardepropositie neer, je brengt potentiele klanten in kaart, je breidt je netwerk uit door het aan dat van ons te koppelen, en samen bedenken we meerdere verdienmodellen die je bestaan als digitale nomade vergemakkelijken. Aan het einde van de training staat je bedrijf, heb je een eerste betalende klant gevonden en heb je de eerste stapjes gezet met je web-presence: hoe je je verhaal gaat neerzetten op internet. Zie het als een start-up zevendaagse gemixt met relax tijd op een blote voeten eiland. Er is geen haast. Wel is er oprechte tijd voor jouw verhaal, je wensen en je beren op de weg. Daarom zijn er ook maximaal vier deelnemers aan dit programma.

MEER WETEN OVER DE DIGITAL NOMAD BUSINESS BOOTCAMP?

WONDERLIJK WERKEN BORREL

een avond vol inspiratie en tips over ondernemen, locatie-onafhankelijk werken en meer!

Kom lekker informeel borrelen en vraag ons en andere Wonderlijke Werkers het hemd van het lijf!

GELUK ZIT VAAK IN KLEINE DINGEN.
Zoals wanneer likeminded mensen elkaar gaan ontmoeten, gewoon omdat het kan 🙂

Op 22 juni 2017 is het weer zover: we gaan weer even flink wonderlijk borrelen in Nijmegen met allemaal mooie mensen. Mooie mensen die nog mooiere dingen aan het doen zijn. Dit is precies de reden dat wij Wonderlijk Werken ooit gestart zijn: om ons te omringen met mensen die cooler zijn dan wij. En ja, geachte lezer, daar ben jij er ook één van!

MEER WETEN OVER DEZE GAVE DAG?

LIFESTYLE DESIGN REIS

10 dagen lifestyle design studie in Nicaragua en Costa Rica

Dompel je onder in een andere manier van (samen)leven, breng jezelf tot rust en reflecteer op je toekomst: hoe zou jij het liefste leven?

Je wilt meer leren over het leven in balans met de natuur, dichterbij de natuur, dichterbij jezelf. Je bent nieuwsgierig naar permacultuur, naar het zelf leren verbouwen van eten. Je wilt weleens meer weten over bouwen met natuurlijke materialen en off the grid leven. Je wilt tot rust komen en tegelijkertijd reflecteren op je leven nu. Tijdens deze studiereis nemen we je mee naar communities die we tijdens onze eerdere reizen al eens bezochten. Onvergetelijke plekken die een grote impact maken op hoe een mens naar zijn wereld kijkt. We bezoeken een community: een groep waar mensen samenleven dichtbij de natuur. PachaMama in Costa Rica, waar een minimale verblijfsduur geldt van 7 dagen. Je kunt er zelfs je eigen skills en talenten inruilen voor een grote korting op je verblijf. Je dompelt je onder in een andere manier van (samen)leven, in een andere manier van zakendoen en waarde uitwisseling, met geheel eigen munt. Je maakt kennis met een andere manier van opvoeden en onderwijzen. Gegarandeerd dat het je kijk op het leven verandert, je kijk op je baan verandert of op de onderneming die je runt, de manier waarop je zakendoet en misschien zelf wel het soort zaken dat je doet. We planten zaadjes voor dromen van de toekomst. Deze studiereis gaat ons allemaal overkomen. Niemand weet van tevoren hoe het zal lopen, wat je zal meemaken en wie je zal ontmoeten. Er gaan gesprekken zijn, workshops, verhalen die vertelt worden. Door ons allemaal en door de mensen die we gaan ontmoeten. Er zijn maximaal 6 plaatsen voor deze oriëntatiereis beschikbaar. Kleine kinderen zijn meer dan welkom. Pacha Mama is een community waar op dit moment 200 mensen wonen waarvan 25 kinderen. Je hoeft niet persé een bedrijf te runnen, maar het mag wel en daar is ook ruimte en gelegenheid voor. Run je geen bedrijf? Geen probleem: een ieder van ons heeft iets te geven op de plekken waar we langsgaan.

Timing: september 2017

MEER WETEN OVER DE LIFESTYLE DESIGN STUDIEREIS?

WIL JE LIEVER ONLINE LEREN?

Ruim honderd mensen gingen je voor in twee verschillende programma’s

18 emails met inspiratie, kennis, individuele opdrachten en 3 Skype gesprekken.

NIEUW: HET FIRESTARTER PROGRAMMA

VAN ONTSLAG NAAR ONDERNEMERSCHAP: HET ULTIEME PROGRAMMA DAT JE VUURTJE WEER DOET BRANDEN

Het Firestarter programma is een business start up programma van zes maanden waarin we je met intensieve 1-op-1 coaching, workshops, presentaties en events begeleiden van baan naar een eigen bedrijf! Dat start bij het begin: de mindset die je als ondernemer niet kunt ontberen want er is geen baas meer die het voor jou bepaalt: JIJ bent de baas. In dit programma leg je je eigen voorwaarden neer: wat voor ondernemer wil je zijn? Wat doet jouw vuur ontbranden of met andere woorden: waar spring je voor uit je bed in de morgen? Met wat voor type klanten wil je werken? Hoe bereik je die en enthousiasmeer je die om met jou te werken, met andere woorden: hoe zet je (online) marketing in voor jezelf?  We hebben onze ervaring van acht jaar ondernemen voor je in een inspirerende, handson, niet lullen-maar-poetsen training gezet. Dit programma is te volgen als online training, als fysieke training ergens in de wereld maar ook als onderdeel van je outplacement traject bij je werkgever. Lees gauw verder voor meer informatie over wat je dan precies krijgt.

VERTEL ME HIER MEER OVER!

MEER WETEN OVER DE ONLINE TRAINING REIZEN EN ONDERNEMEN?

DIGITAL NOMAD SERIES

EEN LOCATIE-ONAFHANKELIJK BEDRIJFSIDEE BEDENKEN EN OPZETTEN

Een business programma waarin we je de mindset meegeven die je als reizende ondernemer niet kunt ontberen. We leggen samen een basis voor nieuwe bedrijfsideeën waar je energie van krijgt en die voortkomen uit je talenten. Je leert hoe je op afstand communiceert met klanten en nieuwe klanten werft. Je bouwt solide en herhaalbare verdienmodellen rond je idee en rondom je talenten. Je gaat op zoek naar je eerste betalende klant. We helpen je als ondernemer de eerste stappen zetten op het internet.

WAAROM BIJ ONS EEN TRAINING VOLGEN?

Wat je ziet is wat je krijgt. In onze trainingen geen ‘window-dressing‘ maar een open en eerlijk verhaal over leven en werken op jouw eigen voorwaarden en hoe je daar komt. Over streven naar je ideale dag en hoe dat soms moeilijk keuzes en momenten met zich meebrengt. Tijdens onze trainingen geven wij, Diana en Steven, verschillende presentaties en workshops over thema’s en onderwerpen die samenhangen met het maken van ingrijpende keuzes, levensstijl veranderingen, maar ook praktische zaken als (leren) ondernemen, en het opzetten van een (reizend) bedrijf. Wij reizen zelf inmiddels meer dan vijf jaar de wereld rond en sinds een jaar doen we dit ook met ons dochtertje (wil je eerst meer lezen over ons, bekijk dan ons reisblog). De belangrijkste zaken die we geleerd hebben zullen aan bod komen zodat jij hopelijk makkelijker en sneller ook jouw leven om kunt vormen naar hoe je het het liefst zou zien. Onze trainingen zijn intensief en interactief. Het draait om jou. Reflecteren en vragen stellen zijn de basis en daar is volop ruimte voor. Dit kan zowel vooraf via de mail als tijdens de trainingen zelf.

 

Wat ons, denken we zelf, kenmerkt is een aanstekelijke interesse in anderen, altijd willen meedenken met jouw (bedrijfs)ideeën, in de ‘niks is te gek‘ kijk op de wereld. Bij ons geen ‘ja, maar‘. We weten als geen ander hoe moeilijk het soms is om de verwachtingen van anderen naast je neer te leggen. Hoe moeilijk het is om niet te luisteren naar dat onzeker-makende stemmetje in je hoofd dat telkens zegt: ‘lukt je toch niet..‘ en het tóch te doen. Wij vinden onszelf probleemoplossers, doorzetters, niet-bij-de-pakken-neerzitten types. Wij kunnen goed luisteren en je als het nodig is op scherp zetten of een schop onder je kont geven. Wij zijn optimisten, opportunisten en idealisten. Wij zijn doeners.

 

Spreekt je dat aan? Neem dan eens contact op. Want helemaal tot hier gekomen zijn met lezen, dat betekent iets.

Wil je onze avonturen blijven volgen?Laat dan even je email achter (we gebruiken geen facebook of instagram)

Goede content, met tijd een aandacht geschreven. Verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Het is ons belangrijkste kanaal om met je te communiceren want je kunt ons niet meer vinden op FB of Insta. Daar zijn we mee gestopt. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

X